Sista Minuten till Side

Den lugna badorten Side ligger vid det turkiska Medelhavet, en timme eller så från Antalya. Förvänta dig en felfri blandning av gammalt och nytt i denna romersk-inspirerande semesterorten. Här finns en gammal stadsdel och en glamorös hamn, en blandning av imponerande antika sevärdheter och moderna restauranger vid vattnet. På båda sidor av labyrinten av snirkliga gator, finns två sandstränder som är perfekta för att slappna av i solsken eller utöva vattensporter.

En resa till Side är ideal, om du vill ha en avslappnande semester tillsammans med vänner eller familjen. Sides gamla stadsdel är något som bara måste upplevas - här är de smala gatorna fyllda med butiker och basarer. Norr om den gamla stadsdelen kan du uppleva några av de vackraste lämningarna i hela Antalya-regionen, bland annat en amfiteater och ett badhus. Promenera 15 minuter söderut, och du kommer till det 2000 år gamla Apollo-templet, med utsikt över hamnen.

Side har bra väder året runt. Redan i maj är det varmt och även om du också kan bada då, så är det framförallt en bra månad om du vill uppleva området bortom stränderna. De varmaste månaderna är juni-september då genomsnittet ligger på runt 25 grader.

Sökmotorn jämför dagligen priser på restplatser och sista minuten resor från alla hotell och flygbolag så du alltid kan vara säker på att få det lägsta priset om du kan resa här och nu. Sök efter en billig sista minuten-resa till Side i Turkiet i vår sökmotor, eller läs om alla resor till Side med Escapeaway.

Upplevelser på din semester

Besök Turkiets mest berömda ruiner - Aspendos Teater, en av världens bäst bevarade romerska cirkusar, templen från 100-talet till gudarna Apollo och Athena samt safirblå vattenfall på Manavgat. För en överblick av regionens historia, kan du besöka Side Museum, som huserar statyer och religiösa ting från antiken. Trevliga avstickare när du behöver en paus från strandlivet med tillhörande vattensport, butiker och kryssnignar.

White Water Rafting

För att se Koprulu Canyon bör du följa med på White Water Rafting. Din erfarna guide kommer följa med på din flotte medan du kör genom klyftan på ett snabbt och spännande manér.

Dansa hela natten

Det finns alltid mycket att göra när solen går ner i Side. Med många pulserande barer, klubbar och restauranger, finns det alltid en festlig plats att spendera kvällen på. Du kommer med säkerhet fina en restaurang med utsikt och romantisk atmosfär för par - och för dig som vill festa, har Side många pulserande nattklubbar som är öppna hela natten.

Karta över Side

Populära hotell i Side

Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Side
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Side
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Side
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)