Resor till Ao Nang

Ao Nang är en mindre stad och semesterresort i kustprovinsen Krabi i Thailand som bjuder på fantastiska sandstränder, många spännande strandaktiviteter, spektakulära klippformationer som genom årtionden har lockat klättrar från hela världen. Boka din resa till Ao Nang med Escapeaway i dag!

Staden består huvudsakligen av en lång huvudgata, som domineras av restauranger, pubbar, butiker och annan handel, som är riktad mot turister. Förutom den smala men långa huvudstranden, Ao Nang Strand, som flitigt används av solbadare, simmare och andra strandgäster, är det möjligt att besöka en rad andra fantastiska strändern på fastlandet och på de närliggande öarna, med hjälp av ett stort antal lontailbåtar som ligger redo på stranden för att ta med betalande gäster på utflykt.

Information och inspiration

Här hittar du information och inspiration till en resa till Ao Nang. Du kan bland annat läsa om stadens alla aktivitets- och upplevelsemöjligheter, såsom områdets alla strandaktiviteter och båtturer. Trevlig läsning.

Upplevelser i Ao Nang

Båtturer

Huvudstranden vid Ao Nang är utgångspunkt för bptturer till en rad platser i närjeten av Ao Nang, däribland det närliggande semesterstället Railay (känd för dess vackra strand), som inte kan nås via landsvägen, samt öarna Poda och Chicken.

Du kan köpa biljetter i biljettbåsen som finns på stränderna.

Dykning och snorkling

Det finns en rad olika dykcenter i Ao Nang, som erbjuder dykkurser från nybörjarnivå till instruktörsnivå, och som rymmer faciliteter för snorkling. De närliggande öarna i Ao Nang Bay är relativt lätta att få tillgång till via longtailbåtar, och i förhållande till många av de mer kända dykarområdena runt Phi Phi-öarna, är öarna runt Ao Nang inte lika överfullda av besökare.

Om du redan är en relativt övad dykare, kan du följa med på utflykter till Shark Point Marine Sanctuary och King Cruiser Wreck. För dig som är avancerad dykare, kan du följa med till öarna Hin Daeng, Hin Muang och Ko Ha Yai.

Klättring

Ao Nang är idag mest känd för sin fina sandstrand och sina bra faciliteter för dykning och snorkling, men innan staden blev känd för dessa saker, var det främst internationella backpackare som kom hit för dess ypperliga klättringsmöjligheter.

Än idag är Ao nang en populär klättringsplats, och staden har en rad klättringscentrum förbåde nybörjare och övade, även om de flesta klättercenter i Krabi-provinsen ligger i områdena runt Railay, Taonsai och Phra Nang.

Thaimassage

Om du aldrig testat thaimassage, är det hög tid till det! Det finns en rad platser i Ao Nang, där du kan boka in dig på en thai-massage, och när du en gång har testat det, kommer det säkert inte vara sista gången du låter dina musklar masseras av en massör som använder takniker som är flera hundra år gamla.

Förutom gamla thailändska healing-tekniker, kan du också finna mer moderna energigivande body wraps, föryngrande ansiktsbehandlingar, zonterapibahendlingar och fotmassage i området.

Ridning på stranden

Mao strand, som ligger nära Ao Nang, är idealt till ridning. Stranden är alltid stilla, bortsätt från de lokala fiskarna som letar efter krabbor, vilket gör det till ett lugnare ställe att rida på, än det mer livliga och välbesöka centrumet av Ao Nang.

Du hittar guidade turer och hästar till alla olika nivåer, från nybörjare till erfaren nivå, och det finns också olika varaktighet, normelt är turerna dock 1-2 timmar.

Kajakturer

Ao Nang är ideal till att ro i kajak, då de vackra landskapen du kan se från havssidan är många. Mangroveskogar, kalkstensformationer och äkta tropisk djungel är bar anågra av de landskap du kan upptäcka i en kajak.

I området runt Ao Nang kan du delta både i gruppturer, där en guide normal följer med, och där du hämtas på hotellet, samt privata turer, där det - beroende på turen - inkluderas både karta, mat, livväst och upphämtning på hotellet.

Cykelturer

Även om de flesta aktiviteterna i och omkring Ao Nang är koncentrerade runt havet, finns det också goda möjligheter för att ta sig runt i området på cykel och således uppleva fastlandet medan du ser dig omkring.

Du kan bland annat finns guidade halvdagsutflykter på mountainbike genom en varierad terräng bestående av plantager och djungel, som inkluderar uthyrning av cyklar, upphämtning på hotell och ett par stop på vägen: i några fall också med badning vid vattenfallet. Också kortare turer erbjuds.

Var beredd på, att turerna ofta kräver en viss nivå och erfarenhet av längre utflykter på mountainbike, då terrängen kan vara krävande med ojämna vägar och branta backar i varma temperatuer (fråga uthyraren innan du bokar en utflykt).

Så bokar du en billig resa till Ao Nang

Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell i Ao Nang, enbart sådana som fått bra recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg via Bangkok från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så är det när man bokar sin semester med Escapeaway.

>> Läs även om resor till Koh Samet
>> Läs om vistelse på lyxhotell i Thailand här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Ao Nang

Populära hotell i Ao Nang

Thailand, Krabi, Ao Nang
9,2
Fantastiskt
5159 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Krabi, Ao Nang
8,4
Mycket bra
4403 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Krabi, Ao Nang
9,3
Fantastiskt
2368 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 1.8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)