Lyxsemester i Turkiet

Turkiet är fullt av överraskningar - men är det något som är säkert, är det att här är varmt och torrt! I området runt Bodrum i västra Turkiet, hittar du en rad spännande lyxhotell, där turkiska jetsetters blandar sig med semesterhungriga nordeuropéer som söker affordable luxury, där du får upplevelsen av hög standard till ett lägre pris. På Escapeaway är vi experter på lyxresor till Turkiet, där du bor på noga utvalda lyxhotell. Här kan du spela på överdådliga golfbanor, segla i den vackra skärgården, eller ta en simtur vid en hemlig strand.

Prisnivån i Turkiet gör det möjligt för många att åka på en lyxresa, där man har lyckats höja nivån i alla led - allt från maten till inredningen och utomhusfaciliteterna, som t.ex. poolområdet eller en topprestaurang med utsikt över havet. En lyxresa i Turkiet är alltså inte en dyr upplevelse, som betyder att du ska leva på havregrynsgröt när du kommer hem: här får du kvalitet för pengarna, och det är möjligt att ta med hela familjen på resan.

Lyxhotell i Turkiet

I Turkiet krockar två världar: på den ena sidan Västeuropa och på den andra sidan - och 97 procent av området - Anatolien, den asiatiska delen av Turkiet. Denna blandning är mest påtaglig i Istanbul, och gör storstaden vid Bosporus till ett av de mest populära resmålen för en weekendresa. Den turkiska metropolen, med cirka 10 miljoner invånare, kan se tillbaka på tre tusen års historia med olika härskare och många namnbyten - från Byzan, via Konstantinopel till det relativt nya namnet Istanbul (1931). Palats och storslagna byggnader från två kontinenter gör staden till en unik syn, som alltid imponerar på nya besökare. Bara synen av den Blå Moskén, med sina 30 kupoler och utsökta mosaik, är imponerande.

Istanbul är en stad full av sevärdheter, ja staden är nästan som ett stort museum fullt med en färgrik befolkning och basarer som påminner om Mellanöstern. I konstnärs- och stundentdistriktet, Ortaköy, hittar du gott om aktiviteter, läcker street food, och eleganta topprestauranger sida vid sida. Med utgångpunkt i ett av våra utvalda lyxhotell, kan du utforska denna härliga stad till fots, och med offentlig transport. Därefter kan du slappna av i en vacker pool eller i SPA-området på hotellet. Vill du ha tips om utelivet i Istanbul, är det bara att fråga personalen.

>> Läs mer om weekendresor till Istanbul här

Badsemester inbäddad i lyx

Längs Medelhavet hittar du några av Europas mest populära stranddestinationer, med romantiska bukter, exotiska småöar, turkosblått hav och de imponerande Taurusbergen - detta är den turkiska rivieran. Staden Bodum omskrivs ibland som Turkiets svar på St. Tropez, även om staden med de vitkalkade husen mer påminner om de grekiska öarna.

Jämförelsen med St. Tropez beror på att här ligger många lyxhotell, och i hamnen hittar du alltid ett stort urval av stora yachter. Den centrala boulevarden är fullproppad med lyxbutiker och nattlivet i Bodrum är legendariskt, liksom de vackra solnedgångarna mellan Medelhavet och Asien. Från terrassen eller balkongen på våra lyxhotell och lyxvillor, kan du njuta av detta fantastiska skådespel på kvällarna.

Lyxresor till Turkiet kan bokas med avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Du reser med reguljärflyg till Milas-Bodrum flygplats, och har du hyrt en bil via Escapeaway, kommer du snabbt iväg till ditt lyxhotell där du själv bestämmer tempot. Trevlig resa!

>> Läs också om lyxresor till Cypern
>> Här kan du boka en billig paketresa till Turkiet

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Turkiet

Populära hotell på Turkiet

Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Belek
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool
Turkiet, Bodrum-halvön, Bodrum
  • Närmaste flygplats: 43 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Kemer
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool