Resor till Turkler

Den eleganta semesterorten Turkler ligger vackert placerad på den fantastiska turkiska rivieran. Det är ett av de mindre kända semesterställena, som trots sitt azurblåa hav som glittrar i den varma solen får ett begränsat antal besökare. Det är därför inte helt fel att kalla Turkler för en förbisedd pärla på rivieran.

Turkiet har glädjen att ha ett varmt medelhavsklimat, vilket gör det till ett perfekt resmål året runt. Och om din drömsemester består av soliga dagar, tillbringade på en strand kommer du älska den långa kuststräckan fylld av vit sand och småsten.

Upplevelser

Ingen resa till södra Turkiet är komplett om man inte gör en utflykt till Aspendos Amfiteater. I detta imponerande, välbevarade byggnadsverk uppfördes under antiken opera- och teaterstycken. Aspendos löd på 1200-talet under Seldjuk-dynastin. Lite över 70 kilometer från Turkler kan besökare här träda in på teatern och föreställa sig vilken vördnad dåtidens skådespelare och sångare måste ha känt när de skulle uppträda i ett så grandiost byggnadsverk. Amfiteatern används än idag, till olika årliga föreställningar. Tillbringar du din semester i Turkler i juli månad kan du uppleva att vara en i den 10 000 hövdade publiken under ballet- och operafestivalen. 

Vill du tillbringa en dag lite borta från den underbara Turklerkusten, kan du till exempel ta en tur till Antalya, en av de mer populära semesterorterna längs Turkiets kust. Staden ligger omkring 100 kilometer bort och bjuder på massor av kulturella sevärdheter, aktiviteter och inte minst restauranger och ett livligt nattliv.

Stränder

Om du inte vill nöja dig med att ligga och njuta av ljudet av vågornas kluckande, finns det gott om möjligheter att ge sig ut i havet och utforska en undervattensvärld fylld av koraller och färgglada fiskar. Du kan eventuellt följa med på någon av båtturerna som dagligen avgår från hamnen och som tar dig ut till de bästa ställena för snorkling.

För de som har lyckan att hitta denna fridfulla pärla i Turkiet, är ett besök i Sealanya Waterpark också något som kan rekommenderas. När du kommer in i parken kommer du utrustas med våtdräkt, cyklop och snorkel och kan därefter utforska ett korallrev med tropiska fiskar, en manta-pool fylld med rockor och, om du vågar, möjlighet till en runda i haj-poolen.

Maten

Ingen semester vid Medelhavet är komplett utan att ha provat på den lokala maten. Många av restaurangerna serverar nyfångad fisk och skaldjur i kombination med den rena och enkla smaken av lokalt odlade grönsaker. I Turkler finns det dessutom fina möjligheter att komplettera de kulinariska upplevelserna med en fantastisk utsikt från restaurangen. Du kan redan nu se fram emot att tillbringa din kväll med en drink i handen medan solen går ner över det glittrande Medelhavet.

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Turkler