Resor till Bang Tao

Den sex kilometer långa Bang Tao stranden är en av Phukets bästa och här kan du både slappa i solen med en bra bok, dyka eller njuta av någon förfriskning på någon av de många små barerna och restaurangerna ut mot vattnet längs kusten. Boka din resa till Bang Tao med Escapeaway i dag!

Res till Bang Tao, om du vill åka på semester till en av Phukets längsta stränder, med allt som ska till för en oförglömlig badsemester i Thailand. Här befinner du dig på säkert avstånd från trängseln i Patong, och har ideala förutsättningar för att luta dig tillbaka i en solstol eller bara breda ut dig på den fina strandens mjuka sand. Vill du komma bort från solen ett tag, kan du ta skydd i skuggan av de höga träden, eller slå dig ner på en av restaurangerna eller barerna som serverar härliga förfriskningar.

Vid den norra delen av stranden ligger ett stort resort-område, Laguna Puket, som en rad 5-stjärniga hotell och en golfbana. Detta är en rätt exclusiv plats, med priser i den höga änden enligt thailändsk standard. Det finns dock fler budgetvänliga alternativ för boende, även om dessa ligger längre bort från vattenbrynet.

Den cirka 6 kilometer långa sandstranden är bred, så det är inga problem att hitta en plats i solen. Den norra delen vid Layan Beacg är den mest oberörda, och stället att söka sig till, om du önskar lite mer lugn och ro. Det är fler turister i den södra delen av stranden, som också är mer familjevänlig då vattnet inte blir djupt lika fort här. Den lugna atmosfären och den vackra sandstranden gör Bang Tao till en perfekt destination för en romantisk parsemester, eller en avslappnande familjesemester.

Välkommen till Phuket med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Thailand, där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Du kan resa till Bang Tao, och andra resmål på ön, året runt och exakt det antal dagar du önskar resa. På Escapeaway erbjuder vi avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Är drömmen en rundresa i Thailand, där du upplever flera destinationer, är du välkommen att beställa ett skräddarsytt upplägg på din resa.

Aktiviteter

Huvudattraktionen för en semester vid Bang Tao, är naturligtvis den vackra stranden. Här kan du bege dig ut på dyk- eller snorklingturer, liksom du som gäast på ett av hotellen också kan spela på golfbanan. Banan med de 18 utmanande hålen, har flera gånger utsetts till Thailands bästa golfbana. Det finns också många barer i anknytning till Laguna-resorten, men nattlivet är fortfarande begränsat och kan inte mäta sig med det du t.ex. hittar i Patong (som ligger cirka 20 minuter bort med taxi).

Om du inte vill fördriva hela semestern vid poolen eller på stranden, är det möjjligt att åka åka iväg på olika dagsutflykter från Bang Tao till attraktioner på och runt Phuket. Det skulle t.ex. kunna vara ett besök i en elefantpark, eller Phang Nga Bay Nationalpark med dess spännande öar, där den legendariska James Bond-filmen The Man with the Golden Gun filmades.

Det sker också åtskilliga kulturella händelser under året. Ett av de nyaste tilltagen är Laguna Phuket Food and Music Festival i slutet av april, där du kan upptäcka en värld av gastronomiska upplevelser, allt från lokal mat till internationella rätter. Senare på året hålls Laguna Phuket Triathlon, som är öppen för alla som har lust att testa krafterna med 1,8 km simning, 50 km cykling och 12 km löpning.

Restauranger och inköp

På alla restauranger längs stranden kan du smaka på läcker och billig lokal mat, samt mer internationell mat. Området är dock också känd för att ha en del mer exklusiva hotellrestauranger, som erbjuder några av Phukets bästa kulinariska upplevelser. Vill du köpa in mat och annat, finns några få minimarknader, liksom här inte överraskande nog också finns en del souvenir- och dykarbutiker. Man håller också återkommande kvällsmarknader i området.

Transport

Det tar cirka 25 minuter att åka mellan Phuket flygplats och Bang Tao. Det är lätt att ta sig runt på själva resort-området, då det kör gratis shuttlebussar mellan hotellen. Däremot får du boka en taxy, om du vill åka till andra delar av Phuket på egen hand.

>> Läs även om lyxhotell på Phuket här
>> Läs mer om våra paketresor till Thailand med valfri avresa

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Bangtao

Populära hotell i Bangtao

Thailand, Phuket, Bangtao
9,4
Fantastiskt
2691 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Bangtao
8,6
Mycket bra
3023 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Bangtao
9,1
Fantastiskt
1290 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi