Sista Minuten till Kemer

Kemer är en munter och livlig stad i regionen Antalya i Turkiet. Då Kemer ligger vid foten av Taurusbergen vid Medelhavets kust, är du här bortskämd med otroligt vackra utsikter och omgvningar. Kemer är en perfekt plats till familjer, par och grupper då här finns många roliga saker at hitta på - både på dagen och natten.

Kemer ligger nära andra fascinerande, historiska platser i regionen Antalya. Entusiastiska historieintresserade kommer ha massor av val framför sig, men saker som Phaselis och Olympen ligger framför huvuddörren. Phaselis ligger faktistk bara 10 minuter bort med buss, och är hem för en 2000 år gammal teater och ett romerskt bad. Några av de största sevärdheterna i Kemer hittas dock i den vackra naturen, då staden är välkänd för dess tallar och placeringen vid den kända stigen, Lycian Way Walking Trail. Vandrare kommer hitta dussintals stigar i backarna, som alla är fyllda med vackra utsikter över kusten. Du kan också utforska Taurusbergen med en Jeep eller från hästryggen.

Kemer är en vacker badort, berömd för sina vackra landsap och de vackra stränderna. Det finns en rad olika bukter att välja emellan om du vill spendera en dag vid havet. Några har småsten, andra sand, och flera har dessutom fått blå flagg, vilket är en kvalitetsstämpel för alla som vill spendera en dag på en paradisstrand. Havet är långgrunt och lugnt, vilket gör att området är bra för familjer och för de som vill utöva vattensporter som dykning och kajakpaddling. 

Vädret i Kemer är typiskt för Turkiet, med långa somrar som bli rmycket varma mellan juli och september. Temperaturen börjar att stiga till runt 25 grader i april, och håller sig varmt till oktober.

Kemer är en modern badort, som ligger i en gammal del av Turkiet. Antalya-regionen är känd för de fascinerande resterna av Lycia, som ligger ett stenkast från de tropiska stränderna på den turkiska rivieran. Resmålet har ett urval av stränder, parker och ett vattenland, som alla är omgivna av skogsklädda berg vilka är perfekta att gå på äventyr i. 

Nyttja vår sökmotor för att hitta en billig sista minuten-resa, eller läs mer om alla resor till Kemer här.

Historia och kultur

Kemer har genomgått en uppdatering från den lilla turkiska landorten som den en gång var. Omgiven av vacker skönhet är staden idag en modern semesterort för turister tack vare sitt livliga nattliv och välutrustade faciliteter längs gågatan. Antalya har en rik romersk historia som kan ses genom alla arkeologiska platser i närheten av Kemer. Vandra genom gamla ruiner av gamla byggnader, bad och tempel och njut av en tur till välbevarade amfiteatrar där du kan lära dig mer om hur det var att leva i den antika världen.

Badsemester

Precis bakom Kemers marina, hittar du stadens största strnd. Med gyllena sand och kristallklart blått vatten, är Moonlight Beach (Ayisigi Beach) den perfekta platsen att njuta av solen året runt. barn kommer älska utbudet vattensporter som de kan delta i här - allt från boogy-boarding till bananbåtar och båtturer. Njut också av Kemers skönhet under vattenytan, genom snorkling och dykning. Utforska vackra dykarplatser och bukter runt Kemer Bay.

Karta över Kemer

Populära hotell i Kemer

Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Kemer
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Kemer
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Kemer
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)