Resor till Kiris

Den lilla staden Kiris ligger i regionen Antalya i Turkiet. Staden befinner sig vid kusten och är omgiven av höga berg och vacker natur där du kan utöva flera aktiviteter i det fria. Tack vare den vackra naturen, har Kiris blivit en populär turistdestination, som folk kommer till från när och fjärran. Närheten till Kemer (12 km) och Antalya (55 km) gör dessutom att du enkelt kan åka på dagsutflykter till andra populära resmål längs den turkiska sydkusten. 

En av de främsta attraktionerna i Kiris är dess vackra stränder. Det finns flera stränder att välja mellan, inklusive en nudiststrand och en strand som är särskilt populär bland surfare. Stadens huvudstrand kallas Kiris Beach och är perfekt för dig som vill spendera en skön dag i solen. Den 2,1 kilometer långa stranden har fått blå flagg för sin renlighet och erbjuder dessutom flera typer av vattensporter, såsom möjlighet till parasailing, vattenskoter och dykning.

Förutom stränderna finns det också många historiska skatter att utforska i Kiris och dess omnejd. Ett av de mest populära besöksmålen är den antika staden Phaselis som ligger cirka 10 kilometer söder om staden. Phaselis var en viktig hamnstad under antiken och har många välbevarade ruiner att besöka, inklusive en amfiteater och flera tempel. 

Du som istället vill spendera dagarna med aktiviteter i den friska luften, kan med fördel bege dig till de omkringliggande bergen där det finns möjlighet för allt från vandring på utstakade stigar, till bergsklättring och mountainbiking. Ta dig gärna till ett av de vackra vattenfall som gjort staden känd världen över. 

När det gäller mat och dryck kan du som reser till Kiris se fram emo att smaka på många lokala specialiteter som inkluderar både fisk och smårätter, kallade mezze. Det finns också en handfull barer och nattklubbar för dig som vill fortsätta kvällen långt in på morgontimmarna. 

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Kiris