Resor till Railay Beach

Railay Beach, som även är känd som Rai Leh, är en av de mest populära semesterdestinationerna på Krabi trots att man bara kan ta sig hit med longtail-båt. Den lilla halvön Phra Nang där Railay Beach ligger är avskuren från resten av fastlandet av djungel och ett brant berg. Därför måste du göra en kort båttur till exempel från närliggande Ao Nang, Ao Nammao eller Krabi stad för att ta dig till Railay Beach. Det är dock i högsta grad värt båtturen att komma hit!

Thailands vackraste stränder och klippklättring

Att Railay Beach hör till Krabi-provinsens mest kända resmål beror på, som även namnet antyder, fantastiska stränder. På en resa till Railay Beach kan du nämligen inte enbart njuta av semester på en strand, utan faktiskt på hela tre stränder. Railay Beach består nämligen i själva verket av Railay West, Railay East och Phra Nang Beach, av vilka den första och den sista bland kännare räknas tillhöra Thailands vackraste stränder. Det finns ingen biltrafik på halvön så de tre stränderna är förbundna med stigar så du kan utnyttja dem till fullo under semestern. Det finns dessutom en fjärde strand, Tonsai, en kort båttur eller vandring genom djungeln norr ut från Railay West.

De fridfulla omgivningarna som är fria från störande trafik och de härliga stränderna med deras kristallklara vatten gör naturligtvis Railay Beach perfekt för en avkopplande badsemester för resande både med och utan barn. De flesta stränderna ligger på den centrala delen av halvön och det är sällan långt till någon av de små restaurangerna på halvön vilka har både thailändska och västerländska rätter på menyn. Trots sin beskedliga storlek har Railay Beach även ett förnuftigt nattliv med åtskilliga barer där du kan avsluta dagen med en sval drink.

Även om det inte finns några egentliga shoppingmöjligheter så kan du hitta det mest nödvändiga i små kiosker. Vill du shoppa så behöver du bara ta en båt till exempel till Ao Nang, där finns det rikliga möjligheter att hitta souvenirer i form av allt från kläder till hantverk. Sätt även gärna av en dag för att följa med på en båtutflykt från Railay Beach till någon av de närliggande och obebodda öarna.

Utöver de populära stränderna är Railay Beach ute i världen även känt bland bergsklättrare. Stränderna är nämligen vackert inramade av branta kalkstensklippor som lockar klättrare från hela världen. Klipporna bjuder på mängder av utmaningar med hundratals olika klättringsrutter för både erfarna klättrare och nybörjare. Det är på det hela taget möjligt att kombinera det avkopplande strandlivet med aktiviteter på en resa till Railay Beach. Utöver klättring kan du till exempel snorkla, dyka eller paddla kajak.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Railay Beach