Resor till Bophut

Den tre kilometer långa stranden Bophut är en av Koh Samuis bästa stränder. Med sin vita, mjuka korallsand är den en ren dröm för dig som vill ha en lugn semester i exotiska omgivningar. Boka din resa till Bophut med Escapeaway i dag!

Bophut har fortfarande en bit av ursprungliga Koh Samui, innan ön blev en av de mest populära resmålen i Thailand. Det är dock ingen tvekan om, att dete är den nästan 3 kilometer långa stranden som är huvudattraktionen. Det finns dessutom gott om andra attraktioner för att hålla hela familjen sysselsatt på semestern, om ni inte bara vill bada i det inbjudande havet. Här hittar du t.ex. Crockodile Farm, en Gokart-bana och en golfbana.

I motsats till många andra badorter på ön, har man i Bophut försökt att dra ner på nattlivet, för att i högre grad locka famijer och par, som söker en lugnare semester i Thailand. En annan fördel med att hålla semestern i Bophut, är att läget på nordkusten av Koh Samui, bara ligger cirka 15 minuter från flygplatsen, och inom räckvidd till många andra erbjudanden, inklusive ett livligt nattliv i Chaweng.

Välkommen till Koh Samui med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bophut där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Fishermans's Village

Den bästa "landsortsstämningen" i Bophut hittar du i Fisherman's Village, som ligger som en slags gräns mellan den östra och västra delen av stranden. Det mest utbyggda semesterområdet med de största hotellen ligger i väst, då det är här den bästa och bredaste delen av stranden finns. Den mindre, östra delen av strandområdet vid Bophut har mest mindre bungalows och enkla, mindre hotell. Det ska dock sägas, att det inte heller i Fisherman's Village finns många av de ursprungliga trähusen, som på sin tid utgjorde staden. I gengäld hittar du efter ett par årtionden med turism, idag en hög koncentration av restauranger och strandbarer, en levande gågata och en kvällsmarknad med ett brett urval av butiker. Trots detta, råder det i Biohut en avslappnad och tillmötesgående stämning, som är känd på hela ön. Det finns många fler barer och restauranger i Chaweng, men här ligger de utspridda över ett par kilometer längs stranden.

I Bophut kan du efter middagen enkelt spendera resten av kvällen på att utforska alla bodar på kvällsmarknaden, även om de endast sträcker sig några hundra meter längs stranden. Den är full med en massa krimskrams och souvenirer, men Bophut har också en tradition för att locka tills ig öns kreativa själar, och du kan därför också hitta vacker konst och hantverk bland urvalet.

Stränder och hotell

Oavsett var du väljer att slå dig ner i Bophut, kan du se fram emot en avslappnande semester i ett av de vackraste områdena på Koh Samui. Är det en badsemester du är på jakt efter, där du kommer att spendera större delen av tiden på stranden, kan vi rekommendera dig att bo i den västra delen av stranden. om du däremot vill bo lite närmare stadens liv, är den östra och centrala delen av strandområdet, nära Fisherman's Village bäst.

Tycker du att kvällarna blir för lugna i Bophut, tar det inte mer än 10 minuter att köra till Chaweng där du kan delta i ett livligt nattliv.

>> Läs även om resor till Mae Nam
>> Läs om lyxsemester i Thailand här

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Andra länkar

Hotell i Bophut