Resor till Hamburg

Den är i och för sig Tysklands näst största stad, men Hamburg har ett riktigt gott internationellt rykte och är ett fantastiskt ställe att tillbringa en storstadssemester på med familjen, vänner eller som par. Boka din resa till Hamburg med Escapeaway idag!

Hamburg är en stor hamnstad som ligger vid floden Elbe i norra Tyskland. Med ett invånarantal på nästan 2 miljoner är Hamburg den näst största staden i Tyskland.

Ända sedan anslutningen till Hansaförbundet under Medeltiden har Hamburg präglats av sin maritima förtid. Staden är den dag som idag är en dynamisk, multikulturell och hedonistisk stad, samtidigt som den är Tysklands mest välmående stad.

Hamburg har en mer avslappnad och självsäker framtoning än många andra av Tysklands större städer och det gör den till ett fantastiskt ställe att besöka.

Väster om Hamburgs järnvägsstation hittar du ett område fullt av affärer samlade runt Spitaler Strasse och Mönckebergstrasse, vilken leder till rådhuset. Kyrkorna St. Jacobi och St. Petri ligger nära Mönckebergstrasse.

På andra håll i staden hittar du bland annat ruinerna efter en biskopsborg från 1000-talet och där pågår just nu utgrävningar där man letar efter lämningar från Hamburgs fästning från 800-talet.

En hamnstad med attraktioner

Hamburgs hamnområde med den stora huvudkajen, de stora containerfartygen och de omkringliggande lagerbyggnaderna utgör stadens huvudattraktion. Här hittar du även Hamburg Dungeon, Miniatur Wunderland (med världens största modelljärnväg) och Hamburg Cruise Center (en byggnad med fartygscontainers som erbjuder en fantastisk utsikt).

Bakom området med lagerbyggnader ligger det ett nyare område (HafenCity), som har ändrat den postindustriella miljön med sin imponerande arkitektur med en design som kan konkurrera med Sydney Opera House. Skulle du vilja dra dig bort från Hamburgs glas- och metalliknande omgivningar så kan du göra en kryssning från Binnenalster (Inner Alster) till Aussenalster och det omkringliggande parkområdet.

Om du vill uppleva Hamburgs traditionella kök så finns det mängder av ställen du kan gå på (du får dock vara beredd på ett starkt, skandinaviskt inflytande). Den mat som erbjuds i Hamburg är emellertid otroligt varierad och du hittar både portugisisk, turkisk och asiatisk mat i de livliga områdena i St. Pauli och Schanzenviertel.

Reeperbahn är Hamburgs red light district och fullt av barer, nattklubbar och diskotek. Gå heller inte miste om Schanzenviertel eller Lange Reihe och Grossneumarkt, där du också hittar en hel del pubar och barer.

Så bokar du en resa till Hamburg

Med Escapeaway kan du använda den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och smidig resa till Hamburg. Välj till exempel avresa från Stockholm så hittar vi billiga flygbiljetter med reguljärflyg åt dig samt kombinerar dem med våra utvalda hotell i Hamburg, du kan även komplettera resan med en hyrbil - allt sätts samman till en paketersa som är säkrad av resegaranti. Du har naturligtvis även möjlighet att enbart boka något av våra hotell om du själv vill stå för transporten till och från Hamburg.

>> Läs även om resor till Berlin
>> Läs också om resor till München

Hotell i Hamburg

Populära hotell i Hamburg

Tyskland, Hamburg
8,7
Mycket bra
3661 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi
Tyskland, Hamburg
9,1
Fantastiskt
2272 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Tyskland, Hamburg
9,1
Fantastiskt
1252 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.7 km
  • Internet/Wi-Fi

Information och fakta

Beläget i norra Tyskland och vid den imponerande floden Elbe gör Hamburg till ett fantastiskt ställe att tillbringa en storstadssemester, oavsett vem du reser tillsammans med. 

Det finns massor av erbjudanden för personer i alla åldrar såsom museer och nöjesområden, medan par och grupper av vänner även kan njuta av stadens omfattande nöjesliv. Hamburg har en lång maritim historia och det bästa sättet att uppleva den på är att göra en båttur längs någon av kanalerna, staden har faktiskt fler broar än Amsterdam, Venedig och London tillsammans. Den konstgjorda Lake Alster - tillsammans med parkerna som omger den - är lite av ett särdrag i staden.

Om du är på utkik efter familjevänliga ställen så prova Hagenbecks djurpark och den botaniska trädgården. Du får kanske även lust att besöka St. Michaelis kyrka och torn såväl som Rathaus (Hamburgs rådhus) och Chilehaus, som är ett unikt exempel på Brick Expressionismens arkitektur.

Samtidigt som det finns massor av erbjudanden för familjer så finns det även mycket som lockar personer som inte har barn med sig på semestern. Lockelserna inkluderar bland annat Elbphilharmonie och Reeperbahn, som har en fantastisk atmosfär och där du kan lära dig mer om Beatles anknytning till Hamburg. Shoppingmöjligheterna i Hamburg är oändliga och alla de stora tyska varuhusen såväl som ett brett utbud av restauranger och barer som serverar alla sorters mat (framför allt fisk och skaldjur) finns representerade här.

Boka en storstadssemester med ankomst till Hamburgs flygplats som ligger på 30 minuters köravstånd från centrum. Det är lätt att ta sig till Hamburg från flygplatsen eftersom det finns en rad olika allmänna transportmedel såväl som taxi och hyrbilar. Hoppa på S-Bahn, som är ett tåg som kör till centrala Hamburg på 25 minuter. Alternativt finns det en rad bussar som stannar precis utanför flygplatsterminalen och kör in till staden. Beroende på vilken linje och antal stopp tar en busstur upp mot en timme och till ett rimligt pris dessutom. Det står taxibilar inom särskilda områden utanför ankomsthallen. Det kan vara en god idé att förhandla fram ett fast pris innan du sätter dig i taxin.

Du kan även lätt och bekvämt göra en weekendtur till Hamburg. Det går ett stort antal bussar och tåg i Hamburg med bra förbindelser till de flesta av sevärdheterna. Den centrala delen av staden är lätt att ta sig runt i med tåg, även under de tidiga morgontimmarna, och de kör till långt ut på kvällen och startar tidigt på morgonen igen, det går även nattbussar. Det går ett antal färjor i Hamburg men de kostar mer än bussar och tåg. Taxi kan man få till rimliga priser och de är lätta att få tag på i Hamburg. Den cykelvänliga staden har även många ställen där man kan hyra cyklar, även stadscyklar med uthyrningsmöjligheter på många ställen i staden.

Hamburg Maraton i april: Hamburg är värd för många sportevenemang under årets lopp, som till exempel Hamburg maraton och tennisturneringen German Open. Löpare i tusental fyller Hamburgs gator till ett av Tysklands största tävlingslopp. Och även om du kanske inte har intresse av att delta eller vara åskådare så bör du vara uppmärksam på dessa datum eftersom många gator kommer att vara avstängda och hotellen har extra mycket beläggning.

Hamnfödelsedagen i maj: Det förekommer årliga gatufester som Gay Pride och Alster Fair i Hamburg såväl som Hamnfödelsedagen, då bygger man upp en nöjespark för att fira Hamburgs hamn. Det sägs vara den största och bästa hamnfestivalen i världen och den är i själva verket en hyllning till den för Hamburg ytterst viktiga hamnen. Under festivalen har man båtparader, tivoli, fisk och skaldjur till middag på kvällen, levande musik och mycket annat.

Julmarknaden i december: I december har man en julmarknad på rådhusplatsen i Hamburg och på andra ställen runt omkring i stan. Den bästa är utan tvekan den som hålls precis utanför rådhuset, då serverar cirkusartister drinkar, jultomten möter barnen, den lockande doften från olika bakverk hänger i luften och jakten på julklappar är i full gång.

När ska du resa?

Hamburg har ett tempererat klimat, och det betyder att de varmaste månaderna är juni, juli och augusti, medan december, januari och februari som regel är de kallaste månaderna.

Weekendresor till Hamburg står högt i kurs under sommarmånaderna juli och augusti och i december till julmarknaden. Vi rekommenderar att du bokar din vistelse i god tid för att försäkra dig om billigaste möjliga weekendresa.

Resor till Tyskland

Läs mer om Tyskland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Tyskland här

Andra länkar