Resor till Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är, på grund av alla sina kanaler på totalt cirka 165 miles, känd som Amerikas Venedig. Precis som i den italienska kanalstaden, kan du i Fort Lauderdale åka gondol på de romantiska kanalerna, eller följa med en turbåt eller taxibåt. En guidad tur med en av dessa är faktiskt ett av de bästa sätten att utforska staden på. Från vattensidan kan du nämligen se sidor av staden, som annars är svårtillgängliga från land. Detta gäller bland annat de stora palats som vittnar om att det inte längre endast är studenter på Spring Break som reser till Fort Lauderdale för att njuta av det soliga klimatet på de oändliga sandstränderna.

Liksom resten av Florida, är Fort Lauderdale ett resmål som lockar alla typer av turister. Den livliga Spring Break-kulturen toppade på 1980-talet och även om staden än bjuder på ett bra nattliv, har den idag fått en mer tillbakadragen sofistikerad atmosfär som gör att det är ett bra resmål för par och barnfamiljer, precis som för festglada studenter.

Strand, shopping och kulinariska upplevelser

Denlånga och breda stranden, en av de bästa i Florida, är naturligtvis huvudattraktionen i Fort Lauderdale, men det finns mycket mer att göra här, än att ligga på stranden hela dagen. Det råder t.ex. gott om liv uppe på den populära strandpromenaden och längs med Las Olas Boulevard in mot downtown, där flera trevliga caféer, restauranger, gallerior och spännande butiker ligger sida vid sida. Södra Florida, och framförallt Fort Lauderdale, är känd för att vara ett shopping-paradis, där du utöver de små specialbutikerna också kan gå på jakt efter bra erbjudanden i de stora shoppingcenterna - t.ex. Sawgrass Mills med mer än 350 märkesbutiker.

Lika mångfaldigt som handelslivet är i Fort Lauderdale, är urvalet av goda restauranger. Du ska inte missa att utforska de olika menyerna på restaurangerna på strandpromenaden och Las Olas Boulevard som ligger vid kanalerna. Stadens läge vid havet gör att utbudet fiskrätter är stort - men om du inte tycker om fisk kommer du också hitta något annat som passar dina smaklökar. Till efterrätt får du inte missa den lokala delikatessen Key Lime Pie.

Aktiviteter och utflykter

Vill du röra på dig på semestern, kan du göra som många av de lokala invånarna och springa eller cykla en tur längs stranden på morgonen eller innan solen går ner. Därutöver har du rik möjlighet att utöva olika vattensporter, liksom att spela golf och dyka också är populärt på dessa kanter.

Ävenom du har allt som behövs för att få en vällyckad och avslappnande semester i Fort Lauderdale, är det också värt att åka iväg till ett av alla spännande utflyktsmål som ligger inom räckvidd från staden. Miami ligger till exempel mindre än en timmes bilfärd bort och den berömda Everglades Nationalpark ligger också inom räckvidd för en dagsutflykt.

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här

Hotell i Fort Lauderdale

Populärt i Fort Lauderdale

USA, Fort Lauderdale
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Pool
USA, Fort Lauderdale
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool
USA, Fort Lauderdale
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool