Resor till Mae Nam

Mae Nam på den norra delen av Koh Samui är först och främst känd för sin fem kilometer långa och mycket inbjudande palmstrand som avgränsas av Bang Po i väst och Bophut i öst. Stranden, tillsammans med områdets lugna stämning, gör Mae Nam till ett av de bästa resmålen på ön, om du drömmer om en avslappnande badsemester i Thailand. Här finns ett begränsat, men bra urval restauranger, men inget sprudlande nattliv - dock finna här flera barer där du kan avsluta dagen med en drink.

När du inte ligger på den sköna sandstranden och njuter av ljudet från vågornas burs, kan du t.ex. gå på jakt efter en souvenir i en av de lokala butikerna. Det finns inte samma shoppingmöjligheter i Mae Nam, som i öns största semesterort, Chaweng, men marknaden som återkommer varje vecka är dock värd att utforska. Marknaden är full av tingel-tangel, men du har också möjlighet att hitta spännande läckerheter från de lokala gatuköken.

Reser du till Mae Nam med mindre barn, kan du också åka på utflykt till den närliggande Pink Elephant Samui Water Park. Mitt i vattenlandet ligger en stor restaurang med allt från vegetariska rätter till en barnvänlig meny. Därutöver finns naturligtvis många andra aktivitetsmöjligheter på Thailands tredje största ö, inte minst i form av olika former av vattensport vid stränderna, men avsätt göra tid till upplevelserika utflykter. Ett av de mest kända utflyktsmålen är nationalparken Ang Thong, som består av cirka 40 öar som ligger cirka 1,5 timmes båtfärd bort från Koh Samui. Här kan du uppleva ett rikt djurliv både över och under havets yta.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Mae Nam