Resor till USA

Att beskriva USA som ett samlat resmål är nästan omöjligt. Guds eget land är så enomrt stort och rymmer så stor variation i både landskap och kultur, att du kan resa hit år efter år och alltid se något nytt. En resa till USA kan således bestå av allt från en storstadssemester bland skyskraporna i staden som aldrig sover New York City, till en roadtrip full av naturupplevelser i storslagna nationalparker som Yellowstone och Yosemite. För den äventyrslystna är möjligeheterna med andra ord oändliga. Längtar du efter en avslappnande strandsemester under den varma solen, finns det dock också rik möjlighet för det i t.ex. Florida, den södra delen av Kalifornien eller på Hawaii.

Möjligheternas land

Det gamla ordspråket att USA är "Möjligheternas Land" (Land of Opportunities) där var och en är sin egen lyckas smed, gäller också för resor. I stort sätt, oavsätt vilken typ av semesterupplevelser du har i tankarna, kan du hitta det i USA. Den stora variationen i landskap och natur, som sträcker sig från tropiska palmkantade stränder och torra öknar, till snötäckta berg och djupa redwood-skogar, matchas kulturellt av både pulserande, moderna storstäder och små, sömniga westernstäder.

Samtidigt är USA ett resmål som på goda grunder lockar alla typer av resenärer. Reser du med barn, är Floridas stora nöjesparker och härliga stränder ett perfekt resmål, medan New Orleans med sitt berömda musikliv och unika gastronomi, är perfekt till en perfekt livsnjutarsemester för par.

Du kan utan problem spendera en hel semester på att utforska alla de attraktioner och sevärdheter som finns att hitta i t.ex. New York eller Florida. Vill du uppleva med av det stora landet under en semester, kan vi rekommendera att du hyr en bil och bege dig ut på en roadtrip genom flera stater. Det är t.ex. optimalt att besöka både Kaliforniens charmiga kuststäder och några av de imponerande nationalparkerna längre in i landet. Vill du ta dig runt på ett smidigt sätt på din semester, är en hyrbil helt klart bäst lösning då kollektivtrafiken inte är lika utvecklad som vi är vana vid här hemma. I gengäld är vägarna i USA bra, och bensinpriserna låga (lägre än hemma i alla fall).

Upplev en äkta del av USA

Eftersom ny amerikansk kultur har spridit sig till stora delar av världen, inte minst i form av film, musik och TV, har många av oss en uppfttning om att det inte är så stor skillnad mellan amerikansk och europeisk kultur. Det är dock långt ifrån fallet., och på din resa till USA kommer du nästan garanterat överraskas över några av de traditioner och kulturella seder som du möts av. Just för att amerikanerna är så tillmötesgående och gästfria, och är intresserade av att möta nya människor, har du goda chanser för att uppleva detta.

Storstäder som NYC, Chicago, Boston, Los Angeles och San Francisco fyller mycket av vå föreställning av livet i USA. Det är också dessa metropoler som är drivkraften i det amerikanska samhället, både ekonomiskt och kulturellt. Men även om landsbygderna endast rymmer cirka 20 procent av landets befolkning utför de större delen av USA rent geografiskt, och har också mycket att erbjuda för dig som vill uppleva en äkta del av USA. Det är här en hyrbil kommer till sin rätta, då du har friheten att åka på upptäcktsfärder bland alla spännande städer och sevärdheter som ligger långt bort från den upptrampade huvudleden.

Resmål i USA

 • Fort Lauderdale
  20 hotell
  I Fort Lauderdale kan du slappna av på en av Floridas bästa stränder, åka på romantiska turer på kanalerna, shoppa billiga märkesvaror och njuta av ett mångfaldigt restaurangliv. Dessutom har du på en resa till Fort Lauderdale en pärlrad av ... Floridas mest berömda sevärdheter inom räckvidd. Läs mer
 • Miami
  42 hotell
  De flesta av oss sammankopplar främst Miami med pastellfärgade art deco-byggnader och långa palmstränder, men Floridas näst största stad är också en spännande kulturell smältdegel. Det kan du uppleva på stadens alla trevliga restauranger och ... i det färgrika nattlivet. Läs mer
 • New York
  1 hotell
  New York är ett resmål som bara måste upplevas minst en gång i livet. The Big Apple är USAs kosmopolitiska, pulserande hjärta, där du kan uppleva världskända sevärdheter, höga skyskrapor och spännande museer.
 • Orlando
  11 hotell
  Orlando är världscentrum för nöjes- och temaparker. Här kan du och familjen enkelt spendera hela semester på spännande Walt Disney World, Universal Studios och många andra temaparker. Orlando är dessutom en bra utgångspunkt för en upplevelserik ... resa runt i Florida. Läs mer

Populärt i USA

USA, Miami
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool
USA, Miami
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 400 m
 • Pool
USA, Miami
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Närmaste strand: ca. 800 m
 • Pool