Resor till Cape Panwa

Det är numera en utmaning att hitta ett hörn av Phuket, den populära semesterön i södra Thailand, som inte är påverkad av massturism. Men Cape Panwa, som är ett litet näs som sticker ut från den sydöstra delen av Phuket, är undantaget som bekräftar regeln. Detta är helt rätt resmål, om det är en lugn semester i ett tropiskt paradis du drömmer om. Här kan du fördriva tiden med avslappning på stranden, rolig vattensport och spännande båtutflykter till de omkringliggande öarna. Du befinner dig på förnuftigt avstånd från livliga Patong Beach, och kan istället njuta av din semester i lugna, natursköna omgivningar, där det fortfarande råder en autentisk thailändsk atmosfär.

Den avslappnade stämningen till trots, finns det ett gott urval av resorter på Cape Panwa. Det är övervägande på tal om lyxhotell, men det finns också mer budgetvänliga alternativ.

Aktiviteter och utflykter

Då detta inte är ett område som känneteckas av turism, är urvalet av typiska turistattraktioner rätt begränsat. Närliggane Phuket Aquarium med dess tillhörande forskningsstation är dock värt ett besök.

Stränderna på den backiga halvön är generellt små, men vackra och mycket allsidiga i form och storlek. De längsta stränderna hittar du på västsidan ut mot Chalong-bukten. Hur du en gång varit på Phuket, vet du dock, att några av de bästa stränderna finns på de omkringliggande småöarna. Det är lyckligtvis ganska lätt att ta sig ut till dem, om du så önskar. Flera hotell arrangerar gärna båtturer, liksom du själv utan problem kan hitta en båt som seglar ut till en av de idylliska stränderna på till exempel Koh Lone, Koh He (Coral Island) eller Phi Phi-öarna. Phuket är naturligtvis också känt som ett idealt ställe för att dyka och snorkla, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren.

Restauranger och inköp

Trots att Cape Panwas känns mindre turistigt än många andra delar av Phuket, finns det många små restauranger i området och flera supermarknader där du hittar de mesta av det du har behov av under semestern. De flesta reser till Cape Panwa för att njuta av de lugna omgivnignarna, men om du vill att det ska hända lite mer, är det enkelt att ta sig in till Phuket Town (20 min) eller Patong (40 min). Ofta kan hotellet hjälpa till att arrangera transport. I båda städer finns massvis av restauranger, marknader och butiker.

Boka en billig resa till Cape Panwa

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att hitta resor till Cape Panwa som passa dig och dina resplaner. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Cape Panwa, enbart de med bra omdömen. Vi sätter samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om restresor till Thailand
>> Hitta din semester i Thailand här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Cape Panwa