Resor till Mae Nam

Mae Nam som ligger på Koh Samui är känt för sina breda, vita sandstränder och vajande kokospalmer. Här råder en autentisk stämning och är nog den plats som mest påminner om hur Koh Samui såg ut en gång för många år sedan. Boka din resa till Mae Nam med Escapeaway i dag!

Mae Nam är en lugn och charmig landsort på den norra delen av Koh Samui, som har blivit känd för sin fantastiska - sju kilometer långa - strandsträcka. Stranden har mjuk, vit sand och är omringad av höga, svajande palmer, trädgårdar, caféer, ett par tempel och små bungalows.

Med sin lugna, tillbakadragna atmosfär och sin goda strand, är Mae Nam ett idealt resmål för en romantisk semester för två, eller en avslappnande badsemester för hela familjen. 

Information och inspiration

Du kan här hitta information och inspiration inför din resa till Mae Nam på Koh Samui. Du kan bland annat läsa om de största sevärdheterna i området runt resorten.

Sevärdheter och upplevelser

Wat Plai Laem

Mae Nam är inte plastsen som rymmer stora sevärdheter, med mindre om du anser att stranden är en natursevärdhet; men det finns en rad stora kulurella och historiska sevärdheter ganska nära semesterresorten, som snabbt kan nås i en hyrbil eller med lokal transport.

En av dem, är det buddhistiska templet, Wat Plai Laem, som ligger cirka 14 km från mae Nam. Även om Wat Plai Laem är ett buddhistiskt tempel-komplex, så är stället egentligen mest känt för dess staty av Guanyin, som är den buddhistiska gudinnann för medkänsla och barmhärtlighet.

Statyn är hela 15 meter hög och sträcker sig upp över landskapet från sin sittande position uppe på en plattform vid templets sjö. Själva templets design innehåller både element av kinesiska och thailändska stiltraditioner, och designades delvis av den framträdande thailändska konstnären Jarit Phumdonming. Uyöver Guanyin-statyn finns här också en staty av Budai och mindre monument dedikerade till Ganesha, Vishnu, Shiva och Sakka.

Wat Phra Yai

Ytterligare en av Koh Samuis stora sevärdheterna, är Wat Phra Yai, som också är känd som Det Stora Buddha-templet, som ligger endast 13 kilometer från Mae Nam. Wat Phra Yai har hemstad för en 12 meter hög guldmålad Buddha-staty, som ska föreställa BUddha i ett tillstånd av ro och renlighet, efter att han har övervunnit den frestelse och fruktan som demonen i den buddhistiska mytologin, Mara, har utmanat honom med.

Den stora Buddhan sitter i en så kallad Mara-position, med den vänstra handen uppvända handflata vilande på det högra, korslagda benet, medan den högra handen vilar på det högra benets knä. Man ställer också ut en samling klockor vid templets baksida, och vid templets basar kan du köra olika buddhistiska souvenirer.

Thaimassage och aromaterapi

Med Mae Nams lugna och avslappnade atmosfär och idylliska strandliv, ligger det nära till hands att njuta av en omgång thaimassage eller aromaterapi i området.

Thailand är känt för alla sina wellness-behandlingar, inte minst den gamla akupressur-tekniken, och aromaterapi, som inte bara är behandlingsformer som används i avslappnande syfte, utan fockså betraktas som en erkänd del av landets hälsosektor.

Du kan hitta thaimassafe och annan kroppsterapi på stranden på de flesta resorter på Koh Samui, och på alla de massageinrättningar som ligger på gatorna. Det finns också flera thaimassage-kliniker i Mae Nam.

Så hittar du en billig resa till Mae Nam

Välj först om du vill resa till Mae Nam från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - därpå hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter via Bangkok åt dig. Välj därefter ett hotell i Mae Nam som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av resegaranti, dessutom till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till Koh Samet
>> Läs mer om paketresor till Thailand här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Mae Nam

Populära hotell i Mae Nam

Thailand, Koh Samui, Mae Nam
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Mae Nam
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Mae Nam
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi