Resor till Kemer

Oavsett om det är på jakt efter en romantisk semester med din partner, en avslappnande semester med familjen, eller en underhållande semester med vännerna, så har Kemer något att erbjuda. Kemer är en modern badort i en vacker skogsklädd dal, som utgår en perfakt utgångspunkt för att utforska några av områdets bästa historiska, kulturella och naturmässiga sevärdheter - samtidigt som du njuter av alla de bekväma faciliteter en modern semesterort har!

Tips till sightseeing: Kemer har massor av upplevelser och sevärdheter att erbjuda - ta t.ex. en dagstur till den antika staden Olympos, eller åk iväg på en båttur längs den vackra kusten.

Tips till familjesemestern: Kemer är ett idealt resmål för familjer, med dess fantastiska strand, park och vattenland.

Tips till en aktiv semeter: Gå en sträcka av den 540 kilometer långa vägen, som sträcker sig från Fethiya i väst till Antalya i öst.

Information och fakta

Kemer är ett idealt val för alla som önskar kombinera en traditionell strand- och badsemester med god mat och dagstuer till oförglömliga historiska och kulturella sevärdheter. Du kan t.ex. besöka de gamla ruinerna i Phaselis och Olympos, vandra genom det vackra landskapet eller bara slappna av på en av staden populära stränder.

Kemer bjuder både på stränder med sand och småsten, bra strandfaciliteter och ett brett utbud vattensportaktiviteter, som kan underhålla både stora och små. Om du är på shoppinghumör, bör du ta turen till stadens eleganta småbåtshamn, där du hittar ett bra utbud av kläder, hantverk och souvenirer, medan du i den närliggan Yoruk Park kan se hur de lokala hantverkarna arbetar.

På kvällen kan du besöka en av stadens alla restauranger, och om du vill fortsätta natten efter det, kan du gå ut på en av alla de nattklubbar och barer som finns i staden, där du blir underhållen med musik och dans.

 • Språk: Turkiska
 • Valuta: Turkisk lira
 • Lokal tid: Kemer är en timme före svensk tid
 • Flyg till: Antalya International Airport (AYT)
 • Flygtid från Sverige: 3,5-5,5 timmar beroende på avreseort
 • Temperatur: 27 grader i genomsnitt på sommaren

Väder

Kemer har ett typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda, relativt varma vintrar, där temperaturen typiskt ligger mellan 10-15 grader.

När är den bästa tiden att besöka Kemer? Det varierar efter behov och preferenser, men många gäster föredrar en semester mellan maj och november, då det nästan är garanti för värme, sol och blå himmel.

Lokal transport

 • Med dolmus: Du kan med fördel nyttja de lokala minibussarna, kända under namnet dolmus, som är både billiga och flexibla för du kan hoppa på och av var du vill - på det sättet är det lätt att komma till och från hotellet och runt i stan.
 • Med buss: Om du vill ut på en längre tur, t.ex. utanför stan, finns en regional buss-service, som förbinder Kemer med en rad andra semesterorter, samt staden Antalya.
 • Med taxi: Taxi är förhållandevis billiga och lättillgängliga i Kemer. De kör med taxameter och har olika taxa dag och natt.

Upplevelser och utflykter

Kemer bjuder på massor av uplevelser, sevärdheter och utflykter. Du kan t.ex. besöka Kemers livliga marina, och ta en båttur längs Turquoise-kusten, eller vandra längs strandpromenaden till en av stadens stränder. Sandstranden Moonlight Beach, är den ideala platsen för att simma, solbada och njuta av badsemestern alla glädjeämnen.

Om du är på semester med barn, är den största familjeattraktionen i Kemer, Aquaworld. Vattenlandet har en rad vattenrutschkanor och poller, samt vattenlekplatser till små barn. Vattenlandet ger också gratis liggstolar till besökare, och det finns gott om restauranger.

Här nedan följer några andra sevärdheter i och omkring Kemer, som du också kan besöka på din semester:

Nomad-nöjespark

Denna unika sevärdhet, ligger endast en kort promenad från marinan och Moonlight Beach. Nöjesparken, vars utsikt över Kemer och havet gör hela besöket värt, ger en inblick i lokalbefolkningens historia. Du kan t.ex. se hu de lokala Toruk-nomaderna levde en gång i tiden. Innan du åker från parken, bör du testa några av de läckra autentiska rätterna i parkens restaurang.

Naturupplevelser

Om du gärna vill uppleva naturen i området runt Kemer, och inte lider av höjdskräck, kan du ta linbanan upp till toppen av Tahtali-berget och njuta av utsikten över det omkringliggande landskapet. På endast 10 minuter stiger linbanan upp till toppen av det massiva 2365 meter höga berget, varirån du kan njuta av panoramautsikten över Kemer.

Är du mer intresserad av vattensportaktiviteter, har du möjlighet att paddla kajak i det kalla vattnet i Göynük Canyon Park, som är ett spännande sätt att uppleva naturens skönhet på.

Du kan också ta en vandringstur till Ucoluk Plateau, som med en höjd på 1500 meter bjuder på en betagande utsikt, eller gå en bit på den berömda vägen, som sträcker sig från Fetjiye i väst till Antalya i öst.

Antika städer

Är du intresserad av historia? Områder runt Kemer bjuder inte bara på stor natur, fantastiska stränder och ett spännande vattenland. Längs kusten har man funnit gamla ruiner, som har varit en del av den antika staden Olympos, som på sin tid var en del av den historiska regionen Lykien.

Olympos är idag en del av Olympos Beydaglari National Park, som också inkluderar den antika grekisk-romerska staden, Phaselis. Phaselis är lätt att komma till, då den endast ligger 15 minuter i bil från Kemer.

Shopping

Oavsett om du vill testa de lokala produkterna, eller endast vill uppleva autentisk turkisk kultur, är ett besök på Kemermarknaden ett måste! Den tar plats varje måndag och tisdag, och bjuder bland annat på bodar med färsk frukt, grönsaker och lokalt hantverk.

Händelser

För filmentusiaster: Cirka en timmes bilfärd från Kemer ligger staden Antalya. Varje oktober är staden värd för berömda internationella Antalya Golden Orange Film Festival. Festivalen varar en vecka, och bjuder på filmvisningar, prisutdelningar och deltagande av internationella stjärnor från filmindustrin.

För jazzentusiaster: I själva Antalya kan du också upleva Antalya Jazz Festival, som tar plats varje år i hela juli månad. Festivalen är inte minst känd för sina fantastiska fysiska ramar, som består en den vackert bevarade romerska teatern Aspendos, med plats för 20.000 åskådare - festivalen bjuder också på erkända jazzmusiker och orkestrar från hela världen.

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Andra länkar

Hotell i Kemer

Populära hotell i Kemer

Turkiet, Antalyakusten, Kemer
9,3
Fantastiskt
2416 omdömen
 • Närmaste flygplats: 58 km
 • Närmaste strand: ca. 160 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Antalyakusten, Kemer
9,8
Fantastiskt
1299 omdömen
 • Närmaste flygplats: 59 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Antalyakusten, Kemer
9,6
Fantastiskt
2564 omdömen
 • Närmaste flygplats: 59 km
 • Närmaste strand: ca. 150 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Kemer?

0,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 0 recensioner