Hideaways och boutique-hotell i USA

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i USA lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i USA när semestern ska ha lite extra krydda.

Att beskriva USA som ett samlat resmål är nästan omöjligt. Guds eget land är så enomrt stort och rymmer så stor variation i både landskap och kultur, att du kan resa hit år efter år och alltid se något nytt. En resa till USA kan således bestå av allt från en storstadssemester bland skyskraporna i staden som aldrig sover New York City, till en roadtrip full av naturupplevelser i storslagna nationalparker som Yellowstone och Yosemite. För den äventyrslystna är möjligeheterna med andra ord oändliga. Längtar du efter en avslappnande strandsemester under den varma solen, finns det dock också rik möjlighet för det i t.ex. Florida, den södra delen av Kalifornien eller på Hawaii.

Möjligheternas land

Det gamla ordspråket att USA är "Möjligheternas Land" (Land of Opportunities) där var och en är sin egen lyckas smed, gäller också för resor. I stort sätt, oavsätt vilken typ av semesterupplevelser du har i tankarna, kan du hitta det i USA. Den stora variationen i landskap och natur, som sträcker sig från tropiska palmkantade stränder och torra öknar, till snötäckta berg och djupa redwood-skogar, matchas kulturellt av både pulserande, moderna storstäder och små, sömniga westernstäder.

Samtidigt är USA ett resmål som på goda grunder lockar alla typer av resenärer. Reser du med barn, är Floridas stora nöjesparker och härliga stränder ett perfekt resmål, medan New Orleans med sitt berömda musikliv och unika gastronomi, är perfekt till en perfekt livsnjutarsemester för par.

Du kan utan problem spendera en hel semester på att utforska alla de attraktioner och sevärdheter som finns att hitta i t.ex. New York eller Florida. Vill du uppleva med av det stora landet under en semester, kan vi rekommendera att du hyr en bil och bege dig ut på en roadtrip genom flera stater. Det är t.ex. optimalt att besöka både Kaliforniens charmiga kuststäder och några av de imponerande nationalparkerna längre in i landet. Vill du ta dig runt på ett smidigt sätt på din semester, är en hyrbil helt klart bäst lösning då kollektivtrafiken inte är lika utvecklad som vi är vana vid här hemma. I gengäld är vägarna i USA bra, och bensinpriserna låga (lägre än hemma i alla fall).

Upplev en äkta del av USA

Eftersom ny amerikansk kultur har spridit sig till stora delar av världen, inte minst i form av film, musik och TV, har många av oss en uppfttning om att det inte är så stor skillnad mellan amerikansk och europeisk kultur. Det är dock långt ifrån fallet., och på din resa till USA kommer du nästan garanterat överraskas över några av de traditioner och kulturella seder som du möts av. Just för att amerikanerna är så tillmötesgående och gästfria, och är intresserade av att möta nya människor, har du goda chanser för att uppleva detta.

Storstäder som NYC, Chicago, Boston, Los Angeles och San Francisco fyller mycket av vå föreställning av livet i USA. Det är också dessa metropoler som är drivkraften i det amerikanska samhället, både ekonomiskt och kulturellt. Men även om landsbygderna endast rymmer cirka 20 procent av landets befolkning utför de större delen av USA rent geografiskt, och har också mycket att erbjuda för dig som vill uppleva en äkta del av USA. Det är här en hyrbil kommer till sin rätta, då du har friheten att åka på upptäcktsfärder bland alla spännande städer och sevärdheter som ligger långt bort från den upptrampade huvudleden.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i USA vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Hideaways i USA

  • Florida
    3 hotell
    Florida är ett perfekt resmål för en familjesemester i USA. I Orlando kan ni till exempel se fram mot nöjesparker av absolut världsklass så som Disney World och Universal Studios. Längre åt söder väntar enastående naturupplevelser i The Everglades.
  • New York
    3 hotell
    I New York "Staden som aldrig sover" kommer du aldrig få slut på saker att se och uppleva. Oavsett om du har lust till gastronomi, teater, musik, shopping, nattliv, stämning och atmosfär eller något helt annat, så klarar New York av att leverera ... dygnet runt. Läs mer