Resor till Nai Harn

Nai Harn är en idyllisk strand på den södra delen av Phuket. Stranden, som av många anses vara en av de bästa på ön, är känd för sin fina, vita sand och kristallklara vatten.

Även om det inte längre är de lokala som känner till denna lilla pärla, har den vackra stranden en lugnare atmosfär än många andra av öns stränder. Det beror inte minst på, att det endast ligger några få hotell nära stranden. 

Läget av ett buddhistiskt tempel vid stranden, har också varit med och dämpat utvecklingen av turismen här. Det finns dock tillräckligt med restauranger och butiker för att täcka de flestas behov, men inte fler än att stället fortfarande har behållit sin ursprungliga atmosfär. Den skyddade bukten, som är vackert omringad av träklädda berg, är populär bland seglare som ofta lägger till här.

Upplev Thailand med Escapeaway Resor, vi är specialister på resor till Nai Ham, och andra resmål på Phuket, där du bor på handplockade hotell. Du kan resa precis det antal dagar du vill, med avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Välj själv om du vill boka en paketresa till Nai Ham inkl. flyg, hotell och transport till och från flygplatsen, eller om du själv vill arrangera resan till Phuket och endast boka övernattning på ett av våra noga utvalda hotell, som du hittar här på hemsidan.

Sevärdheter och upplevelser

Bakom stranden, på motsatt sida vägen, ligger en sjö där du kan hyra små trampbåtar. Sjön, som rummer en liten ö, är populär bland joggare, som här kan motioner på en cirka 2 kilometer lång rutt. Sjön är dessutom en av de platser, där du kan uppleva en vacker thailändsk tradition, Loy Krathong, där små flottor med lanternor skickas ut på vattnet - detta sker normalt i november.

Nai Harn stranden är med dess vackra sand och klara vatten mycket frestande och en ideal plats för att slippa undan vardagens stress. Liksom på resten av Phuket, ska du dock vara uppmärksam på, att det på vissa tider av dagen kan vara en kraftig underström i havet. Det finns livräddare, men det är ändå viktigt att respektera flaggorna på stranden. Röd flagga betyder att simning är förbjuden.

Vill du njuta av en vacker utsikt över området, finns det några vackra utsiktspunkter i närheten. Framförallt "Väderkvarn-utsiktspunkten" vid Ya Nui-stranden ett par kilometer söderut kan rekommenderas. Kanske inspireras du att åka och testa Ya Nui-stranden. Det ligger också en liten strand längre mot norr, Ao Sane, som är känd för att bjuda på snorkling och ostörd idyll. Här finns därför inte så många faciliteter, men det finns dock en restaurang.

Mat och dryck

När hungern anmäler sig, behöver du inte bege dig långt från stranden för att hitta en restaurang i Nai Harn. De flesta av platserna, som ligger i skugga från träden, serverar klassiska thairätter. Utöver restaurangerna finns det flera butiker och ett par minimarknader där du kan få diverse souvenirer och nödvändigheter. Längs vägen står normalt sätt också flera bodar uppställda, med ett frestande urval av exotiska frukter.

Utflykter

Nai Harn är det perfekta resmålet, om du önkar dig en semester med ren avslappning. Men om du ändå önskar att det ska hända något mer, är Phuket lyckligtvis inte större än att det finns flera intressanta utflyktsmål inom räckvidd. Det tar t.ex. inte mycket mer än 20 minuter att köra till Patong, där det händer mycket dagen och natten lång. Ta också en tur ner till öns sydspets, Promthep Cape, som är ett vackert ställe att njuta av solnedgången på. Utsikten är dock så bra, att det också är värt att åka hit mitt på dagen.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Nai Harn