Resor till Miami

Miami är resmålen som har allt - ja, nästan i alla fall. Här får du storstadens alla erbjudanden med allt från goda restauranger, en värld av shoppingmöjligheter och ett levande kulturliv, samtidigt som du kan njuta av ett härligt, soligt klimat som är idealt för dig som älskar att gå klädd i kortbyxor eller klänning. Du ska naturligtvis inte heller glömma att packa ner badkläderna. Några av USAs bästa stränder ligger ganska nära staden, och om du hyr en bil har du till och med flera av Floridas mest berömda ttraktioner inom räckvidd, såsom det storslagna naturområdet Everglades, och idylliska Key West. 

En resa till Miami kan med andr aord uppfylla nästan alla dina semesterönskemål. oavsett om det är att festa natten lång på det hetaste klubbarna i South Beach, utforska spännande konstgallerior i Wynwood Art District eller endast slappna av på kritvita palmklädda stränder i Miami Beach.

Sist, men inte minst, är en resa till Floridas största stad naturlitgtvis också en chans för att uppleva det mångfald som USAs storstäder är så kända för. I Miami kan du möta nationaliteter från nästan världens alla hörn, framförallt från Latinamerika och restan av Caribien. Samtidigt har staden sin alldeles egna stämning och sammansättning av det moderna och stilfulla i kombination med det sorglösa bohemiska. 

Hotell i Miami

Populära hotell i Miami

USA, Florida, Miami
9,2
Fantastiskt
960 omdömen
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Miami
7,3
Bra
709 omdömen
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Närmaste strand: ca. 300 m
 • Internet/Wi-Fi
USA, Florida, Miami
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Sevärdheter och upplevelser

Här nedan har vi kort samlat några av alla de upplevelser som väntar på dig på en resa till Miami. Om du vill läsa mer om andra sevärdheter i Miami, rekommenderas att du besöker vår resblogg där du hittar spännande artiklar om staden och resten av Florida.

Miami Beach

Det säger nästan sig själv, att det framförallt är det avslappnande strandlivet som lockar många semesterresenärer till Miami. Det kanske därför kommer överraska dig att höra, att det endast finns en strand inom Miamis officiella stadsgränser: Virginia Beach som ligger på den närliggande ön, Virginia Key i Biscayne Bay.

Den berömda standen Miami Beach, som likaså är en landtunga i Biscayne Bay, är således formellt sätt en stad i sig själv, även om den endast ligger 4-5 kilometer från Miamis centrum. Själva Miami Beach är uppdelad i South Beach, Mid-Beach och North Beach, och det är främst den södra delen som har blivit populär bland strandgäster då denna cirka 16 kilometer långa sträcka av Miami Beach är den bredaste och mest livliga. Det är här du hittar de karaktäristiska, färgglada livräddarhusen och inte minst ett färgglatt persongalleri. Här möter du massor av strandälskare och långbenta modeller, men du kan också hittar flera områden med en mer lugn, familjevänlig atmosfär.

Det är också i South beach (SoBe), som du hittar den största koncentrationen av de klassiska Art Deco-byggnaderna som tillsammans med strandlivet är det som de flesta förknippar Miami med. De vackraste exemplaren av dessa, Tropical Deco från 1920-, -30 och -40-talen, hittar du på Ocean Drive. Hotellet Colony med Ocean Drives mest berömda neonskylt är till exempel en av de mest fotograferade av dessa byggnader i Miami. Art Deco är för övrigt inte den enda markanta arkitektoniska stiarten du hittar i Miami - har du ögonen med dig, kan du också skymta en rad andra vackra byggnader runt om i stadens andra kvarter.

Det är dock inte enbart Art Deco-byggnader och den härliga sandstranden som gör Miami Beach till områdets mest populära resmål. Även om det råder en viss glamour över denna lilla stad - och många kommer hit för att synas och bli sedda medan de spatserar upp och ner längs Ocean Drive - så är det också på denna landtunga du hittar massor av stämningsfulla barer, bra restauranger och spännande museer. Vill du ha en överlick över Art Deco-distriktet, kan du med fördel t.ex. starta på Art Deco Museum på 1001 Ocean Drive.

Design District

På fastlandet i själva Miami finns också massor av kulturella sevärdheter. Precis som Miami Beach har sitt berömda Art Deco-distrikt, kan du norr om Downtown, i det så kallade Design District, utforska flera konstgallerior och mycket vacker gatukonst. Design District är dock trots sin image som stadens kreativa distrikt, minst lika känt för lyxshoping och erkända restauranger. Här finns alltså representanter från alla stora, internationella modehus - som Louis Vuitton, Dior och Prada, samt flera kvalitetsrestauranger med prisade kockar i köket.

Little Havana

Littla Havana, som ligger direkt väster om Downtown Miami, är som namnet antyder, kvarteret där en stor del av Miamis exil-kubaner började att slå sig ner under 1960-talet. Kvarteret är fullt av kubansk kultur med salsamusik, rom och cigarrer, även om befolkningen idag också härstsammar från Central- och Sydamerika. Det är dock en intressant upplevelse att ta en tur längs 8th Street (också känd som Calle Ocho), där du nästan uteslutande kommer höra spanska, och där du kan besöka massor av autentiska latinamerikanska butiker och restauranger. Det är inte många år sedan som du som turist avråddes att ta dig in i det 0 kvadratkilometer stora Little Havana, men idag är kriminaliteten ett betydligt mindre problem. Det avråddes dock fortfarande att du beger dig in i kvarteret på kvällen och natten.

Restauranger och nattliv

Prioriterar du kulinariska upplevelser högt när du är på semester, är Miami helt rätt resmål i USA. Här hittar du restauranger i nästan alla prisklasser, oavsett om du är sugen på tapas, tacos, cubanskt eller sushi. Du bör naturligtvis också smaka på de amerikanska klassikerna när du är i MIami, som här får en extra twist. Foodies vet, att Miami sedan 1990-talet framförallt har varit känd för det så kallade New World Cuisine, där lokala råvaror lagas till efter de bästa karibiska och latinamerianska kulinariska traditionerna.

Med tanke på att en stor del av befolkningen har rötter i Karibien och Latinarmerika, är det inte heller konstigt att restaruangerna ofta hämtar sin inspiration härifrån. Med tusentals restauranger runt om i staden, finns det dock något från världens alla hörn.

Det breda urvalet av restauranger i Miami matchas av ett lika stort urval barer, diskotek och nattklubbar. På nattklubbarna bör du dress to success för att lättare komma in på de mest populära ställena. Det finns dock också massor av platser att gå till för en kul kväll på stan, om du föredrar lite mer avslappade plaser - t.ex. en bar med livemusik.

Resguide om Miami

Här nedan får du lite nyttig information om Miami, som förhoppningsvis kan användas som inspiration inför din semester till denna fantastiska storstad. Upplysningarna ska endast ses som inspiration och vi reserverar oss för eventuella faktafel. Om du vill ha fler tips och råd inför din resa, kan du också kolla in vår blogg där du hittar spännande artiklar om både Miami och våra andra resmål i USA. 

The Magic City

Miami är en stad som det är fart på. Det har det också varit sedan grundandet år 1896, då den endast hade några hundra invånare. Men på Henry Flaglers initiativ, fick staden en järnväg och i och med den började man också bygga de första hotellen i staden, samt hamnen, vilka tillsammans lade grunden för den turism som sedan dess varit en stor del av Miamis identitet och ekonomi.

Efter krigen var staden under en tid känd som ett litet stilla "pensionärsparadis", men på 1960- och 1970-talen, satte turismen på allvar fart i Miami, och intog då sin plats som det eknomiska och kulturella centret i Florida. Det har naturligtvis funnits dalar och toppar i utvecklingen, men Miami lever i hög grad fortfarande på sitt smeknamn, The Magic City. Idag har invånarantalet vuxit till cirka 5,5 miljoner (om du räknar med förorterna), vilket gör staden till den största metropolen i sydöstra USA. Cirka 70 procent av staden invånare har karibisk eller latinamerikanskt ursprung, och Miami kan med rätta beskrivas som en multikulturell stad. Flera av stadens invånare har också spanska som modersmål (engelska talas dock överallt), och generellt är folk stolta över deras kulturella bakgrund och håller den varmt om hjärtat.

Väder och klimat

Det soliga klimatet gör Florida och Miami till ett helårsresmål, där du oavsett årstid kan nöja dig med enkla sommarkläder. När det är sagt, är The Sunshine State, dels uppdelad i norr och söder, vad angår både klimat och turistsäsong. I den södra delen, där miami ligger, är vintern den mest populära semestersäsongen, så temperaturerna under denna årstid ligger runt 25 grader, medan det på sommaren kan bli både hett och fuktigt.

Florida-kännare framhäver också vintern och tidig vår som den bästa tidpunkten att resa. Men om du ändå åker till södra Florida på sommarsäsongen, kan du i gengäld njuta av lägre hotellpriser och mer plats på de populära attraktionerna. Hösten kan också vara fin, men vädret är instabilt. Det är som regel på sensommaren och hösten som den så kallade Orkansäsongen drabbar Florida.

Transport

Miami International Airport (MIA), som ligger cirka 13 kilometer nordväst om centrum, är södra Floridas viktigaste flygplats. Den betjänas av en rad flygbolag med rutter till framförallt Karibien och Sydamerika, men också till Europa. Det är därför relativt enkelt att hitta en passande förbindelse till Miami Flygplats från Skandinavien, antingen direkt eller med en mellanlandning under vägen. Alternativt kan du flyga till Fort Lauderdale, som ligger cirka 40 kilometer norr om Miami.

Med mindre att du tänkt att spendera hela semester i Miami, kan vi varmt rekommendra att du hyr en bil redan på flygplatsen. Det gör bussar och metro från flygplatsen in till staden, men precis som i övriga USA, upplevs Florida bäst i bil. Inte minst för att Florida är hela fyra gånger större än t.ex. Danmark, och avstånden därför är betydligt större än vi är vana vid. Dessutom är kollektvtrafiken inte lika välutvecklad som hemma i Sverige. Har du ett par passagerare i bilen, är det dessutom oftast den billigaste lösningen per person. Florida är ett av de billigaste platserna i USA vad gäller bilhyra.

Bra att veta

 • Tidskillnad: Florida ligger 6 timmar efter Sverige
 • Valuta: Amerikanska Dollar. Äter du ute förväntas det att du lägger 15 procent i dricks. 
 • Språk: Engelska och spanska

Nyttiga länkar

Floridas officiella turisthemsida
Everglades National Park

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här

Andra länkar