Resor till Hawaii

Hawaii är får många ett klassiskt drömresemål, och ö-gruppen är också essensen av semesterparadis, med härligt väder året om, ändlösa stränder, kristallklart vatten och en unik stämning och charm, som du endast kan uppleva på relativt isolerade ö-samhällen. Boka din resa till Hawaii med Escapeaway.

Rent geografiskt är Hawaii en av världens mest isolerade platser. Det är långt till fastlande, oavsett i vilken riktining du beger dig. På grund flygen, är Hawaii dock inte längre lika isolerade från omvärlden som tidigare, men har inte desto mindre lyckata bevara mycket av den ursprungliga atmosfären.

Den etniska polynesiska befolkningens kultur är mycket öppen och tillmötesgående, och även om Hawaii år 1959 blev en del av USA, är här helt annorlunda än på mainland USA. Även för amerikanerna är Hawaii fortfarande en exotisk plats, och det är inte för inte som staten kallas just Aloha-staten

Hawaii ö-grupp är perfekt för dig som gärna vill kombinera en exptiskt reseupplevelse, men som gärna också vill ha den komfort och de moderna faciliteter som ett modernare samhälle erbjuder.

>> Läs även om resor till Kuba

Hotell i Hawaii

Information och fakta

Oahu - en tropisk ö med en modernare storstad

De flesta resenärer som besöker Hawaii anländer till ön Oahu, som är den mest befolkingsrika staden, och också den mest utvecklade. Många stannar här hela semestern, och det finns också många upplevelser att ta del av. Det är också här på ön, som endast är den tredje största i ö-gruppen, som Hawaiis huvudstad och största stad ligger.

Vi talar om legendariska Honolulu, med det världsberömda kännetecknet Diamond Head. Vi Honolulu är det mest berömda semesterområdet Waikiki, och stranden med samma namn. Området är mycket vackert, och väldigt anpassat till turister. Det vill säg, du hittar all världens former av underhållning, restauranger och andra sätt att roa dig på - men smakar det så kostar det. Förutom om du vill sola på stranden - det är gratis.

Honolulu med förorter, är en rätt stor stad, på knappt en halv miljon invånare - den största staden på Hawaii, men själva staden är inte huvudattraktion för semesterresenärer. Det är dock områdena runt omkring. Från Honolulu är det inte långt till väst, där du hittar fler lugnare srädner. Det är lite längre att berge sig nottut, men där hittar du istället fantastiska vågor, perfekta för surfare.

Maui - ett vattensportsparadis

Efter Oahu är Maui den mest populära av Hawaiis öar. Maui är berömt för sina stränder - allt från skyddade laguner med klart, lugnt vatten som passar perfekt till snorkling, till området Jaws där några av världens största vågor går att finna. Maui har också stabila vindar, och är därför ett av världens mest eftertraktade platser för kite- och vindsurfare.

Maui är känd för vulkanen Haleeakala, som faktiskt utgör mer än 3/4 av öns area. Man kan ta sig upp på toppen och njuta av utsikten, och det finns en nationalpark att besöka i närheten av vulkanen. I det stora hela, är Maui som de andra öarna i ö-gruppen - full med enastående natur, med massor av spännande djur- och växtarter.

Hawaiis andra öar är ännu mer exotiska, men inte så utvecklade när det kommer till turism.

Transport till Hawaii

Det kommer kanske inte som en stor överraskning, att du kommer att få mellanlanda några gånger när du reser till Hawaii. Vanligast är att flyga hit via antingen Los Angeles, San Francisco eller Seattle på USAs västra kust, men det är också möjligt at flyga direkt från t.ex. New York (från NYC tar det cirka 11 timmar).

Resor till Hawaii med Escapeaway, till nätets bästa priser

I vår sökmotor kan du hitta resor till Hawaii med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. På detta vis hittar du de bästa flygpriserna från nätet, och kan para ihop dem med våra utvalda hotell, på så sätt skapar du en paketresa som täcks av resegarantin. Res via en av de stora flygplatserna på fastlandet till Honolulu Airport på huvudön O'ahu. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Kalifornien här
>> Boka ett lyxhotell i New York

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här