Resor till Turkiet

Precis som det ligger på gränsen mellan öst och väst, balanser Turkiet mellan gammalt och nytt. Turkiet är motsägelsernas land, som håller fast vid sin historia och kultur, men samtidigt omfamnar moderna trender från västerlandet. Det är inte ovanligt att ett lokalt café som serverar turkiskt kaffe ligger granne med ett Starbucks.

Det finns framförallt tre regioner i Turkiet som brukar attrahera besökare från hela världen.

Bosporen – Istanbul

Det strategiska läget mellan två världsdelar och två hav har skapat en naturlig diskrepans mellan den asiatiska och europeiska delen av Istanbul. Staden delas varsamt av Bosporens blågröna vatten och det är nästan ofrånkomligt att inte bli förförd av den mytomspunna atmosfären. Anses som en av världens mest spännande storstäder. Hos Hideaways kan du komplettera din storstadssemester i Istanbul med sol och bad på den närliggande ön Büyükada.

Egeiska havet – Turkiet

Underbart vacker skärgårdsregion i västra Turkiet med spännande städer, betagande stränder, outforskade öar och en mycket välkomnande befolkning. Det är hit turkarna reser själv när de skall semestra. Hideaways kommer lansera resor till denna region fr o m februari/mars.

Turkiets sydkust - Antalya

Sol, bad, turkosfärgat vatten, trevliga hotell, vällagad mat, ja ingredienserna för en avkopplande solsemester finns i överflöd längs med Turkiets sydkust. Oavsett om du besöker storstadsinspirerade Antalya, lågmälda Kemer, historiska Side eller semesteroasen Alanya finns förutsättningarna för en slösande skön och vilsam semester. Hideaways har inga resor till detta område.

Resmål på Turkiet

  • Gästrecensioner 9,0
    Bodrum-halvön
    27 hotell
    Bodrum-halvön har några av Turkiets vackraste stränder och är därutöver ett av landets mest allsidiga resmål, där du några få minuter från moderna resorter med pulserande nattliv kan uppleva en del av det traditionella Turkiet i lugna fiskeorter.
  • Istanbul är Turkiets huvudstad och delas av Bosporen som skiljer Turkiet i en europeisk och asiatisk del. Här kan du gå på upptäcktsfärd i de färgglada bazarer och kulturella sevärdheter, smaka lokala gastronomiska härligheter och prova ett ... hamam-bad i äkta turkisk stil. Välkommen till Istanbul!