Resor till Mai Khao

Du hittar Phukets längsta strand, Mai Khao, på den nordvästra sidan av den populära semesterön. Stranden som sträcker sig in i Sirinat Nationalpark, och är känd som en av de mest fridfulla platserna på Phuket. Boka din resa till Mai Khao med Escapeaway i dag!

Är det en avslappnande semester du är på jakt efter, där det inte nödvändigtvis behöver hända så mycket, kan detta vara helt rätt resmål för dig. Här kan du uppleva en mer stilla sida av Phuket, i jämförelse med t.ex. Patong. I stället för massor av liv och underhållningsmöjligheter, är det främsta dragplåstret på Mai Khao, som ligger på den minst utvecklade delen av ön, den långa gyllene stranden med grov sand, samt naturen som bjuder in till långa promenader och avslappning.

Vill du spendera semestern med snorkling och dykning, är havet lugnt i högsäsongen. Var dock beredd på, att vattnet snabbt blir djupt. Framförallt i lågsäsongen mellan maj och november, är havet enligt kännare inte helt säkert till badning. Reser du med barn, eller om du bara vill koppla av, ligger ett av Phukets ledande vattenland, Splash Jungle Water Park, dock nära inpå.

Upplev Thailand med Escapeaway Resor, vi är specialister på resor till Phuket, där du bor på handplockade hotell. Vi erbjuder flera resmål på Phuket och Mai Khao Beach är ett av dem. Du kan resa precis det antal dagar du vill, med avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Välj själv om du vill boka en paketresa till Mai Khao inkl. flyg, hotell och transport till och från flygplatsen, eller om du själv vill arrangera resan till Phuket och endast boka övernattning på ett av våra noga utvalda hotell, som du hittar här på hemsidan.

Sevärdheter och upplevelser

Vattenlandet har många roliga rutschkanor för alla åldrar, pooler och livräddare, och är ett bra utflyktsmål för familjer. Här kan du också stilla hungern, oavsett om det är välkänd internationell fastood eller mer thailändsk mat du är sugen på. Phukets internationella flygplats ligger nära vattenlandet i den södra änden av Mai Khao. Det är en speciell syn när flygplanen kommer in för landning i låg höjd över stranden. Ofta samlas entusiastiska flygspanare vid den södra delen av Mai Khao, tillsammans med turister, som endast önskar en unik semesterselfie. Myndigheterna rekommenderar dock att inte befinna sig för nära de landande eller lyftande flygen.

Önskar du dig en mer autentisk thailändsk upplevese, kan det rekommenderas att ta en tur in till själva landsorten Mai Khao. Här ligger ett buddhistiskt kloster, som är öppet för offentligheten. Av respekt för munkarna och platsen, ska man vara anständigt påklädd, dvs inte badshorts. 

Bor du vid Mai Khao, har du möjlighet att uppleva det som återstår av den ursprungliga regnskogen på Phuket i Kjao Phra Thaeo Nationalpark. Här kan du uppleva en lite del av hur öns natur såg ut en gång i tiden. Det finns vandringsleder och flera vackra små vattenfall i det natursköna området. Vill du uppleva vackra landskap, är det också fint att ta en lite längre utflykt till Phang Nga-bukten. Det är inte långt från Mai Khao till de hamnar, varifrån det seglar turbåtar till bukten som är berömd för sina fantastiska klippöar.

Mat och dryck

Nattlivet är mycket begränsat i Mai Khao, även om de flesta restauranger har ett brett urval av drinkar. Vill du bara ha en kall öl, kan du dessutom också slå dig ner vid en av de lokala småbutikernas bord. Det finns inte ett stort urval av butiker, men Turtle Village och Mai Khao Plaza har dock ett bra urval av souvenir- och modebutiker, supermarknad, apotek och restauranger. Utöver dessa center, finns också butiker utspridda längs vägen som löper paralellt med stranden, där du kan köpa snacks och dryck till lägre priser.

Boka resan till Mai Khao här

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Mai Khao med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Mai Khao och på resten av Phuket. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Bangtao Beach
>> Läs allt om semester i Thailand här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Mai Khao