Resor till Bophut

Bophut, som ligger på norra Koh Samui mellan Maenam och Chaweng, är framförallt känd för den gamla stadsdelen Fisherman's Village, och stranden som ligger västerut. Bophut är också en av få platser, där du bäst får uppleva en autentisk del av Koh Samui. I jämförelse med närliggande Chaweng, har man i Bophut ett dämpat nattliv, och därför passar platsen mer till familjer och par som vill åka på en lugn semester i Thailand.

Fisherman's Village

Just möjligheten att kunna njuta av en lugn strandsemester på Koh Samui, kännetecknar Bophut, men därmed är det inte sagt att staden saknar restaurangliv och shoppingmöjligheter. Bland kännare, har Bophut faktiskt fått rykte om sig, att erbjuda några av de bästa restaurangerna på Koh Samui. Framförallt i Fisherman's Village, kan du inom kort avstånd välja mellan många spännande restauranger, som bjuder på allt från det traditionella köket till mer internationella menyer på bland annat franska och italienska restauranger.

Reser du till Bophut, kan det verkligen rekommenderas att ta en tur till Fisherman's Village på fredagskvällarna, när den lilla Beach Road förvandlas till en färgglad gatumarknad. Här, bland flera bodar, kan du hitta billiga souvenirer men också utnyttja chansen att utforska gatuköken som bjuder på många delikatesser till ytterst rimliga priser.

Stranden vid Bophut

Koh Samui är känd för sina vackra stränder, och Bophut är inget undantag. Den nästan tre kilometer långa stranden bjuder in till ren avslappning, där du kan slänga dig ner på den mjuka, fina sanden med en bra bok eller njuta av utsikten ut mot Koh Phangan. Det finns naturligtvis också möjlighet för att utöva olika vattensporter eller följa med på båtturer. Lite längre in i inlandet, kan du dessutom spela golf eller ha roligt med hela familjen på gocart-banan.

Det är inte heller långt från Bophut till en av öns mest populära sevärdhet, Wat Phra Yai, som är bättre känd som Big Buddah-templet. Den 12 meter höga gyllene Buddha-statyn, ligger nära öns flugplats och är också ett av de landmärken som du ser från flyget vid ankomst.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Bophut