Sista Minuten till Belek

Resor till Belek tillhör Turkiets finaste, då nivån på loala faciliteter, sport, dekorativa sevärdheter och djurliv är hög. Om du vill åka till Turkiet för avslappning, rekreation och nöje, är Belek platsen för dig.

Belek är den turkiska rivierans lyxiga paradis, med förstaklassens hotell och en fantastisk naturlig skönhet. Staden har vackra stränder med varmt vatten, som är känt som något av de renaste vattnet i Medelhavet. Det är också en populär plats bland golfspelare, som kommer hit för att spela på utsökta champion-golfbanor.

Med ett stort antal solskensdagar om året (300 dagar i snitt), kommer det inte vara ett problem att få lite sol på nästan, oavsett när du reser. Belek är en badort på Turkiets södra kust, och har ett typiskt medelhavsklimat. Havet når varmare temperaturer under våren och sommaren, vilket är perfekt för en badsemester. Det fantastiska vädret kan nå temperaturer på 34 grader i juli och augusti, och faller till cirka 30 grader i september. De varma förhållandena svalkas ofta av, av brisen från kusten. 

Utöver stränderna, är en semester till Belek perfekt för dig som älskar att åka på sightseeing. Resterna av gamla civilisationer väntar på att utforskas. Perga är en av de mest imponerande av dessa: ett center för kristendomen under det romerska imperiet, och idag kan du utorska en amfiteater, vackra portar och romerksa bad här. Om du reser med dina barn, kommer vattenparken Troy Aqua helt säkert underhålla dem: snabba vattenrutschkanor, poolar och lekplatser är perfekta för alla vatendjur. Du kan också äta på Troy Restaurant innan du åker tillbaka till ditt hotell.

Hitta en billig sista minuten-resa i sökmotorn, eller läs mer om resor till Belek i Turkiet här.

Upplevelser på din semester

Fore! Ja, förhoppningsvis är detta något du slipper skrika, men en runda på en av områdets fantastiska banor är ett måste för alla golfare. Det finns flera 18-hålsbanor i hela regionen, omgivna av natursköna gröna kullar och täta skogar. När du är klar, kan du åka vidare till ett turkiskt bad (hammam), för att slappna av - om du inte vill åka till kusten såklart! Den länga sträckan gyllene sand är ideal för att sola och bada. Kulturälskare kan planera en dag med sightseeing på semestern - åk till de fascinerande ruinerna i Antalua, däribland den fina staden Perga och den stora amfiteaterna Aspendos. Om du åker med familjen, kommer de små älska ett besök i vattenlandet Troy Aqua.

Badsemester

Efter en lång dag med sightseeing eller golf, har du säkert behov av en välförtjänt paus. Lyckligtvis har Belek en vacker 16 kilometer lång strand täcks med vit sand och en mängd liggstolar och parasoll. Sanden lutar in i det klara vattnet och det är en härlig plats för alla åldrar. Du kanske också har turen att se en sköldpadda medan du badar. Om du vill se kusten från havssidan, kan du följa med på en båttur.

Läs mer om en semester i vattenkanten med Escapeaway Resor

Karta över Belek

Populära hotell i Belek

Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Belek
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Belek
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Belek
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)