Resor till Klong Muang

Klong Muang tillhör de mer lugna resmålen i Krabi-provinsen, och det är därför ett bra resmål för dig som drömmer om en härligt avslappnande semester, och dessutom vill uppleva det äkta Thailand. Boka din resa till Klong Muang med Escapeaway i dag!

Det är först under de senaste åren, som turisterna har fått upp ögonen för denna lilla fiskestad, så även om här idag finns olika möjligheter för shopping och restauranger att äta på, är det i jämförelse med t.ex. Ao Nang eller Phuket fortfarande rätt avdämpat. Det är dock just detta som är charmen med Klong Muang, och destinationen är perfekt till dig som reser med familjen,e ller om du är ett par som söker en lugnare och mer idyllisk stämning.

Fridfull badsemester

Den kilometerlånga stranden vid Klong Muang, är av goda anledningar huvudattraktionen här. Stranden, som sträcker sig runt en udde, ändrar sig mycket beroende på om det är låg- eller högvatten. Du ska vara uppmärksam på, att det kan vara en del klippor i det låga vattnet.

Om du vill se en annan strand, finns det flera andra att välja emellan, både till norr och söder. Dessa inkluderar de lugna Ao Slew- och Tip Kaek-stränderna, där det sällan är några turister och du kan ha massor av läcker sand och det inbjudande havet mer eller mindre för dig själv. Klong Muang-stranden och de närliggande stränderna, anses på grund av dess långgrunda hav och generellt lugna omgivningar vara ganska barnvänliga. Det finns dock inga särskilda barnaktiviteter.

Vill du inte bara slappna av på den vackra stranden med dess kristallklara hav, vilket är frestande, är det enkelt att ta en tur med en tuk tuk eller en shuttlebuss till, t.ex. Ao nang, den primära badorten i Krabi-provinsen. Här finns i stort sätt allt et turisthjärta kan begära, i form av souvenirer, restauranger och nattliv med blinkande neonljus. Det är också möjligt att hyra en av de lokala longtail-båtarna för att besöka en av öarna, t.ex. Hong Island och Ko Yah Noi i Phang Nha Bays fantastiska skärgård. Här har du bland annat rik möjlighet att åka på upplevelserika snorklingturer och fridfulla kajakturer.

Ett bra urval av restauranger och hotell

Även om Klong Muang fortfarande har mycket av den ursprungliga landsorts-charmen över sig, finns det ett bra urval av restauranger att välja emellan. Efter en dag på havet, eller på spännande utflykter, har du goda möjligheter att få ny energi på restaurangerna i Klong Muang. De flesta ställen bjuder på traditionell thailändsk mat, men det finns också vissa platser som erbjuder en internationell meny. Därtill kommer, att t.ex. Ao Nang, med dess större urval ligger inom räckvidd.

Likaså är finns det också gott om hotell och resort i Klong Muang, så du kan hitta en plats som passar just dina behov. Generellt är hotellen i Klong Muang av högre kvalitet, än i de större närliggande städerna, men även om det är övervägande lyxhotell här, finns det också goda möjligheter för att hitta en budgetvänlig inkvartering.

Så bokar du en resa till Klong Muang

Det är enkelt att resa till Klong Muang, då det endast är ca. 30 minuter till Krabis flygplats (och ca 2 timmar till Phuket). Skriv in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Klong Muang som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter hos alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Klong Muang, enbart hotell med fina recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti samt till nätets bästa pris.

>> Läs även om resor till Railay Beach
>> Se våra lyxhotell i Krabi

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Klong Muang

Populära hotell i Klong Muang

Thailand, Krabi, Klong Muang
9,1
Fantastiskt
305 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 15 km
  • Internet/Wi-Fi
Thailand, Krabi, Klong Muang
9,1
Fantastiskt
3337 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Krabi, Klong Muang
9,5
Fantastiskt
697 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)