Resor till Karon

Karon på Phuket i Thailand är känt som ett familjevänligt och avslappnat resmål. Det beror inte minst på den breda sandstranden, som är en av Phukets längsta. Book din rejse til Karon med Escapeaway i dag!

Här, vid det vackra turkosa vattnet befinner du dig på avstånd från de mer livliga städerna och har därför perfekta förutsättningar för att få en avslappnad och stressfri badsemester. Karon har inte något egentligt centrum, men består av tre mer eller mindre sammanhängande områden med butiker och restauranger fördelade på en långsträckt sträcka. Söderut, vid den livligaste delen, har Karon vuxit ihop med Kata.

Utbudet av semesterbostäder är stort med resorts och hotell i alla prisklasser. Det finns dessutom ett brett urval av restauranger med allt från fastfood till fina restauranger och små inköpsområden där du hittar det mest av det om du har behov av under semestern. Önskar du ett större urval av restauranger och shoppingmöjligheter, är det inte långt till Patong och Phuket stad.

Välkommen till Thailand med Escapeaway! Vi är specialister på resor till Karon på Phuket, där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Hos Escapeaway har du alltid valfri reslängd och du kan resa från alla flygplatser i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vill du kombinera en badsemester med besök i storstaden Bangkok, eller kanske besöka ett av våra andra resmål, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få ett skräddarsytt upplägg på en rundresa i Thailand.

Karon Beach 

Det som framförallt lockar för en semester i Karon, är den långa stranden som tack vare sin storlek även på högsäsongen aldrig känns överfylld. I den södra delen av den tre kilometer långa stranden, vid klipporna, finns fina platser för att snorkla eller dyka, om du inte vill nöja dig med att slappna av på stranden på den gyllene stranden. Det finns också goda möjligheter för att testa paragliding, vattenskoter, eller åka med longboard till exempel till ön Koh Pu. Vid kvällstid kan vi också rekommendera att du söker dig ner till den västra stranden för att promenera en tur i solnedgången.

Karon är med rätta ett populärt resmål för familjer. Reser du med små barn, ska du nog vara beredd på, att Karon Beach inte har direkt lågvaten, och här kan vara stora vågor. Håll dessutom ett öga på den röda flaggan, som visar om det är säkert att bada eller ej.

Fler resmål och resor till Phuket

Sevärdheter och aktiviteter

Vid första ögonkastet kan det kanske verka som, att det utöver den vackra stranden inte finns så många dragplåster i Karon. Vid en liten närmare titt, kommer du dock att upptäcka att det uppe i själva staden också väntar spännande upplevelser. Först och främst bör du besöka det buddhistiska tempelområdet Wat Suwan Khiri Khet, som ligger runt 500 meter från stranden och täcker cirka 12.000 kvm. Det fridfulla tempelområdet kommer till liv två gånger i veckan, när man håller marknad med ett stort utbud av lokala produkter, matbodar och en atmosfär av det "äkta" Thailand. Den kan bäst beskrivas som en mindre utgåva av den berömda helgmarknaden i Phuket stad.

Om du vill uppleva den bästa utsikten över Karon, bör du åka till utsiktspunkten Karon View Point, på den norra delen. Vid klart väder har du en vacker utsikt över de närliggande bukterna och de skogsklädda bergen.

DIno Park Mini Golf, är som namnet antyder, en kombination av minigolf och dinosaurpark ligger mellan Karon och Katastränderna på Beach Road. Här kan familjen spela på en 18-hålsbana, där varje hål ser ut som stora, skrämmande dinosaurer. Vi rekommenderar att göra detta sist på dagen, när den värsta middagshetten är äver. Utöver en minigolfbana bjuder denna populära familjetradition på en restaurang med Flintstone-tema.

Restauranger och nattliv

I jämföresle med Patong Beach är nattlivet i Karon mer avdämpat och familjeorienterat, än i Patong men det finns dock flera platser där du kan fördriva kvällarna. Det finns alltså ett stort urval barer och strandklubbar, där du kan njuta av en kall Singha-öl. Likaså kommer det inte vara svårt att hitta en plats att äta och du kan bestämma om du vill fördjupa dig i det lokala köket och läckra exotiska smaker, eller stilla hungern med mer välkända, internationella rätter.

Generellt hittar du de fina restaurangerna med havsutsikt i den södra delen av stranden, medan de budgetvänliga internatioella restaurangerna håller till i norr. Utspridda utöver området finns dock också små restauranger, som bland annat är kända för deras goda fiskrätter. Det kan varmt rekommenderas att utforska det lokala köket, där rätterna generellt är mycket välsmakande och ibland också mycket starka. 

Boka din resa till Karon på Phuket

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell på Phuket som fått bra recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Komplettera eventuellt din resa med en hyrbil och få allt satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs även om resor till Surin Beach
>> Läs om lyxresor till Thailand här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Karon

Populära hotell i Karon

Thailand, Phuket, Karon
9,5
Fantastiskt
2991 omdömen
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Karon
  • Närmaste flygplats: 47 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Karon
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Närmaste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)