Resor till Tubkaek Beach

Tubkaek Beach, som bör kandidera till titeln som "Krabis bäst bevarade hemlighet", är perfekt till en romantisk parsemester eller kvalitetstid tillsammans med familjen, där du bor endast några få meter från strandkanten. Boka din resa till Tubkaek Beach med Escapeaway i dag!

Den lilla stranden, som ligger vid foten av en frodig sluttning, är en liten dold pärla bara en halvtimmes bilfärd nordväst om provinsens mest kända stad Ao Nang. Drömmer du om en lugn semester i Thailand, på en fin sandstrand lite bort från alfavägen och massturismen, är Tubkaek Beach ett bra val. Här finns inte någon egentlig stad, så utöver hotell och resort känner du dig mer omgiven av natur än på många av Krabis andra resmål. Den norra delen av stranden är också utsedd till nationalpark.

Välkommen till Thailand med Escapeaway, vi är specialister på resor till Krabi. När du reser till Tubkaek Beach och andra resmål på Krabi med Escapeaway, bor du alltid på handplockade hotell som är noga utvalda.

Badsemester i lugna, natursköna omgivningar

En semester vid Tubkaek Beach, bjuder in till ren avslappning på stranden eller vid poolen. Den fina sanden är inbjudande för barnen, och är härligt mjuk att gå i, medan du njuter av den vackra utsikten till de närliggande småöarna. Ta med dig en bra bok till stranden, och lägg dig tillrätta - kanske under träden som ger skugga.

Tubkaek Beach är inte det perfekta resmålen, om du vill ha en semester med en massa underhållning och aktiviteter. Detta innebär dock inte, att det inte finns något att göra när du tröttnar på att sola. Ta t.ex. en tur in i nationalparken längs en liten bergsbäck. Är du i god form, kan du eventuellt vandra hela turen upp till toppen av Ngon Nak. Den branta rutten tar 4-5 timmar totalt, men din ansträngningar belönas med en spektakulär utsikt över Phang Nga Bay.

Även om Tubkaek Beach har färre besökare och är betydligt mer lugn än t.ex. mer kända Ao Nang eller Railay, är den vackra stranden faktiskt känd långt utanför landets gränser. En del av bröllopsscenen från filme Hangover 2 spelades in just här, vid ett av lyxhotellen. Detta är dock inte den primära grunden till att Tubkaek Beach lockar en del par på bröllopsresa. Det är snarare den fridfulla idyllen och stranden, som bjuder in till romantiska promenader i solnedgången.

Restauranger och shopping

Urvalet av restauranger och shoppingmöjligheter är rätt begränsat i Tubkaek Beach, då här inte finns någon egentlig stad. Flera av hotellen erbjuder dock transport till Ao Nang Beach. Kontrasten  i förhållande till lugna Tubkaek Beach är stor, men här finns i gengäld ett stort urval av restauranger, barer och butiker.

Trots det lite avsides läge, är Tubkaek Beach också en bra utgångspunkt för att besöka flera av Krabis andra badorter. Det är t.ex. inte långt till Klong Muang - om du vill motioner kan du gå dit på 1,5 timme. Likaså är det möjligt att ta en longtailbåt till de närliggande småöarna, såsom Koh Hong.

Hotell av hög standard

Utvecklingen av turismen i Tubkaek Beach har inte följt samma mönster som många av de andra badorterna i Krabi. Stranden har således inte först varit ett mål för backpackers, som vill bo i billiga, informella bostäder. Däremot har det, från start, varit de etablerade hotellen som har slått sig ner här. Kvalitetshotell och exklusiva hotell utför därför en förhållandevis stor del av inkvarteringsmöjligheterna i Tubkaek Beach. Det är dock också möjligt att hitta bra erbjudanden och generellt är prisnivån i Thailand låg, så du får mycket hotell för pengarna.

Så bokar du en resa till Tubkaek Beach

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Tubkaek Beach med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och sätter samman dem med våra utvalda hotell vid Tubkaek Beach. Vi sätter ihop en paketresa med Resegaranti så du får det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för bästa upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Railay Beach
>> Läs mer om lyxsemester i Krabi

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Tubkaek Beach