Hideaways och boutique-hotell i Hamburg

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Hamburg lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Hamburg när semestern ska ha lite extra krydda.

Många resenärer har på senare tid fått upp ögonen för Hamburg som resmål. Inte bara för det finns fina flygförbindelser vidare från den nordtyska hansastaden till resten av världen, men också för att Hamburg i sig själv bjuder på ett hav av spännande sevärdheter, shopping och andra nöjen. I Tysklands näststörsta stad kan du snabbt få tiden att gå med att utforska allt från moderna inköpscenter och butiker till till ett rikt kulturliv, som inkluderar en rad av teatrar, museer och inte minst restauranger av hög kvalitet.

Upplevelser i Hamburg

Även om Hamburg ligger uppe på Elben långt från havet, har den i flera århundrade varit en av de viktigaste hamnstäderna i Europa. Det gamla hamnkvarteret har förvandlats till en trendig och exklusiv stadsdel. Men hamnen har fortfarande stor betydelse för stadens liv. Reser du till Hamburg bör du unna dig en tur runt hamnområdet som är ett av de största i världen. Du kan eventuellt ta på en båttur runt i hamnen, precis som det rekommenderas att prova någon av de utsökta fiskrestaurangerna. Är fisk inte din favorit bör du ändå lägga turen förbi Hamburg Fischmarkt för att uppleva stämningen på den stora, traditionsrika marknaden.

En resa till Hamburg ger också möjlighet att besöka konstsamlingen på Kunsthalle, ett av Tysklands viktigaste konstmuseer. Här har man samlat några av de mest bevarade verk från mer än 700 års europeisk konsthistoria. Reser du med barn är det naturligtvis också nästan ett måste att besöka Miniatur Wunderland. Denna gigantiska modelljärnvägsbana, världens största är en upplevelse för hela familjen. Det är svårt att inte bli imponerad över de fina detaljerna i landskap och städer som de små modelltågen konstant kör igenom.

Restaurang och nattliv i Hamburg

Det är inte längre bara sjömän som roar sig i Hamburgs nattliv. Här finns allt från gamla lokala krogar till sofistikerade cocktailbarer för dem som inte vill vända hem till sitt hotell för tidigt på kvällen. Men innan dess finns det massor av kulinariska upplevelser på matställena i Hamburg. Det finns massor av möjligheter att smaka tyska klassiker som wurst och sauerkraut, men solid husmanskost är långt ifrån det enda du kan få i staden. Förutom fiskrestauranger finner du även flera restauranger vars kök inspireras från världens alla hörn. Sist men inte minst finns det fina möjligheter att gå på ölprovning i Hamburg, då staden har många bryggerier.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Hamburg vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Tyskland

Läs mer om Tyskland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Tyskland här

Hideaways i Hamburg