Resor till Fort Lauderdale

Upplev Fort Lauderdales spektakulära sandstränder men den vackra strandpromenaden och utforska en destination som verkligen kan leverera när det gäller fantastiska hotell, en fascinerande konstscen, restauranger av världsklass och fina shoppingmöjligheter. Boka din resa till Fort Lauderdale med Escapeaway i dag!

Fort Lauderdale, som ligger i den södra delen av delstaten Florida i USA, kallas ofta för USAs Venedig, på grund av alla pittoreska vattenvägar som totalt sträcker sig över 265 kilometer. Alla vattenvägar kan upplevas i lugn och ro, från ett av stadens alla caféer och restauranger, på en promenad på stadens gator längs vattendragen, eller genom att ta en tur i en av alla vattentaxi, gondoler, superyachter eller sightseeingbåtar som erbjuds i stan.

Staden är också känd för sina fantastiska stränder, alla kulturevents och för sin hamn, Port Everglades, som är ett ekonomiskt kraftcenter i den södra delen av Florida, och dessutom den tredje mest besökta hamnen för cruise-gäster i världen.

Välkommen till USA med Escapeaway, vi är specialister på resor till Fort Lauderdale och andra resmål i Florida där du bor på handplockade hotell under din semester. Boka en paketresa inklusive flyg, hotellvistelse, hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen. Vill du hellre själv arrangera din resa till Fort Lauderdale kan du naturligvis nöja dig med att enbart boka ditt hotell genom Escapeaway.

Använd sökmotorn högst upp på sidan och välj först om du vill resa till Fort Lauderdale från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Fort Lauderdale som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti, dessutom till ett pris du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till Miami
>> Läs även om resor till Orlando

 

Hotell i Fort Lauderdale

Populära hotell i Fort Lauderdale

USA, Florida, Fort Lauderdale
8,7
Mycket bra
4162 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 230 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Fort Lauderdale
7,9
Bra
1535 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Fort Lauderdale
8,7
Mycket bra
1692 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och inspiration

Här nedan hittar du information och inspiration inför din resa till Fort Lauderdale. Du kan bland annat läsa om stadens största sevärdheter, klimat och väder och stadens histoira. Trevlig läsning.

Sevärdheter

Fort Lauderdale Beach

Det finns flera fantastiska stränder i Fort Lauderdale-området, och en av de vackraste och mest kända, är stranden med samma namn som staden, Fort Lauderdale Beach, med dess långa sträckning av mjuk, vit sand, slanka palmer och turkost hav.

Stranden, som ligger i hjärtat av Fort Lauderdale-området, var tidigare ett Mekka för studenter som flockades på stranden vid deras spring break, men idag har stranden blivit en mycket populär plats även för amerikanska och utländka gäster.

En vacker strandpromenad, flankerad av palmer, snirklar sig längs stranden och passar perfek till både promenader, joggingturer och cykelturer. Det finns också massor av restauranger, caféer och butiker nära stranden.

Las Olas Boulevard

Las Olas Boulevard, som egentligen betyder Vågornas Boulevard, är en populär boulevard i Fort Lauderdale, som sträcker sig från Andrews Avenue i Central Business District till Fort Lauderdale Beach. Den östra delen av boulevarden leder förbi kanaler och hamnfrontar, medan den kommersiella sträckan, som är 1,6 km lång, leder förbi trevliga barer, nattklubbar, konstgallerier och restauranger m.m.

Las Olas har sitt eget historiska hus, ett museum för kont, en närliggande IMAX-bigraf och en konsthus-biograf inom kort avstånd. Boulevarden som också kan nås med vattentaxi, är dessutom en populär restaurang- och shoppingdesstination för lokala och besökare utifrån, då den ligger nära Fort Lauderdale Beach, Fort Lauderdale-Hollywood Internationeal Airport och Port Everglades.

Bonnet House Museum and Gardens

Bonnet House Museum & Gardens har blivit Fort Lauderdales historiska känneteckan, och finns med på den nationella listan över historiska platser i USA. Det historiska huset, som designades av Frederic Clay Bartlett, och byggdes 1920, bjuder på en blandning av konst, arkitektur, historia och ekologi, samt personliga skatter som har tillhört husets ägare.

De omkringliggande områdena, som tillhör huset, bjuder på en oas av kustnära vildmark (som ligger nära Fort Lauderdale-stranden), samt hela fem ekosystem med strand, klitter, skog, sötvattensområden och våtområden. Du kan också besöka husets trädgårdar, som bland annat rymmer en hibuskusträdgård och en ökenträdgård.

Stranahan House Museum

Stranahan House, som är den äldsta byggnaden i Broward County, har funnits med på listan över USAs historiska platser sedan 1974 och är idag ett känt museum i staden? Huset byggdes år 1901 som en handelspost och blev senare (1906) ombyggd till bostad för Fort Lauderdales pionjärar, Frank och Ivy Stranahan.

Huset är öppet för guidade turer kl. 13, 14 och 15, och huserar också olika arrangeman under året.

Museum of Discovery and Science

Museum of Discovery and Science, som är det mest besöka museet i staten Florida, har bland annat sin egen AutoNation IMAX-teater och visar 3D IMAX-filmer, där åskådarna bär speciella glasögon och headsets. Museet har också en rad "ecoscapes" och buder på en simulerad tur till Mars, en simulerad airboat-tur i Everglades och en MaxFlight-slygsimulater.

Museet ger också möjlighet att komma nära Floridas djurliv, såsom uttrar, baby-alligatorer, ormar, sköldpaddor, kaniner, fladdermöss, skorpioner, eremitkrabbor, hajar, m.m.

Klimat och väder

Fort Lauderdale har ett tropiskt regnskogs-klimat med en liten säsongsvariation i temperaturen och generellt en hög fuktighet. Genomsnittliga temperaturer ligger alltid över 18,3 grader, medan genomsnittlig nederbörd ligger på över 60 mm, varav den största mängden faller på sommaren. På grund av det tropiska klimaet har staden inte en egentlig torr säsong, men om du vill försöka undvika det värsta regnet, ska du sikta på att resa under vintermånaderna.

Sommarmånaderna, som sträcker sig från maj-oktober, är varma och fuktiga med genomsnittliga höga temperaturer på 30-32 grader, och genomsnittliga låga temperaturer på 22-24 grader. I denna period kan det förekomma åskoväder på eftermiddagarna eller kvällarna, mer än hälften av dagarna.

Vinternmånaderna, som sträcker sig från november till april, är varma och mindre fuktiga än sommarmånaderna med genomsnittliga temperaturer på 24-28 grader som högst, och 15-19 grader som lägst.

Orkansäsongen ligger mellan juni och december, men störst risk för större orkaner är det i september och oktober. De senaste orkaner som direkt påverkat staden, var orkanerna Katrina och Wilma år 2005.

Historia

Det område, där Fort Lauderdale så småningom grundades, var i mer än två tusen år bebott av Tequesta-indianerna, som man anser har bebott den sydöstra delen av Florida sedan 200-talet före Kristus. Men redan år 1763 var det endast ett fåtal Tequesta-indianer kvar i Florida, vilket delvis skylls på att många dog i en koppar-epidemi, en metall som kommit till kontinenten tillsammans med spanjorerna, och delvis skylls på stora strider mellan rivaliserande indianstammar. De flesta Tequesta-indianer, som överlevde sjukdomar och kamper, skickades senare till Cuba av spanjorerna, då Spanien samma år (1963) överlämnade Florida till britterna.

Fort Lauderdale-området blev på 1800-talet känt som The New River Settlement, uppkallat efter den flod som strömmar genom staden. På 1830-talet var där cirka 70 bosättare som slagit sig ner vid floden i stan, men de flydde alla till olika platser i området, då familjen William Cooley, som var den tidens lokala fredsdomare, angrepsav en grupp Seminole-indianer då han var igång med att undersöka ett ödelagt skepp. Indian-gruppen mördade Cooleys hustru och barn samt barnens lärare, och även om inga andra familjer i staden angreps, gjorde detta, att alla andra vita invånare runt floden flydde till andra platser.

Fort Lauderdales utveckling som stad satte först igång på 1920-talet och det var i samband med vad som nu kallas Florida-boomen (som varade från början av 1920-talet till 1926, då den slutade på grund av att två våldsamma orkaner hade försört mycket i området).

Den ekonomiska utveckligen i staden stannade av under den Stora Depressionen, precis som i resten av landet på 1930-talet, men har sedan dess återhämtat sig.

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här