Resor till Miami

Miami är resmålen som har allt - ja, nästan i alla fall. Här får du storstadens alla erbjudanden med allt från goda restauranger, en värld av shoppingmöjligheter och ett levande kulturliv, samtidigt som du kan njuta av ett härligt, soligt klimat som är idealt för dig som älskar att gå klädd i kortbyxor eller klänning. Du ska naturligtvis inte heller glömma att packa ner badkläderna. Några av USAs bästa stränder ligger ganska nära staden, och om du hyr en bil har du till och med flera av Floridas mest berömda ttraktioner inom räckvidd, såsom det storslagna naturområdet Everglades, och idylliska Key West. 

En resa till Miami kan med andr aord uppfylla nästan alla dina semesterönskemål. oavsett om det är att festa natten lång på det hetaste klubbarna i South Beach, utforska spännande konstgallerior i Wynwood Art District eller endast slappna av på kritvita palmklädda stränder i Miami Beach.

Sist, men inte minst, är en resa till Floridas största stad naturlitgtvis också en chans för att uppleva det mångfald som USAs storstäder är så kända för. I Miami kan du möta nationaliteter från nästan världens alla hörn, framförallt från Latinamerika och restan av Caribien. Samtidigt har staden sin alldeles egna stämning och sammansättning av det moderna och stilfulla i kombination med det sorglösa bohemiska. 

Hotell i Miami

Populärt i Miami

USA, Miami
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool
USA, Miami
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Närmaste strand: ca. 150 m
 • Pool
USA, Miami
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool

Resguide om Miami

Här nedan får du lite nyttig information om Miami, som förhoppningsvis kan användas som inspiration inför din semester till denna fantastiska storstad. Upplysningarna ska endast ses som inspiration och vi reserverar oss för eventuella faktafel. Om du vill ha fler tips och råd inför din resa, kan du också kolla in vår blogg där du hittar spännande artiklar om både Miami och våra andra resmål i USA. 

The Magic City

Miami är en stad som det är fart på. Det har det också varit sedan grundandet år 1896, då den endast hade några hundra invånare. Men på Henry Flaglers initiativ, fick staden en järnväg och i och med den började man också bygga de första hotellen i staden, samt hamnen, vilka tillsammans lade grunden för den turism som sedan dess varit en stor del av Miamis identitet och ekonomi.

Efter krigen var staden under en tid känd som ett litet stilla "pensionärsparadis", men på 1960- och 1970-talen, satte turismen på allvar fart i Miami, och intog då sin plats som det eknomiska och kulturella centret i Florida. Det har naturligtvis funnits dalar och toppar i utvecklingen, men Miami lever i hög grad fortfarande på sitt smeknamn, The Magic City. Idag har invånarantalet vuxit till cirka 5,5 miljoner (om du räknar med förorterna), vilket gör staden till den största metropolen i sydöstra USA. Cirka 70 procent av staden invånare har karibisk eller latinamerikanskt ursprung, och Miami kan med rätta beskrivas som en multikulturell stad. Flera av stadens invånare har också spanska som modersmål (engelska talas dock överallt), och generellt är folk stolta över deras kulturella bakgrund och håller den varmt om hjärtat.

Väder och klimat

Det soliga klimatet gör Florida och Miami till ett helårsresmål, där du oavsett årstid kan nöja dig med enkla sommarkläder. När det är sagt, är The Sunshine State, dels uppdelad i norr och söder, vad angår både klimat och turistsäsong. I den södra delen, där miami ligger, är vintern den mest populära semestersäsongen, så temperaturerna under denna årstid ligger runt 25 grader, medan det på sommaren kan bli både hett och fuktigt.

Florida-kännare framhäver också vintern och tidig vår som den bästa tidpunkten att resa. Men om du ändå åker till södra Florida på sommarsäsongen, kan du i gengäld njuta av lägre hotellpriser och mer plats på de populära attraktionerna. Hösten kan också vara fin, men vädret är instabilt. Det är som regel på sensommaren och hösten som den så kallade Orkansäsongen drabbar Florida.

Transport

Miami International Airport (MIA), som ligger cirka 13 kilometer nordväst om centrum, är södra Floridas viktigaste flygplats. Den betjänas av en rad flygbolag med rutter till framförallt Karibien och Sydamerika, men också till Europa. Det är därför relativt enkelt att hitta en passande förbindelse till Miami Flygplats från Skandinavien, antingen direkt eller med en mellanlandning under vägen. Alternativt kan du flyga till Fort Lauderdale, som ligger cirka 40 kilometer norr om Miami.

Med mindre att du tänkt att spendera hela semester i Miami, kan vi varmt rekommendra att du hyr en bil redan på flygplatsen. Det gör bussar och metro från flygplatsen in till staden, men precis som i övriga USA, upplevs Florida bäst i bil. Inte minst för att Florida är hela fyra gånger större än t.ex. Danmark, och avstånden därför är betydligt större än vi är vana vid. Dessutom är kollektvtrafiken inte lika välutvecklad som hemma i Sverige. Har du ett par passagerare i bilen, är det dessutom oftast den billigaste lösningen per person. Florida är ett av de billigaste platserna i USA vad gäller bilhyra.

Bra att veta

 • Tidskillnad: Florida ligger 6 timmar efter Sverige
 • Valuta: Amerikanska Dollar. Äter du ute förväntas det att du lägger 15 procent i dricks. 
 • Språk: Engelska och spanska

Nyttiga länkar

Floridas officiella turisthemsida
Everglades National Park

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här