Weekendresor till Istanbul

 

På sitt strategiska läge mellan två världsdelar, är Istanbul lite utav en paradoxal stad. Å ena sidan tar staden väl hand om sitt kulturrika arv från öst, där traditioner och gamla seder skapar mystik för varje besökare. Å andra sidan omfamnar staden västvärldens moderna trender och erbjuder således ett vitt spektrum av nöjen, lyxhotell och matupplevelser. Istanbul delas i två delar av sundet Bosporens och dess vackra vatten, och det är inte konstigt att staden anses vara en av världens mest spännande storstäder. Här omfattas alla byggnader och torg av dofter från ett annat världshörn än vårt eget, och den mystiska atmosfären sveper in dig i en bit av världshistorien. Välkommen att uppleva Istanbul på en weekendresa med Escapeaway.

 

Två olika stadsdelar som erbjuder massor

 

De två stadsdelarna som uppstått tack vare vattnets avtryck på staden, heter Sultanahmet och Beyoglu, och vilken av dessa två du kommer tycka allra bäst om beror helt och hållet på dina preferenser. I Sultanhamet ligger några av Istanbuls mest kända – och mest älskade – sevärdheter, som till exempel den Blå Moskén, Hagia Sofia och Grand Bazaar. Här kommer du med andra ord kunna fylla dagarna med att utforska delar i Istanbuls historia, och få med dig mängder med nya kulturintryck på vägen. Beyoglu har inte lika många stora sevärdheter att erbjuda resenären, men det stadsdelen saknar i historia, tar den igen i mysiga kvarter och ett brett urval restauranger, caféer och nattklubbar.

 

Du behöver naturligtvis inte välja mellan de två – kollektivtrafiken i Istanbul transporterar dig smidigt och enkelt från ett kvarter till ett annat.

 

Besök ett hamam, shoppa dagen lång och ät dig mätt på meze

 

Frågan är, om en weekendresa till Istanbul är komplett, utan ett besök på ett äkta turkiskt bad, det vill säga ett hamam. Det är en tradition som har rötter långt tillbaka i tiden, och proceduren kan nästan uppfattas som helig. Vi vågar lova dig, att efter tvagning, bad och bastu kommer du och din kropp vara mer än avslappnade och redo att inta stadens alla nöjen.

 

Ett av alla dessa nöjen, kan exempelvis vara att besöka Istanbuls alla butiker och bazaarer. Här kan du hitta kläder, smycken och attiraljer, som du kanske har svårt att hitta hemma. På Kapali Carsi, (”den stora basaren”), ryms omkring 4000 butiker på hela 60 gator, och här finns det gott om möjligheter att fynda. Köp med dig en souvenir hem, kanske en spännande krydda eller en turban, och passa på att pruta på priset om du vågar.

 

Att hitta en restaurang där du och ditt resesällskap kan avsluta dagen är både lätt och svårt på en och samma gång. Lätt för att utbudet är så stort, svårt för att det är en utmaning att välja. Ett ypperligt sätt att få med sig så många smakupplevelser som möjligt, är att njuta av en meze-måltid, Mellanösterns svar på tapas. Här kan du smaka på lokala specialiteter som t.ex. fyllda vinblad, beyaz peynir (en vit ost) och bläckfisksallad.

 

Boka din weekendresa till Istanbul med flyg och hotell inkluderade

 

På Escapeaway har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Istanbul. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa Istanbul, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Vi önskar dig en härlig weekendresa till Istanbul, full med god mat och härliga upplevelser.

 

>> Läs mer om billiga paketresor till Turkiet här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Bosporen Istanbul

Populära hotell i Bosporen Istanbul

Turkiet, Bosporen Istanbul
9,2
Fantastiskt
2919 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Turkiet, Bosporen Istanbul
9,1
Fantastiskt
1090 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi
Turkiet, Bosporen Istanbul
8,4
Mycket bra
1226 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi