Resor till New York

Det går inte att ta miste på, att du ankommit till en av världens största metropoler, när du står omgiven av skyskraperna på Manhattan. En storstadssemester i New York, staden som aldrig sover, är något alla bör testa på minst en gång i livet. New York har så mycket att erbjuda, att du kommer uppleva nya saker och spännande platser även om du har en hel vecka att spendera i staden.

The big apple

Från toppen av Empire State Building, eller det nyare One World Observatory, kan du se ut över alla imponerande skyskrapor och känna suget i magen. Mindre barn kommer nog också känna att det pirrar i magen när de stor framför de enorma, och lite skrämmande, dinosaurie-skeletten och den enorma blåvalen i verklig storlek, som står uställda på American Museum of Natural History.

Intresserar du dig för konst, bör du korsa Central Park över till Metropolitan Museum of Art (the Met). Det stora museet har sedan grundandet år 1870 varit centrum för konst, inte bara i New York, men i hela USA och världen. Här kan konst- och historieintresserade enkelt spendera flera timmar på att upptäcka konstskatter från alla världshörn.

Så mycket att välja emellan

Dessa två museum är dock bara två av massor av museum och gallerior som du kan besöka på en resa till New York. Kulturlivet är mångfaldigt i the Big Apple, och om du t.ex. föredrar shower och musikaler, behöver du bara ta vägen förbi Broadway.

Trots flera sevärdheer och attraktioner som konkurrerar om du uppmärksamhet, kan det rekommenderas att lägga in lite luft i programmet. En stor del av upplevelsen i New York, är nämligen att bara strosa runt i de olika kvarteren och ta del av den stämning som råder här. Det gäller oavsett om du är på alltid livliga Times Square, i mysiga Greenwich Village eller lugna Central Park.

New York City är dessutom mycket mer än Manhattan. Med subwayen kommer du enkelt runt till stadsdelarna Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island, som var och en har spännande upplevelser att bjuda på. Sist, men inte minst, är New York City ett bra utgångspunkt för att åa på äventyr i resten av staten eller vidare till andra städer i östra USA, som t.ex. till huvudstaden Washington D.C.

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här

Hotell i New York