Resor till Choeng Mon

Choeng Mon, som ligger på den nordöstra kusten av Ko Samui, består av en idyllisk bukt med fin, ljus sand. Även om det endast tar cirka en kvart att köra från Choeng Mon till Chaweng i söder, och ännu kortare att köra västerut till Bang Rak (Big Buddah), så har Choeng Mon lyckats bevara en lugn atmosfär och stranden är oförstörd och mycket inbjudande.

Familjevänligt resmål för en avslappnande semester

Stranden gör, med sitt långgrunda vatten, Choeng Mon till ett mycket familjevänligt resmål på Koh Samui. Ställets lugna stämning beror troligen mest på att det endast ligger en handfull relativt exklusiva resorts i området. Den billiga inkvarteringen, som unga backpackers ofta söker, är därför svår att hitta här.

Drömmer du om en stressfri semester, där du kan slå sig ner vid vattnet på en bildskön strand, är det perfekt att resa till Choeng Mon. Vill du inte bara slappna av på stranden, bada eller snorkla hela dagen, kan du eventuellt hyra en kajak och paddla en tur över till den närliggande ön Ko Fan Noi - om det då inte är lågvatten, för då sitter ön nästan ihop med Choeng Mon.

Det är endast ett par hundra meter från stranden till stadens huvudgata, där du kan köpa alla förnödenheter du kan tänkas behöva. Här hittar du också tvätteri, bank, biluthyrningsfirma, apotek med mera. Vill du shoppa mer, kan du åka in till Chaweng som är den största orten på ön. Här finns massor av shoppingmöjligheter, samt ett rikt restaurang- och nattliv. Även i Choeng Mon finns flera restauranger och barer där du kan prova på traditionella thairätter, men också välja från ett brett urval av internationella rätter. 

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Choeng Mon