Sista minuten till Antalya

Känd som Medelhavets pärla, den turkiska rivieran och enligt turkarna själva "den vackraste platsen på jorden", har Analya mycket att leva upp til. Och det gör staden verkligen. Med vackert väder, lyxiga hotell och betagande omgivningar, är Antalya den perfekta platsen för din sommarsemester eller en plats i vintersolen. Allt detta och ännu mer, ligger dessutom endast 3-4 timmars flygning från Sverige.

Sök efter de lägsta priserna på sista minuten-resor online - vi jämför priser från alla flygbolag och hotell som har restplatser till Antalya, och på andra resmål i Turkiet.

Vad kan du uppleva på din semester?

När du har njutit av solstrålarna på sandstranden Lara Beach, och tagit med barnen till Antalya Aquapark, kan du utforska flera hundra år av historia på det arkeologiska museet, med detaljerad utskuren sarkofgi och statyer av gudar från den antika staden Perge. Genomsök Kaleiçis små butiker för att hitta souvenirer - kanske en handvävd matta eller silversmycken? Du kommer helt klart få en kul stund om du prutar med vutiksinnehavarna. För att slappna av, kan du gå till det turkiska badet (hammam) från 1400-talet, och låta dig skrubbas ren på traditionellt vis. Eller varför inte ta en buttur på det turkosa havet, förbi vattenfall och öar som ligger längs kusten?

Oavsett vilken typ av semester du letar efter, är Antalya en bra plats att åka till. Många av våra hotell i staden erbjuder extraordinära SPA-faciliteter som ger den ultimata avslappningen på din tur till Turkiet. Vissa hotell erbjuder också en 24-timmars all inclusive-möjlighet, så att du kan äta och dricka gott utan att tänka på plånboken. För dig som är mer aktiv, har t.ex. resorten Belek ett stort urval av golfbanor där du kan öva på swingen. Och för dig som är på jakt efter en utmaning, är den berömda "Lycian Way" en fantastisk 320 kilometer lång cykelrutt, som förbinder Antalya med Fethiye.

Antalya-regionen är hemstad för enr ad exklusiva semesterorter och resmål, vilket gör regionen till en ideal bas för en lyxig resa till Turkiet. Bland dess semesterorter finns bland annat Belek, Lara Beach, Side och Alanya. Lara Beach är staden längsta och mest populära strand. Längs denna strand har flera hotell en egen privat sektion av den gyllene sanden. Konyaalti Beach är den strand som ligger närmast stadens centrum, och är en favorit bland både besökare och lokalbefolkningen. Totalt har du hela 400 mil fantastiska stränder att välja emellan.

Kultur och historia

Antalya är mer än bara en fantastisk stranddestination. Staden och det omkringliggande området är fullt med historiska plaser och ruiner, som absolut bör utforkas. Upplev stadens gamla historia när du vandrar på de smala gatorna i den gamla stadsdelen Kaleiçi, med dess traditionella osmanska arkitektur. Eller, gå lite längre bort och upplev den fantastiskt välbevarade romerska amfiteatern på Aspendos.

Med flera hundra år av historia, är Antalya fullt av kulturella och historiska sevärdheter. Börja med Hadrians port, ingången till Kaleiçi, som består av välbevarade hellenistiska och romerska stadsmurar. När du går genom valven, glöm då inte att titta upp i taket för att se de vackra utskärningarna. Den närliggande staden Kumkoy, är ett paradis av sevärdheter, då det är hemstad för olika intressanta strukturer och parker. Sadberk Henim Museum stället ut en privat samling av antikviteter och osmanska arv från Sadberk Hanim, medan Ataturk Arboretum är ett levande trämuseum inne i Beograd Skog med vackra träd. Här finns också det ödelagda byzantinska slottet Yoros att upptäcka.

Det gamla centrumet Naula, ligger i centrala Mahmutlar, omgivet av höghus. Naula är hemstad för ruinerna av fyra före detta kristna kyrkor. Stadsmurarna byggdes av skiffer, sten och mursten, och har ett vakttorn som är två våningar högt. Idag är den gamla staden inom inhägnad, så du har goda chanser att besöka den.

Områdets rika historia innebär, att man kan spendera långa dagar med att besöka alla de fascinerande platserna och ruinerna - från tadens gamla stadsdel till Apollo-templet i Side. Börja med en tur genom Antalyas historiska kvarter i Kaleiçi. ta en tur genom Kaleiçis gator och du möts av osmanska hus som är omgjorda till boutiquehotell och butiker. Njut av hamnen och en av alla barer, restauranger och caféer som omger den. Nära hamnen hittar du också den monumentala Hadrians Port.

Stränder till flera veckors badsemester

Att besöka stränderna bör vara toppen på din "to-do-list" i Antalya. Med sandstränder, blått hav och skogstäckta sluttningar, är Turquoise-kusten det vackraste Turkiet har att erbjuda. Den livliga stranden Lara Beach är full av 5-stjärniga all inclusive-hotell, parasoll och liggstolar. Stranden har fått blå flagg, vilket gör att den är ideal till barn, medan vattensportcentret erbjuder vattenskidor, kajak och mycket mer. Konyaalti Beach är också populär bland lokalbefolkningen - vilket är en garanti för att det är en bra strand. Du behöver bara hoppa på en spårvagn mot väst, så hittar du den vackra stranden vid sista stoppet. Den steniga stranden Memerli Beach är också värd ett besök, och ligger endast en kort promenad från den gamla staden Antalya.

Sol och sommar

Antalya bjuder på varma somrar, där juli och augusti är allra varmast. Juni och september är bra månader om du inte vill uppleva den allra varmaste hetten, men fortfarande vill kunna spendera långa dagar på stranden. Antalya är också bra till en sommarsemester. Vintrar i denna del av Turkiet är milda, vilket för att platsen är perfekt för en flykt från det kalla och våta vädret på hemmaplan.

Spelar du golf?

Tack vare sina fantastiska banor och det soliga vädret, har Antalyas golfbanor en internationel prägel. Inom 35 minuter från Antalya, ligger staden Belek, där antalet golfspelare som kommer på besök nu är i antal med de som besöker populära Algarve i Portugal. Golf i Belek är stadens mest populära aktivitet, och en runda här är verkligen en höjdpunkt för alla golfälskare.

Shopping

Det finns gott om shopping i och runt om staden - och det finns också gott om shoppingcenter. Det största shoppingcentret i Antalya heter Terracity och har över 150 butiker som säljer allt från designerkläder och lokala mären. Här finns också Migros MMM, ett massivt schweiziskt shoppingcenter som lokalbefolkningen älskar. För mer lokal shopping, rekommenderar vi bazaaren där du kan hitta turkiska delikatesser, smycken, skinnvaror och handgjorda hantverk.

Boka din resa till Antalya online och få lägst pris

En semester i Antalya är ideal för alla, oavsett var du har behov av så finns det en plats i Antalya för dig. Du har goda möjligheter att hitta en billig sista minuten-resa till Antalya i vår sökmotor online. Boka din resa till Antalya idag.

Karta över Antalya

Populära hotell i Antalya

Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Antalya
9,7
Fantastiskt
2840 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Avstånd till centrum: ca. 14 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Antalya
9,7
Fantastiskt
6721 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Den Turkiska Sydkusten, Antalya
9,5
Fantastiskt
1478 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Avstånd till centrum: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)