Resor till Vietnam

Det är omöjligt att inte fascineras av Vietnam, på en resa till landet. Huvudstaden Hanoi grundades år 1010, och det är här den vietnamesiska kungen bor. Hanoi är stolt över sin kungliga historia, och detta ser du fortfarande i hela stan.

Vietnam är ett av flera nya resmål som du snart kan resa till med Signatours. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, och följ oss på sociala medier för att få besked om när vi öppnar upp för billiga resor till Vietnam, och t.ex. Bali i Indonesien.

>> Läs även om resor till Thailand

Det vietnamesiska folket

I Vietnam blir du bemött av ett otroligt vänligt folkslag, som gör allt för at du ska ha det bra. Gatorna är fulla med gatuförsäljare, och det finns tusentals motorcyklar som far fram och tillbaka på gatorna - ibland i lite för hög fart, och med upp till en 4 personer på en och samma gång. Åker du ut från storstaden, kommer du att upptäcka en storslagen natur, som knappt går att jämföra med något annat land.

Vietnams befolkning på 85 miljoner, består i nuläget av 54 olika etniska grupper, där Kinh (Viet) utgör nästan 90% av befolkningen, medan de resterande 53 gupperna utgör de sista 10 procenten. Mer än 70% av Vietnams befolkning är antingen buddhister eller starkt influerade av buddhistiska traditioner.

Sevärdheter

I Vietnam lockar huvudstaden Hanoi många besökare med dess museum och andra attraktioner, men det är också den storslagna naturen i norra Vietnam som gör att resenärer kommer hit år efter år. Framförallt berömda, är de vackra landskapen i Ha Long-bukten.

Resten av Vietnam har också många sevärdheter att erbjuda sina besökare. Tre fjärdedelar av Vietnam utgörs av berg och backar, men här finns också fina stränder, t.ex. vid staden Nha Trang och Hai Phong City.

Kulturellt bjuder Vietnam på tempel, markander, festivaler och inte minst upplevelsen av och mötet med den vänliga vietnameiska befolkningen.

Turistinformation

På den lokala turistbyråns hemsida kan du hitta mer information om landet och få goda tips och råd inför din resa.

Hotell i Vietnam