Resor till Lamai Beach

Lamai Becah är känt för att ha en av Koh Samuis vackraste, tropiska stränder med vit sand, kristallklart vatten och en ridå av höga, vajande palmer vilket gör platsen idealisk för en badsemester i lyxiga omgivningar. Boka din resa till Lamai Beach med Escapeaway i dag!

Lamai Beach är den största semesterorten, efter Chaweng, på Koi Samui. Staden, som ligger på östkusten av ön, är ett lugnare och mindre livligt område än Chaweng, men här finns fortfaraden massor av aktivitetsmöjligheter, restauranger, inköpsmöjligheter - samt några fantastiska kurbad och sevärdheter inte långt från staden.

Staden är naturligtvis också först och främst känd för att ha en av öns vackraste tropiska stränder, med fin, vit sand, kristallklart vatten och en bakgrund av höga, svajande palmer som gör stället idealiskt för en badsemester med ett inslag av Thailands unika kultur och historia.

Information och inspiration

Här hittar du information och inspiration inför din resa till Lamai Beach på Koh Samui i Thailand. Du kan bland annat läsa om ett par av områdets sevärdheter, och om upplevelser och information om öns väder och klimat.

Sevärdheter och upplevelser

Wat Plal Laem

Endast 16,5 kilometer från Lamai Beach, kan du uppleva en av Koh Samuis största sevärdheter, Wat Plal Laem. Wat Plal Laem är ett buddhistiskt tempel, som är berömt för dess staty av Guanyin, som är den buddhistiska gudinnan för medkänsla och barmhärtighet.

Statyn är byggd i klassisk kinesisk stil, och med sin enorma storlek - den är hela 15 meter hög, och är försedd med hela 18 armar, varav de flesta cirklar runt den sittande Guanyin - sticker den ut rätt bra i landskapet. Själva templets design innehåller både elemen av kinesiska och thailändska stiltraditioner, och blev delvis designad av den duktiga thailändska konstnären, Jarit Phumdonming.

Utöver Guanyin-statyn, finns här också en vit staty av Budai, och mindre monument dedikerade till Ganesha, Vishnu, Shiva och Sakka.

Wat Khunaram

Endast 6 kilometer från Lamai Beach, ligger Wat Khunaram, som är ännu ett av Koh Samuis berömda tempel. Templet är dock mest känt för att rymma mumien av munken Luang Pho Daeng, som dog 1973, och som före sin död hade bett om att hans kropp skulle mumificeras och ställas ut som en påminnelse om människolivets gång. Och så blev det.

Hin ta & Hin yai

På en klippa söder om Lamai Beach, ligger ännu en av Koh Samuis kända sevärdheter: stenpelarna Hin ta & Hin yai. Även om stenpelarna mest liknar de manliga och kvinnliga könsorganen, är historien bakom dem en annan, och mer oskyldig.

Den lokala legenden berättar, att ett äldre par, Ta Kreng och Yai Riem, beslutade sig för att segla till grannprovinsen för att möta mannen Ta Monglai, för att be om tillåtelse att deras son skulle få gifta sig med Monglais dotter. Men då det äkta paret begav sig ut på havet blåste det upp till storm, och båten förliste. Då paret inte kunde simma, drunknade de, och förvandlades till stenpelare som bevis för den respekt de visade till brudens föräldrar.

Wat Phra Yai

Cirka 16 kilometr från Lamai Beach hittar du kanske den mest kända sevärdheten på Koh Samui, Wat Phra Yai, också känt som det stora Buddha-templet

Wat Phra Yai är ett buddhistiskt tempel, som hyser en jättestor, 12 meter hög, guldmålad Buddha-staty. Statyn ska föreställa Buddha i ett tillstånd av ro och renlighet i det ögonblick då han övervunnit den festelse och fruktan som demonen i den buddhistiska mytologin, Mara, har skickat honom som prövning.

Som ett bevis på sin överlägsna buddhistiska självbehärskning, sitter Buddhan i en så kallad Mara-position, där den vänstra uppvända handflatan vilar på det högra korslagda benet, medan den högra handen vilar nära det högra benets knä.

Det finns också en annan, mindre Buddha-staty vid templet, som visar framtidens Maitreya- Buddha, och en samling klockor vid templets baksida, samt en bazar där du kan köpa olika buddhistisa souvenirer.

Väder och klimat

Lamai Beach har ett tropiska savannklimat, som karaktäriseras av ett varmt och fuktigt väder hela året om. I förhållande till Phuket och den sydligaste delen av Thailand, är vädret i Lamai Beach förhållandevis torrt.

På grund av det tropiska savann-klimatet, kommer du uppleva att temperaturerna i Lamai Beach nästan inte ändrar sig över året, vilket gör destinationen perfekt till vintersemestern. De varmaste månaderna på året, är maj med 30 grader i genomsnitt, följt av sommarmånaderna juni, juli och augusti, med 29 grader i genomsnitt. Den kallaste månaden på året är januari med 26 grader i genomsnitt - alltså endast 4 grader kallare än den varmaste månaden.

Mest nederbörd faller i november, med 430 mm i genomsnitt, efterföljt av oktober med 290 mm. Minst nederbörd faller i februari och mars, med 30 mm i genomsnitt.

Boka din resa till Lamai Beach med Escapeaway

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Lamai Beach som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Lamai Beach, enbart de som fått bra recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om resor till Choeng Mon på Koh Samui
>> Läs även om charterresor till Thailand

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Lamai Beach

Populära hotell i Lamai Beach

Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool