Hotell i Side

Staden Side har mängder av karaktär med långa gyllene sandstränder och ett spännande nattliv. Får du lust till lite äventyr under din semester så finns det dessutom massor av roliga aktivitetsmöjligheter så som "white water rafting", eller vandringsturer runt omkring i den gamla stadsdelen, om du föredrar lite lugnare upplevelser.

Escapeaway erbjuder ett urval av hotell vilka samtliga är noga utvalda och har fått fina omdömen från tidigare gäster. Du hittar både hotell som passar för er som reser som par och familjevänliga hotell till er som reser som familj. Vill du bo på ett lyxhotell under semestern, eller kanske ett hotell med all-inclusive, använd då filtret i hotellsökmotorn för att lättare hitta just det hotell som uppfyller dina behov och önskemål. Du kan även läsa mer om alla hotellen och semesterlägenheterna på vår sida om hotelltema.

Alla hotell i Turkiet hittar du här

Saker att göra

När den varma turkiska solen står högt på himlen, finns det knappast bättre ställen att befinna sig på än semesterortens långa sandstränder, och med två att välja mellan behöver du bara hitta din favorit. Om du kan slita dig från strandlivet så är även "gamla stan" i Side värd att besöka. Säväl dag som natt råder här en god stämning med hektiska basarer och massor av turkiska restauranger. Precis utanför stadsgränsen ligger de mest berömda attraktionerna, där ibland den stora gamla amfiteatern, den är ett absolut måste att uppleva för alla kulturintresserade. Side har som de flesta andra städer i Turkiet en intressant historia, och du upplever den bäst i den gamla stadsdelen. Denna pärla är i stort sett orörd och har ett museum med grekisk-romerska utställningar samt en fantastisk utsikt över havet. Besök även Apollo-templet, som är Sides mest kända "varumärke". Det är dessutom den bästa platsen i hela staden att betrakta den vackra solnedgången ifrån.

Har du även lite av en "foodie" i dig, så har du också valt rätt resmål. En semester här ger dig nämligen massor av möjligheter att prova de olika lokala delikatesserna. Gå till exempel ner till restaurangerna vid hamnen, där serverar man lockande turkiska rätter och nyfångad fisk dagen lång.

Stränder

Två gyllene stränder på vardera 3 kilometer flankerar ingången till den gamla stadsdelen. Den västra stranden har härligt finkornig sand och långgrunt vatten, vilket gör den till det perfekta valet för barnfamiljer. Den ligger dessutom nära boulevardens restauranger och caféer. Över på den östra stranden är sanden lite grövre och här kan även vara lite blåsigare. Precis som på den västra stranden finns här möjlighet till olika former av vattensport och dessutom ett rikt utbud av små strandbarer. 

Kultur

Side har en rik historia och rymmer många arkeologiska underverk så som amfiteatern och de romerska baden, vilka kan dateras tillbaka till 100-talet efter Kristus. Sides Museum, där de gamla romerska baden ligger, har även en stor samling föremål som alla historieintresserade kan använda lång tid på att studera. En semester i Side erbjuder på det hela taget en spännande blandning av förtid och nutid. Under sommarens lopp är här dessutom en lång rad evenemang som till exempel den internationella kultur- och konstfestivalen. Denna festival äger bland annat rum på den antika amfiteatern och vid Apollo-templet. Under festivalen kan du se internationella musiker och dansare. Lite längre bort från Side, i Antalya, händer det också mycket under sommaren, bland annat festivaler som lockar till sig artister och konstnärer från hela världen, både amatörer och professionella.

Nattlivet

Det är ju inte precis något ansträngande att slappa dagen lång på en av världens vackraste stränder eller att sitta och njuta av solnedgångens strålar. Men oavsett vad så lyckas du nog jobba upp en god aptit under dagen. Då är det tur att du i Side lätt kan hitta hembakade pita-bröd samt färsk fisk och skaldjur för ett snabbt uppiggande, liksom du kan prova på någon rätt av nyfångad svärdfisk på en restaurang vid lustbåtshamnen på kvällen. På kvällen finns det för övrigt hundratals ställen som barer, klubbar och tavernor både vid stranden och inne i stadens centrum.

Man har en speciell förkärlek för diskotek i Side, så testa på OXYD, Apollo eller Lighthouse för en festlig kväll.

Vädret

Från april och framåt ligger temperaturerna stabilt från 20 °C och stigande till 30 °C och där utöver i juli. På sommaren kan du normalt förvänta dig upp till 12 timmars solsken per dag, vilket bara innebär mer tid på stranden för dig och dina barn! Det soliga vädret håller i sig långt in i oktober med temperaturer från mitten till toppen av 20 ° skalan. Man får räkna med lite mer nederbörd vid ett besök på vintern, men vanligtvis bjuder Side även då på milda temperaturer.

Familjehotell

Side erbjuder stor variation i utbudet av aktiviteter och med något för alla typer av familjer. För familjer som älskar stranden finns det två att välja mellan: Öst- och väststranden (se ovan). Här finns ett rikt utbud av vattensportsaktiviteter med allt från jetski till sportfiske. Familjer med lust på nya kunskaper och upplevelser kan utforska de antika ruinerna, besöka Side-museet, eller göra en båttur. Framför allt en tur till Dolphin Island kommer göra intryck på dina barn. För barn med livlig fantasi kommer en utflykt med piratskeppet också vara en succé med tävlingar och andra pirataktiviteter ombord på skeppet. Om ni vill åka lite längre bort kan en jeep-safari eller en kryssning på Manavgat-floden rekommenderas. På kvällen kan familjen smälta dagens många intryck över en god middag på en av de många smakfullt renoverade restaurangerna.

Hotell för par

Långa promenader på stranden vid ett kristallklart, blått hav, sightseeingturer, kulinariska upplevelser och uppfriskande cocktails, vad mer kan man önska sig på en romantisk parsemester? Side är mycket lämpligt för en parsemester. Här kan ett spa-besök mjuka upp spända muskler och hjälpa er till avkoppling. Ta eventuellt en lång promenad längs stranden för att komma bort från trängseln och livet. Vill ni shoppa så ligger det ett stort center i hjärtat av Side, liksom det finns många butiker runt omkring på gatorna. På dagsturer kan ni utforska gamla ruiner eller besöka närliggande städer som Manavgat, där ni kan se de spektakulära Manavgat-vattenfallen. Vill ni göra saker i ert eget tempo så finns det möjlighet att hyra bil eller en vespa. Kvällen kan ni avsluta med en middag på någon av de många restaurangerna i Side, och därefter dansa natten lång på någon av utomhusnattklubbarna.

>> Läs mer om hotell

Karta över Side

Populära hotell i Side

Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Side
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Side
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Side
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)