Resor till Finike

Finike är en liten stad som ligger i provinsen Antalya i södra Turkiet. Staden är känd för sin pittoreska hamn och dess närhet till havet, vilket gör den en populär destination bland turister som söker sol, bad och avkoppling. Just stränderna i området är Finikes främsta attraktioner och den mest kända av dessa är den stora Finike Beach som sträcker sig över flera kilometer. Här kan du bada i kristallklart vatten och sola på mjuk sand. Andra populära stränder i området inkluderar Kumkoy Beach och Sazak Beach.

Utöver sol och bad har Finike också ett antal sevärdheter att erbjuda. Staden har en lång historia som sträcker sig tillbaka till antiken. Under den romerska tiden var staden känd som Phoenicus och var då en viktig hamnstad för handel med de östra delarna av Medelhavet. Många ruiner från denna tid kan fortfarande besökas i Finike. I närområdet hittar du också den antika staden Limyra som ligger några kilometer bort. Limyra har flera imponerande ruiner av en gammal amfiteater och en romersk akvedukt. 

Förutom turism, är Finike också känd för sin citrusproduktion. Staden producerar en stor mängd apelsiner och andra citrusfrukter som skickas till flera andra länder världen över. Under ditt besök i staden har du flera möjligheter att smaka på frukterna i olika juicer, maträtter och efterrätter. Missa inte att slå dig ner på en lokal restaurang och njut av något gott att äta - kanske med utsikt över det glittrande havet och med något gott att dricka i glaset.

Oavsett om du söker sol och hav eller kultur och historia finns det något för alla att upptäcka i denna lilla juvel vid Medelhavet. 

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Finike