Resor till Kusadasikysten

Kusadasikusten på Turkiets västkust ligger ut mot det vackra Egeiska havet, nära den grekiska ön Samos. Den viktigaste och största staden på kuststräckan är Kusadasi som ursprungligen bara var ett övernattningsställe för resande på väg att besöka de imponerande ruinerna i Efesos, cirka 20 kilometer utanför staden. I dag är Kusadasi en sprudlande hamnstad med ett invånarantal på cirka 60 000 men som på sommaren stiger till över en halv miljon. 

Kusadasikusten är kuperad med bergen i bakgrunden och branta klippsluttningar som stupar brant ner i havet och skapar en vacker och dramatisk natur. Det är emellertid inte enbart naturen som skapar de dramatiska omgivningarna på Kusadasikusten – oavsett var du bor på din nästa semester längs Kusadasikusten så bör du besöka den imponerande ruinstaden Efesos som ligger cirka 20 kilometer från Kusadasi stad. Efesos var under antiken en knutpunkt i Mindre Asien och låg längs handels rutten mellan Rom och Orienten. Här kan du se de fantastiska ruinerna av Artemistemplet, som under antiken räknades som ett av världens sju underverk. Gå en tur i den enorma amfiteatern och njut synen av den välbevarade fasaden på det gamla Celsus-biblioteket. 

Escapeaway erbjuder ett stort urval av bra och billiga hotell på Kusadasikusten, där ibland All Inclusive-hotell, vuxenhotell och lägenhetshotell.

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Resmål på Kusadasikusten

  • Kusadasi
    9 hotell
    Kusadasi är ett av de mest populära resmålen på Turkiets västra kust, men har ändå lyckats bevara sin ursprungliga atmosfär. Tillsammans med det stora urvalet fina badstränder och spännande utflyktsmål i närheten, ger detta dig ideala förutsättningar ... för en avslappnande och upplevelserik semester tillsammans med familjen. Läs mer

Populärt på Kusadasikusten

Turkiet, Kusadasikusten, Kusadasi
  • Närmaste flygplats: 83 km
  • Avstånd till centrum: ca.