Resor till Patong

Patong är nog Phukets mest livliga badort. Här hittar du både kilometerlånga, vita sandstränder, ett stort urval av vattenaktiviteter samt ett stadscentrum med massor av liv och rörelse. Boka din resa till Patong med Escapeaway i dag!

Patong är en sådan slags badort man antingen älskar eller hatar. Phukets mest kända semesterort är berömd för sitt livliga nattliv och det enorma urvalet av prisvänliga hotell, restauranger, butiker, nöjen och aktiviteter som tillsammans kan verka lite överväldigande när man just ankommit. Därtill kommer naturligtvis huvudattraktionen i form av den flera kilometer ånga sandstranden endast ett stenkast från centrum. Det finns således massor av liv och nöjen i den populära badorten - både på dagen och natten. Patong är därför det perfekta resmålet för dig som önskar en semester med fest och färg.

Det ska också nämnas, att man de senaste åren har sett en ändring bland Patongs besökare. Badorten tar emot fler och fler familjer, som inte lockas av barerna, utan kommer för att slappna av på stranden och njuta av områdets alla andra attraktioner.

Välkommen till Thailand med Escapeaway, vi är specialister på resor till Patong, och andra resmål på Phuket, där du bor på handplockade hotell på din semester.

Semester med sol och strand

Med den cirka 3 kilometer långa stranden precis vid dörren, är förutsättningarna goda för att hålla en avslappnande badsemester i Patong. Efter statskuppen 2014 blev stranden vid Patong, lisom övriga stränder på Phuket, upprensad på solstolar och andra "kommerciella aktiviteter", och för en stund såg stranden därför nästan ut som tiden innan turismen tagit sig hit. Men har dock sedan dess fått sätta ut ett begränsat antal parasoll, små restaurangbodar och liknande på stranden igen.

Om du vill testa en av Phukets andra härliga stränder, kan du eventuellt hyra en av de så kallade longtailbåtarna, och segla dit. Se dock till att först avtala pris och tid för upphämtning. Phukets västkust rymmer flera attraktiva badstränder, med allt från livliga stränder dominerade av festglada ungdomar och massor av aktivitetsmöjligheter, till mer avsides och lugnare pärlor som främst lockar familjer och par.

Med en longtailbåt tar det t.ex. inte lång tid att segla runt om den södra spetsen till den vackra stranden, Freedom Beach, där det råder en mycket lugnare stämning än vid Patong, men som tack vare den enkla tillgängligheten får en del besökare. Satsa på att komma hit tidigt på morgonen eller sist på dagen, om du önksar mest möjliga ro. Du kan också välja att istället åka norrut till Kamala Beach, som likaså har en mer tillbakalutad, familjevänlig atmosfär än Patong.

Aktiviteter vid Patong Beach

Du kommer inte ha tråkigt i Patong Beach. Vill du inte spendera hela dagen på stranden, kan du t.ex. åka iväg på snorkling- och dykutflykter, då flera bolag arrangerar turer till områdets vackraste platser. Det finns likasån möjlighet att hyra jetskit från flera bolag på stranden, men det är dock värt att tänka sig för både en och två gånger, då jetski-uthyrarna länge har haft ett dåligt rykte och ofta kräver extra betalning för updiktade skador på jetskin och inte heller har gällande försäkringar. Vill du lära dig att surfa, kan vi rekommendera att ta vägen förbi inomhus surfhuset, Surf House Patong Beach på Beach Road, där de konstgjorda vågorna är bra till nybörjare.

Har du haft en lång kväll på stan, eller om du bara vill skämma bort dig själv med en wellnessbehandling, finns det goda möjligheter i Patong. Dagen kan avslutas med en tur till Simon Cabaret, vars konstnärer är män som uppträder som glamorösa och vackra kvinnor i extravaganta kostymer. Showen, som har existerat sedan 1991 är en av Phukets mest populära attraktioner och det är också en oförglömlig upplevelse.

Restauranger och nattliv

Patong Beach har trots namnet varit lika känt för sitt nattliv med många nattklubbar och diskon, som för sin strand. Nattlivet är framförallt koncentrerat runt den bilfria gatan Bangla Road, som först på allvar kommer till liv efter solnedgången när det tänds upp neonljus och musikvolymen höjs. Det är inte ett område som vänder sig till resande med barn, men alla andra hittar massor av underhållning på den 400 meter långa gatan. Barer och klubbar ligger bredvid varandra och konkurrerar om de förbipasseradesuppmärksamhet. Tillsammans med gatumusikanter och andra säljare kan promenaden längs gatan bli en långsam färd, men stämningen är god och även högljudd.

Lika så allsidigt som nattlivet är i Patong, lika många möjligheter finna här för att shoppa. Du kan gå på upptäcktsfärd på färgglada marknader, där du hittar allt från färsk frukt och gatukök till billiga souvenirer. Du kan också besöka det moderna shoppingcentret Jungceylon där du också hittar den största koncentrationen av restauranger med allt från billig fastfood till fina restauranger. Även om det inte är så mycket lokalkolorit i Patong, finns det goda möjligheter att utforska lokala thailändska rätter. Vill du njuta av din måltid med en vacker utsikt över havet, kan vi rekommendera att testa ett av alla ställen som ligger längs vägen ut från staden på väg till Kamala.

Boka din resa till Patong med Escapeaway

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Patong som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Patong och på övriga Phuket, bara de hotell som fått fina recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs mer om lyxsemester på Phuket
>> Läs även om charterresor till Thailand

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Patong

Populära hotell i Patong

Thailand, Phuket, Patong
8,7
Mycket bra
6855 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Patong
8,9
Mycket bra
3984 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Patong
9,1
Fantastiskt
4192 omdömen
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)