Resor till Lamai Beach

Lamai Beach är den näst största badorten på Koh Samui efter Chaweng som ligger omedelbart norr om Lamai Beach. Det råder en lite lugnare atmosfär i Lamai Beach även om det även här vid den halvmåneformade bukten finns massor av restauranger och shoppingmöjligheter samt aktiviteter för hela familjen.

Gott om plats på stranden

Koh Samui är känt ute i världen för sina fantastiska stränder och Lamai Beach utgör inget undantag. Den omkring fyra kilometer långa stranden har något för alla och envar. Här kan du välja att ligga och dåsa i den mjuka sanden med en bra bok, bada i det varma, turkosblåa havet eller ägna dig åt olika former av vattensport. I den norra änden av stranden finns det till exempel många klippor som är bra att snorkla omkring. Reser du till Koh Samui med en dröm om att snorkla bland färgglada tropiska fiskar finns det dock mer att se om du till exempel gör en utflykt till Nationalparken Ang Thong.

Tack vare den långa stranden är turisterna under dagens lopp väl utspridda så det är aldrig svårt att hitta ett ostört ställe under solen. När solen har gått ner söker sig många upp till den bakomliggande strandpromenaden, Lamai Beach Road, för att gå en tur och titta i affärer och hitta ett ställe att äta.

Restaurang- och nattliv

Det finns ett bra urval av matställen i Lamai Beach där det väntar dig många kulinariska läckerheter. Det finns restauranger i alla prisklasser och av allahanda slag. Oavsett om du har lust att utforska det klassiska thailändska köket eller föredrar fransk, italiensk eller indisk mat så kommer du snabbt hitta en favoritrestaurang.

Även om inte Lamai Beach har ett fullt lika pulserande nattliv som det närliggande Chaweng så finns här åtskilliga barer med live musik, cocktailbarer och nattklubbar där DJs spelar upp till dans. Om du inte enbart vill avsluta dagen med en promenad längs vattnet och ett restaurangbesök så finns det alltså rikliga möjligheter att fortsätta kvällen uppe på Lamai Beach Road och dess sidogator. Vill du se Muay Thaiboxning kan du på lördagar bege dig till Lamai Boxing Stadium och se några spännande kamper.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Lamai Beach

Populärt i Lamai Beach

Thailand, Lamai Beach
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Thailand, Lamai Beach
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool
Thailand, Lamai Beach
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool