Resor till Krabi

Den vackra skärgården i Krabiprovinsen består av 15 kilometer kuststräckor med små laguner och kritvita sandstränder omgivna av dramatiska kalkstensklippor och mangroveskogar. Här finns fler än 130 småöar som dramatiskt sticker upp ur havet. Naturen är alldeles enastående och oavsett om du vill åka på en romantisk semester för två till vackra omgivningar, på en avkopplande familjesemester med barnen eller om du bara vill utforska alla de vackra öarna och upptäcka det förunderliga livet under vattenytan, kan Krabi infria dina förväntningar. Hos Escapeaway har vi handplockat ett urval av de bästa gömställena åt dig för att ge din nästa semester till Krabi den riktiga inramningen. Välkommen till Krabi i Thailand med Escapeaway, vi är specialister på resor där du bor på handplockade hotell under din semester.

Från Krabi kan du ta dig till många av södra Thailands vackraste öar – med speedbåt, havskajak eller longtail båt och där kan du bada på öde stränder, snorkla eller dyka. Du kan ta dig runt i de spännande mangroveskogarna, lägga till vid en av klippöarna och gå på upptäcktsfärd i droppstensgrottorna. Du kan besöka de vackra öarna Koh Yao Yai och Koh Yao Noi som ligger utanför Krabis kust eller göra en utflykt till Koh Phi Phi som är ett älskat resmål både bland livsnjutare och backpackers. Om du får lust att uppleva lite mer av området än bara ditt eget hideaway så utgör Krabi en perfekt utgångspunkt för din nästa resa till Thailand. 

Välkommen till Krabi med Escapeaway, vi är specialister på resor till Krabi, där du bor på handplockade hotell och villor på din semester.

Inte för många krusiduller

Min första resa till Krabi gick till Ao Nang, och jag njöt av varje sekund. Här råder en mycket avslappnad stämning och här finns en härlig sandstrand där du kan njuta av solen eller hitta svalkande skugga under de vajande, slanka palmerna och träden i strandkanten. Framförallt i den södra, bilfria delen av stranden, är det mycket behagligt. Ao Nang är Krabis mest populära semesterdestination men tempot är ändå lugnt och staden känns aldrig överbefolkad. 

Längs stranden ligger en rad trevliga restauranger, och framförallt i den södra delen hittar du lite enklare restauranger med mycket välsmakande lokala rätter utan för många krusiduller. Här kan du avnjuta din mat med fötterna i vattnet. I den norra änden av Ao Nang ligger Soi Sunset, ett pärlband av läckra och härliga fisk- och seafoodrestauranger där du kan låta dig frestas av dagens fångst medan du njuter av solnedgången över bukten och de gröna kalkstensöarna.  

En av Thailands vackraste sandstränder

Du känner direkt av den speciella atmosfären som råder i den lugna lilla fiskebyn Klong Muang. Ett par hundra fiskare utgör den enda fasta befolkningen i detta lilla paradis väster om Ao Nang. Ett par restauranger och butiker ligger utspridda här och där men det viktigaste är den ofördärvade sandstranden som sträcker sig över tre kilometer. Små bukter och klippor skapar nästan öde små sträckor av stranden. De flesta är eniga om att Klon Muang Beach är en av de vackraste sandstränderna i hela Thailand. Utsikten mot de närliggande små gröna öarna och klipporna som störtar ner mot havet är helt betagande nästan oavsett var du befinner dig på stranden. 

Ett hemligt gömställe

Om ditt gömställe gärna får vara så hemligt att det är svårt att hitta (om du inte känner till vägen), är Raylay Beach och Phra Nang Beach platserna där du ska tillbringa din nästa semester på Krabi. Här ligger en liten halvö med dramatiska kalkstensklippor, droppstensgrottor och de härligaste vita sandstränderna. Du kan bara ta dig till detta lilla paradis med båt vilket gör att du kan se fram emot en alldeles speciell semester i de vackraste av omgivningar. 

Boka din resa till Krabi

Hos Escapeaway kan du välja mellan privata villor, mysiga hotell och hemliga gömställen när du ska på semester till Krabi. Oavsett var du helst vill bo kan du räkna med att Escapeaway noga har valt ut ditt nästa gömställe på Krabi.

Välj först om du vill resa till Krabi från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - då hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Krabi som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris du inte hittar bättre någon annan stans. Lägg till en hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om lyxresor till Krabi här
>> Läs även om resor till Bangkok här

Resmål i Krabi

 • Ao Nang
  22 hotell
  Ao Nang är en mindre stad och en semesterort i kustprovinsen Krabi i Thailand, som bjuder på fantastiska sandstränder, många spännande aktiviteter, inklusive dykning och snorkling samt spektakulära klippformationer som genom årtionden har lockat ... till sig klättrare från hela världen. Läs mer
 • Klong Muang
  5 hotell
  Klong Muang hör till de mer fridfulla resmålen i Krabi-provinsen. Det är därför ett bra ställe för dig som drömmer om en härligt avkopplande badsemester och som samtidigt gärna vill uppleva det "äkta" Thailand.
 • Railay Beach
  4 hotell
  Railay Beach ligger på en halvö vid det turkosa Andamanhavet i Thailands populära provins Krabi. Området, som av många anses vara ett av de flottaste i hela landet, är framför allt känt för sina höga kalkstensklippor som lockar till sig klättrare ... från hela världen. Läs mer
 • Tubkaek Beach
  2 hotell
  Tubkæk Beach, som bör kandidera till titeln som Krabis bäst bevarade hemlighet. Den lilla stranden som ligger vid foten av en frodig bergssluttning är en liten dold pärla bara en halv timmes bilfärd nordväst om provinsens mest kända semesterort Ao Nang.

Populära hotell i Krabi

Thailand, Krabi, Ao Nang
8,7
Mycket bra
2404 omdömen
 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Närmaste strand: ca. 450 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Krabi, Ao Nang
8,2
Mycket bra
1860 omdömen
 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Krabi, Ao Nang
8,6
Mycket bra
1683 omdömen
 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Närmaste strand: ca. 300 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Sevärdheter 

Du hittr här information och inspiration till en resa till Krabi i Thailand. Du kan bland annat läsa om sevärdheter och upplevelser i området.

Wat Tham Suea

Wat Tham Suea - också känd som Tiger Cave Temple - ett ett buddhistiska tempelkomplex, som ligger nordöst om Krab stad, omgivet av en regnskog. Stället är berömt för sin grotta, med spår av tigrar, och sina höga Buddha-statyer.

Templet grundades efter att en munk vid namn Jumnean Seelasettho hade mediterat i grottan på mitten av 1970-talet. En av historierna om templets ursprung säger, att munken under sin meditatio hörde tigrar ryta nära grottan, vilket ledde till grottans namn. En annan legend säger, att en stor tiger brukade bo i grottan. Oavsett ursprunget till namnet, så kan du än idag se spåren från tigrarna genom avtryck en tass på en av grottans väggar.

På toppen av berget - som befinner sig på 278 meters höjd, och nås via 1237 trappsteg - står en stor, gyllene Buddha-staty. Det är inte vara denna staty, som lockar besökare från hela världen - härifrån toppen av berget har du också en storslagen utsikt till templet, den omgivande regnskogen och längre bort i horisonten också Krabi stad.

Ao Nang

Endast 18 kilometer från Krabi, ligger semesterorten Ao Nang, som är berömd för sin vackra strand och alla sina aktivitetsmöjligheter.

Ao Nang sattes först på den internationella reskartan på grund av sina naturliga förutsättnignar för klättring, som området speciella karstlandskap bjuder på, och många klättringscenter har dykt upp i efterhand på grund av alla entusiaster som kommit hit. Klättring är fortfarande populärt i Ao Nang, även om de flesta klättringscenter idag ligger i områdena runt Railay, Tonsai och Phra Nang.

Därutöver finns det många möjligheter för att dyka i Ao Nang, med en rad dykcenter som erbjuder kurser från nybörjarnivå till instruktörsnivå. De närliggande öarna i Ao Nang-bukten är relativt enkla att nå, och bjuder på lugnare dykmiljöer än på många av de platser du kan dyka vid på den mer kända ön Phi Phi Island.

Från Ao Nang är det också lätt att ta en båt till andra kända semesterorter, såsom Railay (eller Rai Leh), Poda Island och Chicken Island.

Mu Ko Lanta Nationalpark

Mu Ko Lanta Nationalpark, som ligger i den södra delen av Krabi-provinsen, består av en rad öar som täcker en area på hela 134 km². De största och mest kända öarna i parken, är Ko Lanta Noi och Ko Lanta Yai.

Nationalparken består i huvudsak av backar täckta med regnskog och strandskog, medan andra öar - såsom Mai Ngam, South Mai Ngam och Ngu - är täckta med mangrove-skog.

Parken huvudattraktioner är alla de fantasiska sandstränderna, naturstigarna och utsiktspunkterna som du hittar på de olika öarna - samt en del spännande grottor. De mindre öarna är populära platser för både snorkling och dykning, då det här finns goda förutsättningar för se det spännande tropiska marina livet, som finns i Andamanhavet.

Information och fakta

Krabi stad, som är huvudstad i provinsen med samma namn, är mindre känd och mindre besökt än närliggande Phuket, och är därför också en plats där du i högre grad än i de mer kända badorterna, kan uppleva det riktiga Thailand, även om Krabi också tar emot många gäster året runt.

Staden är dock mest känd för sitt läge nära de fantastiska badorterna Had Yao, Ao Nang och Rai Leh, samt en lång rad natursevärdheter, som omfattar fascinerande korallrev, äventyrliga grottor, rasande vattenfall, varma källor och de karaktäristiska, massiva kalkstensklipporna, som har blivit ett slags kännetecken för landskapet i Krabi-provinsen.

Med en värld av historiska och kulturella sevärdheter inom en överskådlig räckvidd, samt fantastiska möjligheter för dykning och klättring som en extra bonus, är det inte så märkligt att turismen i området upplever en stor framgånd i denna tid.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här