Resor till Karaöz

Karaöz är en charmig stad belägen i södra Turkiet. Staden ligger längs den vackra kusten söder om den större staden Antalya och är känd för sina vackra stränder, kristallklara vatten och lugna atmosfär. Det är en populär destination bland turister som söker en avkopplande semester bort från de livligare turistorterna. Här kan du se fram emot sköna dagar under den värmande solen, vackra naturupplevelser och god, lokal mat.

Sevärdheter och utflyktsmål i och runt Karaöz

En av de mest kända sevärdheterna i Karaöz är stadens strand, som sträcker sig över flera kilometer och erbjuder fantastisk utsikt över havet och bergen. Du kan också utforska de natursköna omgivningarna genom att vandra längs de närliggande vandringslederna. En annan populär attraktion i Karaöz är den historiska grottan Düden. Denna grotta är känd för sin stora underjordiska sjö och fascinerande stalaktiter och stalagmiter. För dig som är intresserad av kultur och historia är ett besök i Karaöz moské definitivt värt ett besök. Moskén är en av de äldsta byggnaderna i staden och har en vacker arkitektur och rik historia. En annan intressant utflyktsmål i närheten av Karaöz är staden Antalya, som är en populär turistdestination känd för sina antika ruiner, museer och fantastiska mat.

Mat och dryck i Karaöz

I Karaöz finns det många läckra rätter att prova på. En av de mest populära rätterna i staden är kebab, en grillad kötträtt serverad med olika grönsaker och kryddor. En annan läcker maträtt att prova på är pide, en turkisk version av pizza med olika pålägg. När det gäller drycker är det traditionella turkiska teet och kaffe mycket populärt, och du kan också prova på den lokala drycken ayran, som är en hälsosam yoghurtbaserad dryck, god både till frukost och mellanmål.

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Karaöz