Resor till Choeng Mon

Resmålet Choeng Mon, som ligger på den norra delen av ön Koh Samui i Thailand, består av en rad bukter med fantasiska vita sandstränder, ett fint, rent badvatten, och en avslappnad atmosfär. Boka din resa till Choeng Mon med Escapeaway i dag!

Även om semesterresorten endast ligger 15 minuter norr om Chaweng, är stränderna i detta område generellt lugna, tysta och familjevänliga.

Huvudstranden - Choeng Mon strand - ligger idylliskt gömd i en vacker, liten bukt, med en stenformation på den ena sidan och en liten ön på den andra sidan. Choeng Mon är dock färmst känd för alla sina goda vattensportsaktiviteter som du kan delta i, t.ex. snorkling, dykning och kajakpaddling. Du har t.ex. möjlighet att paddla i kajak hela vägen till ön Ko Fan Noi, som ligger utanför Choeng Mons kust (Ko Fan Noi kan också nås till fots, när det är lågvatten, då den ligger nära huvudstranden).

Kort sagt, passar Choeng Mon perfekt till en avslappnande badsemester tillsammans med familjen, eller en aktiv semester med fokus på vattensport - eller en kombination av de båda!

Information och inspiration

Här nedan hittar du information och inspiration inför din resa till Choeng Mon, däribland de största sevärdheterna och upplevelserna i området.

Wat Khunaram

Wat Khunaram är ett buddhistiskt tempel, som ligger i området mellan Na Muang och Hua Thanon på huvudrutten runt om ön, 13 kilometer sydöst om öns huvudstad Nathon.

Templet är berömt för att innehålla det mumiefierade liket av munken Luang Pho Daeng, som dog medan han mediterade år 1973, och vars kropp sedan mumifierades och ställdes i templet som en påminnelse om människorlivets förlopp.

Wat Phra Yai

Wat Phra Yai är ett annat buddhistiskt tempel, som ligger på ön Koh Phan, en liten ö utanför den nordöstra kusten av Koh Samui, och förbind via en 3 kilometer lång väg.

Templet är hemstad för en jättestor, 12 meter hög guldmålad Buddhastaty, som sedan dess skapelse år 1972 har blivit en av Koh Samuis största turistattraktioner, och också ett kännetecken för ön.

Buddhastatyn skildrar Buddha i ett tillstånd av ro och renhet, efter att han har övervunnit den frestelse och fruktan, som illusionsherren och demonerna i den buddhistiska mytologin, Mara, hade skickat honom som en prövning. Buddhas vänstra hand vilar på det högra korslagda underbenet, medan handflatan är vänd uppåt, och den högra handen vilar nära det högra korslagda knäet, vilket utgör den så kallade Mara-position i Buddhismen.

Hin Ta Hin Yai

Hin Ta Hin Yai, som på thailändska betyder "morfar/farfar och mormor/farmor", är en berömd klippa so mligger lite söder om Lamai.

Det är dock inte så mycket klippan, som historien bakom namnet som är intressant. Den lokala myten säger, att ett äldre äktapar, Ta Kreng och Yai Riem, beslutade sig för att segla till grannprovinsen för att be mannen Ta Monglai om tillåtelse att deras son skulle få gifta sig med Monglais dotter. Men just som de seglade ut på havet, blåste det upp till storm och båten förliste. Då paret inte kunde simma, drunknade de, och blev enligt sägnen förvandlade till stenpelare som bevis för deras hänsyn som de visat brudens föräldrar.

Den magiska trädgården

Den hemliga Buddha-trädgården - som också kallas för den magiska trädgården, ligger uppe i bergen mitt på ön, och kan var aväldigt svår att hitta på egen hand (så be om noga vägbeskrivningar innan du beger dig iväg).

Trädgården innehåller en intressant samling mytologiska stenfigurer och Buddhastatyer, som samlades in av en lokal frukthandlare, Nim Thongsuk på 1970-talet, och sedan dess har utvidgats av andra invånare.

Thaimassage och aromaterapi

Thailand är berömd för alla dess olika wellness-behandlingar, inte minst dess gamla akupunktur-tekniker och aromaterapier, som inte bara är behandlingsforme som används i avstressande och avslappnande former - alltså det som västvärlden betraktar som "alternativ behandling" - utan också är en integrerad del av landets hälsosektor, t.ex. i behandlingen på många provinssjukhus i Thailand.

Du kan få en thaimassage eller fotmassage på stranden, på de flesta semesterresort på Koh Samui, och i och runt omkring Choeng Mon finns också flera SPA där du kan boka in dig på en behandling som får kropp och själ att slappna av.

Så bokar du en resa till Choeng Mon

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Choeng Mon med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och sätter samman dem med våra utvalda hotell i Choeng Mon.

Vi sätter ihop en paketresa med resegaranti åt dig så du får det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs om lyxresor till Thailand här
>> Läs även om resor till Phuket här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Choeng Mon