Resor till Chaweng

Den sex kilometer långa stranden vid Chaweng, är den längsta på Koh Samui, och anses av många också vara den bästa. Utöver öns längsta strand, får du på en resa till Chaweng också det största utbudet av hotell och semesterbostäder på Koh Samui, samt inte minst ett livligt nattliv. Därutöver har du på en resa till Chaweng Beach rika möjligheter att shoppa eller prova krafterna med olika vattensporter.

Kilometerlång strand

En stor del av semestern i Chaweng, kommer du antagligen att spendera på den ljusa sanden vid det kristallklara havet. Det är inte den lugnaste stranden på Koh Samui, men den är däremot så pass lång, att det inte är svårt att hitta en plats där du ka slå dig ner. 

Den mellersta delen av stranden, där det oftast är mest liv och rörelse, samt den södra delen, har djupast vatten och är därför bäst om du vill simma och dyka. Ignorera dock aldrig den röda flaggan, som hissas om det är kraftig ström. I den norra delen av stranden är det lugnare och ofta rätt långgrunt, vilket gör att det är perfekt om du reser med små barn. 

Liv och rörelse

Parallelt med stranden löper kustvägen, Chaweng Beach Road, som bjuder på Koh Samuis största koncentration av restauranger, barer, souvenir- och matvarubutiker. När det är varmast mitt på dagen, och de flesta söker sig mot vattnet händer här inte så mycket. Men i samband med att solen går ner väcks gatan till liv.

När du tar en tur längs denna gata, är det svårt att föreställa sig, att det inte var mer än för några få årtionden sedan, som Chaweng endast var en sömnig fiskeort. Den norra och södra delen har generellt en lugnare, mer familjevänlig atmosfär, medan den centrala delen har ett livligare nattliv. Även om du kan festa större delen av natten i Chaweng, kan du också runda av dagen på ett mer avslappnat vis, med en kall drink nere vid stranden.

Avsätt gärna också en del tid till att göra utflykter. Från Chaweng kan du t.ex. åka på båtturer till Ko Tao eller Ang Thing National Marine Park.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Chaweng

Populärt i Chaweng

Thailand, Chaweng
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool
Thailand, Chaweng
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Närmaste strand: ca. 80 m
  • Pool
Thailand, Chaweng
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool