Resor till Chaweng

Chaweng på Koh Samui är för diger til dig der både er til lidt natteliv, forskellige strand-aktiviteter, men også fortrækker lidt roligere omgivelser. Book din rejse til Chaweng i Thailand med Escapeaway i dag!

Thailands näst största ö, Koh Samui, bjuder på en ren semesteridyl med vita sandstränder, kristallklart hav och ett avslappnat nattliv. Chaweng Beach på östkusten är öns största och mest populära strand, som med sin fina sand och breda utbud av aktiviteter, lockar allt från unga backpackers till bröllopsresenärer.

Längs den tre kilometer långa strandvägen ligger ett stort urval av restauranger, butiker och barer, där det alltid är fullt av liv. Föredrar du lite lugnare omgivningar, kan du med fördel välja ett hotell i den norra delen av Chaweng, eller vid Chaweng Noi. Urvalet av hotell i Chaweng är det största du hittar på Koh Samui, och de finns i alla olika prisklasser.

Avslappnande strandliv

Även om det finns andra aktivitetsmöjligheter i området, är Chawengs knappt sex kilometer långa sandstrand fortfarande huvudattraktionen. Här är det liv större delen av året, och även om det inte är den lugnaste stranden på ön, är det alltid möjligt att hitta en plats att slå sig ner under solen. Dessutom är det en fördel att du har nästan allt du kan önska dig vad gäller förfriskningar och liknande inom kort räckvidd. Det gör Chaweng till ett perfekt mål för en bekväm badsemeter i Thailand. 

Om du vill ha lite mer lugn och ro, kan du söka dig mot den södra delen av Chaweng, till den korta stranden som kallas Chaweng Noi. Denns södra del av Chaweng Beach har djupast vatten, och passar därför bättre till simning och vattensport. Det finns normal flera olika platser längs stränderna, där du kan hyra t.ex. jetski eller kajak, liksom du kan testa på att vindsurfa eller åka vattenskidor. I den norra delen av stranden är vattnet däremot lågt, så detta är en populära plats bland barnfamiljer.

Koh Samui är dessutom inte större än, att du kan välja att utforska några av öns andra sandstränder. Du kan t.ex. ta en tur till skyddade Mae Nam Beach i norr, som med sitt lågvatten också är bra till dig som reser med barn. Kontrollera dock alltid om man har hissat den röda flaggan, innan du går i vattnet på Koh Samui - den varnar för farliga strömmar. Badförhållandena är dock för det mest goda, man det kan hända att du får "nöja" dig med att svalka dig i hotellets pool.

Ett resmål för livnjutning

Längtar du efter en paus från solen, kan du nyttja det stora urvalet av spa- och wellnesscentrum i området. De erbjuder massage, både traditionell thailändsk och andra tekniker. Utöver massage finns också ett brett urval av behandlingar som du kan boka in dig på.

Efter en dag på stranden, eller en spa-vistelse, har du säkert jobbat upp aptiten och då kan de se fram emot att Chaweng har det bästa urvalet av restauranger på Koh Samui. Du kan slå dig ner på en restaurang nere vid stranden eller lite längre in i landet, på en sluttning, och njuta av utsikten medan du tar för dig av rätterna. På ett populärt resmål som Chaweng, finns det inte överraskande både gourmetrestauranger med internationellt inspirerande rätter, samt enklare gatukök, kôw gang, som specialiserar sig på det lokala köket. Tack vare områdets naturliga reseurser, är det lokala köket präglat av läckra rätter med fisk, bläckfisk, skaldjur, kokosnötter, lime och chili - som nästan alltid serveras med ris eller nudlar. Skölj ner allt med en Singha eller Chang, de två mest urbredda thailändska ölmärkena.

Oavsett din budget eller smak, kommer du inte ha svårt att hitta en restaurang. Vi rekommenderar också att ta vägen förbi Chawengs nattmarknad. Trots namnet kommer man inte hit primärt för att handla, utan för att utforska alla små matbodar med både thaimat och mer välkänd fastfood. 

Din dag behöver inte ta slut efter middagen. Chaweng är känt som Koh Samuis svar på Phukets legendariska Patong - dock i mindre skala. I det centrala området finns allt från pulserande diskon och barer till cabaré-shower och thaiboxning.

Utflykter

Om du kan slita dig loss från strandlivet, är öns inre inte hellt ointressant. Cirka 12 km från Na Thon ligger till exempel det vackra vattenfallet, Na muang. Det är en vacker syn framförallt i regnsäsongen, när vattnet forsar ner över de ljusröda klipporna där det bildats en bassäng vid foten, som bjuder in till ett dopp.

Thailand är känt för sina tempel och Koi Samui är inget undantag. Det finns ett litet tempelområdet i Chaweng, och därutöver är det inte långt till flera av öns andra tempel och vackra buddahstatyer. Det gäller t.ex. Wat Sila Ngu, som ligger en halvtimems bilfärd söderut, eller Big Buddah Temple, som ligger på en liten klippö nordöst om Koh Samui - endast 8 km från Chaweng.

Så bokar du en resa till Chaweng

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Chaweng. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg åt dig och kombinerar dem med våra utvalda hotell på Koh Samui samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om lyxresor till Koh Samui här
>> Läs mer om semester i Thailand här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Chaweng

Populära hotell i Chaweng

Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Närmaste strand: ca. 80 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool