Resor till Kamala

I förhållande till många andra resmål på Phuket, är Kamala ett av de lugnare platserna, som trots en sigande populartet den senaste tiden har lyckats bevara ett autentiskt landsortsliv. Det gör Kamala, och inte minst den tillhörande breda, lågvattensstranden perfekt till dig, som längtar efter en semester i en avslappnande atmosfär, eller eventuellt till dig som reser med barn. Det är dessutom inte långt till Patong, om du under semestern får lust att shoppa i annat än i Kamalas souvenirbutiker, eller om du vill utforska ett större urval av aktiviteter och nöjen.

Välkommen till Thailand med Escapeaway, vi är specialister på resor till Kamala på Phuket, där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Du kan resa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn och själv välja din reslängd. Vill du uppleva Thailand på en rundresa och besöka flera resmål, är du alltid välkommen att be om ett skräddarsytt upplägg som är sammansatt helt efter dina önskemål. 

Kom ner i tempo

Kamala, som ligger på Phukets västra kust, är praktiskt taget uppdelad mellan den ursprungliga, sömniga landsorten och själva semesterstaden som ligger nere vid stranden. Här är mer liv, men trots att Kamala inte längre är helt orörd av turism, är den knappt två kilometer stranden sällan helt full, vllket många andra kända strändern på den populära semesterön kan vara. Istället kan du och familjen spendera dagarna här med att bara slappna av i vattenbrynet och ta en tur till de närliggande restaurangerna.

Det är enkelt att hålla barnen underhållna vid stranden med t.ex. snorkling - framförallt vid den norra delen av stranden, där det väntar många goda upplevelser under vattnet. Om du dock vill ha lite mer variation på aktiviteterna, kan du besöka den närliggande nöjesparken Phuket Fantasea. Den är inte överraskande mycket populär bland barnfamiljer, som här kan få många timmar att passera med att utforska de vackra utsmyckningarna, bodarna, och den underhållande showen som berättar historien om gamla Thailand.

Familjevänlig sandstrand

Den nästan 2 kliometer långa stranden Kamala Beach, som till största delen består av fin sand, är populär bland besökare i alla åldrar. Här är havet tillräckligt långgrunt, att barnen kan bada och dessutom stor nog, så att resenärer utan barn kan hitta ett lugnt område. Generellt är det lugnare i den norra delen av stranden, medan det är mer turister i den södra delen vid själva Kamala stad. Har du tagit med dig snorkelutrustningen, kan du mellan november och april (högsäsong utan höga vågor) hitta mycket intressant att se under ytan, vid klipporna. Under lågsäsongen är det också i denna del, som du hittar bra vågor för att surfa (det finns också andra bra dykområden nära inpå).

Var beredd på att den fina sanden kan bli mycket varm i solen, och därför är det bra om du tar med dig sandaler eller badskor, om du har tänkt promenera i sanden.

Reser du utan barn, kan du hålla en riktig livnjutarsemester i Kamala, med både avslappning och aktiviteter. Utöver strandlivet bjuder området på t.ex. golf, djungel-trekkiing och spabehandlingar.

Aktiviteter och utflykter

Bortsätt från den vackra stranden och de vattensporter som du finenr här, är urvalet av aktiviteter och nöjen i Kamala inte så stort. Förutom den populära temaparken Phuket Fantasea, är attraktionen med Kamala just att du har möjligheten att hålla en semester i lugna och vackra omgivningar, samtidigt som du har Phukets stora urval av shopping, nöjen och aktiviteter inom kort räckvidd.

Vill du inte bara slänga dig på stranden under hela semestern, är Phuket således inte större än att du kan nå de flesta av öns sevärdheter på utflykter från Kamala. Du kan t.ex. ta en runda på en av de åtta golfbanor som finns på ön, eller segla en tur till småöarna i Thailandbukten (Siambukten), eller testa några av öns alla andra häliga badstränder.

Shopping och nattliv

I jämförelse med Patong, som ligger mindre än en 20 minuters bilfärd söderut, är nattlivet och shoppingmöjligheterna i Kamala mycket begränsade. Med det finns dock ett förnuftigt urval av småbutiker, skräddare, restauranger och barer längs stranden, där det med få undantag råder en tillbakalutad, familjär stämning. Det finns restauranger med allt från traditionella thairätter, till mat med mer internationell touch. En av de nyaste platserna, som framförallt vänder sig till en vuxen publik, är Café del Mar Phuket på norra delen av stranden. Det eleganta strandcaféet har en högre prisnivå, som ligger över genomsnittet i Kamala, men läget ochurvalet av spännande cocktails har ändå gjort baren populär på kort tid.

Önskar du mer variation, är det enkelt att ta en tur till Patong med taxi eller tuk-tuk. Här finns inte bara ett större urval av restauranger, men också ett livligare nattliv och fler butiker. Vill du uppleva något lite mer autentiskt, kan vi rekommendera att ta en tur till en av marknaderna. Du kan fråga på ditt hotell, om vilka möjligheter som finns i området - både i Kamala och i Patong håller man veckovis återkommande marknader med massor av spännande frukter, delikatesser och hantverk.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Kamala

Populära hotell i Kamala

Thailand, Phuket, Kamala
9,3
Fantastiskt
5987 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Kamala
9,4
Fantastiskt
1032 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 4.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Kamala
8,8
Mycket bra
4341 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)