Resor till Ao Nang

Det är inte längre bara backpackers som hittar vägen till Ao Nang. Den lilla badorten har tvärt emot blivit en viktig knutpunkt för hela Krabi provinsen. När folk pratar om att resa till Krabi, är det faktiskt Ao Nang, som är den egentliga destinationen. Staden är visserligen inte särskilt stor, men genom att ha din bas här har du ett pärlband av provinsens mest intressanta sevärdheter och inte minst bästa Bounty-stränder inom kort räckvidd.

Hjärtat av Krabi

Är det första gången som du reser till Krabi, så är Ao Nang det perfekta valet, eftersom du då kan använda staden som din utgångspunkt för att utforska nya, vackra öar varje dag under din semester. De karakteristiska longtail-båtarna lägger till direkt vid stranden och tar dig snabbt från Ao Nang ut till exempel till Ao Phra Nang eller Railay Beach, där du och familjen lätt kan få det mesta av dagen att gå med att lapa sol, snorkla eller dyka, bara avbrutet av turer upp till de små matställena.

Eftersom det är populärt att använda Ao Nang som utgångspunkt för dagsturer till de närliggande stränderna och öarna är det ofta en livlig trafik av båtar till och från stadens strand, Ao Nang Beach. Skulle du vilja ha lite mer lugn och ro bör du söka dig mot den östra delen av stranden. Från denna ände kan du eventuellt gå vidare längs en stig till Pai Plong Beach, som i och för sig inte har samma faciliteter, men som just därför även är mer ostörd.

Tack vare de många härliga stränderna och små öarna inom kort räckvidd är Ao Nang perfekt för en avkopplande badsemester i Thailand. Du behöver emellertid inte nöja dig med att slappa på stranden hela semestern. Det kan till exempel rekommenderas att göra en kort vandringstur längs Tab Kak Hang Nak Nature Trail nordväst om Ao Nang, där du efter en knappa 4 kilometer lång uppförsbacke belönas med en vacker utsikt över Ao Nang och kusten. På samma sätt är en utflykt till den lilla Khao Phanom Bencha Nationalparken inne i landet också värd att ägna en dag åt om du vill uppleva en äkta regnskog med fantastiska vattenfall, grottor och ett rikt djurliv.

De kulinariska upplevelserna på en resa till Thailand är värda ett helt kapitel för sig. I Ao Nang har du rikliga möjligheter att fördjupa dig i det bästa som det lokala köket har att erbjuda på allt från enkla gatukök till fina restauranger. Även om nattlivet inte kan mäta sig med det du hittar på Phuket, så finns det i Ao Nang ändå gott om möjligheter att njuta en festlig kväll på stan. Det ger dessutom kvällen en speciell stämning eftersom de flesta barerna och restaurangerna ligger nära stranden.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Ao Nang

Populärt i Ao Nang

Thailand, Ao Nang
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool
Thailand, Ao Nang
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool
Thailand, Ao Nang
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool