Resor till Rawai

Rawai, som är beläget på den populära semesterön Phuket, har en fin kuststräcka som huvudsakligen används av de lokala fiskarna med sina longtail-boats. Här hittar du en rad fina fiskrestauranger samt båtar som kan ta med dig på diverse ö-hopp turer. Boka din resa till Rawai med Escapeaway i dag!

Rawai, som ligger på östra sidan av Phukets södra spets, är inte en direkt en sandstrand som den vi tänker på när vi tänker på Thailand. För det första är här mycket lågvatten, så du får gå långt innan du kommer under ytan. Dessutom ligger här många båtar. De erbjuder dig att segla ut till närliggande öar, som Ko He, Koh Lone eller Ko Racha Yai. Båtarna kan dessutom hyras till fiske- och snorklingturister. Därutöver är här många lokala fiskare, som lägger ankare här efter en dag på havet. Av samma anledning, är Rawai framförallt känd för sin fiskemarknad, och de goda restaurangerna med allt gott från havet.

Även om det är mest lokala barn och enstaka turister som badar här, är stranden likväl ett populärt utflyktsmål. Allt sedan Phuket, blev ett ett populärt semestermål, har det därför varit populärt att åka till Rawai för att sitta i skuggan av träden på en av restaurangerna nära strandkanten och njuta av utsikten över havet till de omkringliggande öarna. Trosts tillväxten av turister på Phuket, är Rawai fortfarande inte så präglat av dessa, i jämförelse med de närliggande stränderna vid Kata och Patong, och det är därför ett bra val om du vill bo på en plats som är mer autentisk thailändsk.

Välkommen till Thailand med Escapeaway, vi är specialister på resor till Phuket. Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Rawai som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med de utvalda hotell i Rawai som fått fina recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Resor och resmål på Phuket

Mat och dryck

Det finns rikligt med restauranger i Rawai, som im ånga år har varit ett populärt resmål på grund av sina goda restauranger. De njuter gott av de färska fiskar som de lokala fiskarna kommer hem med varje dag. Området är känt för att husera ett litet samhälle av de så kallade "Sjölejonen", som står för fiskemarknaden. Här kan du köpa fisk, som fortfarand sprattlar, och få dem tillagade på en av restaurangerna på andra sidan vägen. Det blir inte färskare än så! Det finns också platser, som serverar annat än fisk och skaldjur - framförallt om du beger dig lite bort från stranden. Efter måltiden finns det många barer i området, där du kan avsluta dagen.

Utflykter och aktiviteter

Direkt sydväst om Rawai ligger Promthep Cape (Laem Promthep). Från denna smala udde, som utgör öns sydligaste punkt, har du en otroligt vacker utsikt. Många kommer hit för att njuta av solnedgången över havet. Även mo Rawai-stranden inte själv bjuder in till badning, innebär inte detta att du inte kan komma hit på en badsemester. Du har i Rawai en perfekt utgångspunkt för att åka på båtturer till de närliggande småöarna, som är kända för sina vackra, vita stränder. Inne på Phuket kan du också köra lite västerut, till Nai Harn, för att njuta av en dag på en fin strand.

Är du på semester tillsammans med barnen, kan vi rekommendera ett besök på Rawai Park Kids Club, där det finns en lekplats och en pool. Det finns också många intressanta och exotiska snäckskal att titta på på Phuket Shell Museum, som ligger nära Rawai.

>> Läs även om resor till Karon på Phuket
>> Läs om charterresor till Phuket

 

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Rawai