Resor till Tekirova

Tekirova, som hör till den mer exklusiva delen av den turkiska medelhavskusten i Anatolien, har stora historiska och naturmässiga attraktioner innanför sina vackra sandstränder. Semesterbostäderna och hotellen här är ofta ganska lyxiga, och dessutom är det många av aktiviteterna och utflykterna som är anpassade till de mer kräsna semesterfirarna. Med Escapeaway kan du resa till Tekirova från alla flygplatser, och du väljer själv hur många dagar du vill vara borta.

Tekirova ligger omkring 45 minuters körning från Antalya, den hektiska semesterorten som är själva huvudstaden på Turkiets så kallade turkiska kust.

Du kommer älska stranden, som är lång och sandig, och vill du utnyttja det lockande turkiska vattnet till fullo, då kan du vända dig till de lokala vattenskid-, dyk- och segelskolorna för att få hjälp med detta.

Är det spännande historiska sevärdheter som lockar?  Avsätt i så fall tid till att besöka ruinerna av den grekisk-romerska staden Phaselis. Det är heller inte långt till naturparker och vackra bergssluttningar inne i landet, här ibland den spektakulära toppen av Tahtali-berget, som kan bestigas eller upplevas från en hårresande linbanetur med spektakulära utsikter.

Stränder

Tekirovas stränder håller genomgående en fantastisk kvalitet. Breda med sand som svagt sluttar ner mot det kristallklara vattnet. De lokala lyxhotellen och villorna uppe bland kullarna bakom staden bidrar till en stor efterfrågan på och utbud av olika former av vattensport och dykning. Du behöver därför aldrig få det långtråkigt på stränderna här. Du ska emellertid vara uppmärksam på att det är begränsningar för dykningen på denna kust, av hänsyn till miljön och de historiska lämningarna. Se därför till att använda dig av välrenommerade dykfirmor.

En kort körtur från Tekirovas hittar du Kemer, som enligt de flestas mening är en av Turkiets bästa och vackraste badorter. Här hittar du sagolika stränder, så som Moonlight Beach.

Längs denna kuststräcka är det även värt att utforska den 2 kilometer långa Adrasan-stranden, de vita stenarna vid Cirali eller bege sig till Olympos och Phaselis-stranden, som båda har intressanta, historiska sevärdheter, om du vill ta en kort paus från strandlivet.

Sevärdheter

Toppen av Tahtali som ligger högt nog för att vara täckt av snö även i dessa varma omgivningar, är ett utmanande mål för en vandringstur. Vill du ta dig ända upp till toppen men inte vill slita ut vare sig dina vandrarkängor eller dig själv för att komma dit upp, då kan du använda dig av Olympos Teleferik (linbanan) för en snabb och smärtfri uppstigning till toppen. Från en höjd på 2 365 möh kommer du ha en spektakulär utsikt över Olympos-dalen och Medelhavet.

Phaselis är en arkeologisk attraktion som även den minst historieintresserade måste erkänna att den är värd ett besök. Även om här inte hade funnits några ruiner så hade platsen varit värd att besöka. De romerska ruinerna, som ligger omgivna av tallar, sträcker sig ända ner till den skyddade stranden, där man kan se resterna av en gammal hamn.

Moonlight Park i Kemer har alla de moderna attraktioner som du kan önska på en semester vid kusten med familjen. Nära stadens vackra strand med samma namn ligger det en samling av parker, vattenattraktioner, restauranger och semesterbostäder. Det är förhållandevis dyrt efter lokala mått mätt, men du kan lätt tillbringa en hel dag här och eventuellt äta innan du beger dig ut på upptäcktsfärd i stadens nattliv.

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Tekirova