Resor till Lübeck

I Lübeck väntar dig äkta medeltidsstämning och en mängd kulturhistoriska sevärdheter. Boka en resa till Lübeck med Escapeaway i dag!

Varje år förvandlas Altstadt, den gamla stadsdelen i Lübeck, när de smala gatorna pyntas enligt alla konstens regler och mysiga jul- och konsthantverksmarknader intar gator och torg mellan de charmerande köpmans- och korsvirkeshusen. Det är verkligen en förtrollande upplevelse för hela familjen att utforska Lübecks gamla stadskärna, UNESCO världsarv, under julmånaden. Men den gamla Hansastaden har även mycket annat att bjuda på - hela året runt.

Medeltidsstämning, shopping och marsipan

Lübeck ligger i den tyska delstaten Slesvig-Holsten cirka 55 kilometer nordost om Hamburg och är därför ett perfekt resmål för en förlängd weekend eller eventuellt som stopp med ett par övernattningar på en kör-själv-semester längre ner i Europa. Du kan lätt tillbringa ett par dagar i staden med att njuta av den medeltida stämningen och utforska de kulturhistoriska sevärdheterna så som det mäktiga Holstentor, stadsporten vid ingången till den gamla stadsdelen, Sankt Petrikirche med sin utsiktsplattform från vilken du har en perfekt vy över staden, rådhuset som onekligen är ett av de vackraste i Tyskland och de fler än 20 gamla segelfartygen i muséehamnen.

Utöver de många intressanta sevärdheterna är Lübeck även känt för sina bra shoppingmöjligheter. I Altstadt som ligger omgivet av vatten på alla sidor där döljer sig bakom de gamla husfasaderna såväl moderna märkesaffärer, specialbutiker och småbutiker med en lång historia i staden.

 På Breite Strasse, som är en av stadens mest kända affärsgator, ligger förutom de mest trendiga modebutikerna även det berömda Café Niederegger, som anses vara marsipanens vagga. Marsipansalonen grundades av Georg Niederegger (1777 - 1856) och är än idag i familjens ägo. Ett perfekt ställe att hitta sig en söt souvenir. Prova eventuellt även den ursprungliga marsipan-nöttårtan tillsammans med en marsipan-cappuccino och få lite ny energi för ditt fortsatta utforskande av Hansastaden.

Marsipan är inte det enda du kan skämma bort dina smaklökar med på en resa till Lübeck. När dagen går mot sitt slut vaknar stadens värdshus och restauranger upp på allvar. När du kopplar av med en god måltid efter en dag full med sightseeing eller shopping i Lübeck kan du prova på en annan av stadens mest kända produkter, Rotspon. Det är ett franskt Bordeaux-rödvin, som efter lagring på fat i Lübecks källare utvecklats till den speciella Lübecker Rotspon, som är mer rund i smaken än den vanliga Bordeauxen.

Strand och nöjespark

Har du gott om tid i Lübeck är det även värt att utforska stadens omgivningar. Hyr du en cykel så finns det flera familjevänliga cykelstigar utan allt för många backar till exempel längs Elbe-Lübeck-Kanalen eller ända ut till Timmendorfer-stranden vid Travemünde. Reser du med barn till Lübeck kommer det säkert väcka begeistring med ett besök i nöjesparken Hansa-Park som ligger en halvtimmes körning norr om staden.

Boka en resa med hotell till Lübeck

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att hitta den resa till Lübeck som passar för dig och dina planer. Sök bland en rad av de bästa och noga utvalda hotellen i Lübeck och bara de som fått bra omdömen. Boka en semester till nätets bästa pris nu!

>> Läs även om storstadssemester i Berlin här
>> Läs allt om att få en billig semester i Tyskland här

Resor till Tyskland

Läs mer om Tyskland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Tyskland här

Hotell i Lübeck