Resor till Koh Samui

När du sluter ögonen och drömmer dig långt bort till ett tropiskt paradis så måste det vara Koh Samui du ser för ditt inre. Koh Samui är Thailands tredje största ö, och var tills för bara några årtionden sedan ett oupptäckt semesterparadis för alla utom backpackers. Idag är ön Thailands ledande ”boutique-ö” med chica små hotell, läckra villor och mysiga bungalows och ofta ligger de precis vid stranden.

Det kommer fortfarande en och annan backpacker hit men det gör även barnfamiljer och dykentusiaster. Men lugn bara lugn, med en kustlinje på över 50 kilometer så finns det åtskilliga gömställen här på Koh Samui och Escapeaway har valt ut de bästa åt dig.

Välkommen till Koh Samui med hideaways, vi är specialister på resor till Thailand där du bor på handplockade hotell under din semester.

Naturen

Runt Koh Samui ligger ca 80 småöar och bara sex av dem är bebodda. Hyr en longtail båt och hitta din egen ö. Sätt fötterna i den knarrande, fina sanden och njut av ditt eget paradis! Besök några av nationalparken Koh Ang Thongs 42 öar som är berikade med ett fantastiskt djurliv i frodiga omgivningar. Upplev den buddhistiska kulturen med ett besök i det imponerande Wat Phra Yai templet på den norra delen av ön. Ät dig mätt på utsökta fisk- och skaldjursrätter på restaurangerna längs stränderna. Det är lätt att hålla semester på Koh Samui. Allt fungerar och det råder en avslappnad, tillbakalutad atmosfär. Det svåra är att lämna ön igen. 

Sunt för själen

Koh Samuis längsta och mest populära strand är Chaweng Beach som med sin vita sand, vajande, slanka palmer och med ett varmt, turkosblått vatten sträcker sig över 5 kilometer. Förutom ett stort urval av restauranger och butiker, är det även här du hittar öns nattliv. Lamai Beach är mindre och inte så livlig som Chaweng Beach men denna strand är också populär - särskilt bland barnfamiljer. Du hittar de flesta av Escapeaway gömställen längs den idylliska norra kusten, söder om de stora stränderna. 

Jag rekommenderar att du någon gång under semestern lämnar stranden och tar en tur till de inre delarna av ön där du möts av gröna berg med idylliska vattenfall och karakteristiska kokosplantager. Här är så lugnt och vackert att jag tror det är sunt för själen att tillbringa en dag i dessa omgivningar. 

Som fisken i vattnet

Många kommer till Koh Samui för att snorkla och dyka. Det är inte så konstigt eftersom livet under vattenytan här är enastående och får både nybörjare och erfarna dykare att känna sig som fisken i vattnet. Nära stränderna finns också massor att titta på vid korallreven, men utforska även området med till exempel havskajak eller longtailbåt och öka därigenom dina chanser att upptäcka havssköldpaddor, rockor och kanske till och med valhaj. Glöm inte ditt dykcertifikat och din loggbok om det inte är första gången du dyker. 

Riktigt trevlig semester till Koh Samui

Hos Escapeaway kan du välja mellan privata villor, läckra hotell och hemliga gömställen när du ska på semester till Koh Samui. Du kan till exempel bo i Hanumanbukten eller vid de vackra stränderna Maenam och Bophut i norr varifrån du har en fin utsikt mot grannön Koh Phangan. Du kan även bo nära Big Buddha vid Bangrat Beach. Oavsett var du väljer att bo kan du räkna med att Escapeaway noga har valt ut dit nästa gömställe på Koh Samui.

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade och noga utvalda hotell på Koh Samui, samtliga med fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Se alla lyxhotell på Koh Samui här
>> Läs även om resor till Phuket här

Resmål på Koh Samui

 • Chaweng
  27 hotell
  Chaweng på Koh Samui är för dig som både vill ha nattliv och olika strandaktiviteter men som även vill ha lite lugnare omgivningar. Chaweng Beach på östkusten är öns största och mest populära strand som lockar till sig allt från unga backpackers ... till par på bröllopsresa. Läs mer
 • Lamai Beach
  11 hotell
  Lamai Becah ligger beläget på paradisön Koh Samui och är känd för att ha en av öns vackraste tropiska stränder med fin vit sand, kristallklart vatten och en bakgrund bestående av höga, vajande palmer vilka gör stället perfekt för en badsemester ... med drag av Thailands unika historia och kultur. Läs mer
 • Choeng Mon
  8 hotell
  Choeng Mon, beläget på den norra delen av ön Kho Samui i Thailand, består av en rad bukter med fantastiska vita sandstränder, bra, rent badvatten och en avslappnad atmosfär.
 • Mae Nam
  7 hotell
  Mæ Nam är beläget på Koh Samui och är känt för sina breda, vita sandstränder och vajande kokospalmer. Här råder en autentisk stämning och är nog det som mest påminner om hur Koh Samui såg ut för många år sedan.
 • Bophut
  6 hotell
  Den tre kilometer långa stranden Bophut är en av Koh Samuis bästa stränder. Med sin vita, mjuka korallsand är den rena drömmen för dig som vill ha en lugn semester i exotiska omgivningar.

Populära hotell på Koh Samui

Thailand, Koh Samui, Chaweng
9,8
Fantastiskt
715 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste strand: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Koh Samui, Chaweng
9,5
Fantastiskt
598 omdömen
 • Närmaste flygplats: 4 km
 • Närmaste strand: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Koh Samui, Chaweng
9,6
Fantastiskt
4328 omdömen
 • Närmaste flygplats: 3 km
 • Närmaste strand: ca. 20 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

Koh Samui tillhör Thailands största öar, efter Phuket. Koh Samui ligger på det thailändska fastlandets östra kust, och med sina långa, vackra strandområden, är ön ett utbrett resmål för resenärer som söker avslappning på stranden och den typiska badsemestern. Vill du åka på en kulturresa till Koh Samui, är detta också möjligt då du kan upptäcka öns lokala liv och vardag, och få med dig upplevelser hem i bagaget, som du inte får på någon annan plats i världen.

Naturen

Öns status som favoritresmål för många, uppstod först för cirka thugo år sedan, och därför är stora delar av ön fortfarande oförstörda. I stort sätt hela mitten av ön är obebodd, med bergsområden och tät regnskog där du fortfarande har möjlighet att upptäcka en makalös natur. Det samma gäller vid öns namtoks, de naturliga vattenfallen, som både är en syn värd i sig själv, men som också ger möjlighet att simma i lågvattnet vid foten av vattenfallet.

Wat Phra Yai

Öns största kulturella sevärdheter är Wat Phra Yai, Den Stora Buddhan, vars 15 meter höga Buddhastaty är synlig från stora delar av resten av ön där den står på sin piedestal. Dessutom är öns Samuiakvarium, med dess unika samling tropiska fiskar asolut också värt ett besök. Det samma gäller zoo:et, som är berömt för sitt bestånd av bengaliska tigrar och leoparder.

Fisk och dykning

Är du äventyrslysten, och åker på semester till Koh Samui, finns det också goda möjligheter för att uppleva de tropiska fiskarna face to face, då ön och de små grannöar är omgivna av ett fantastiskt vatten perfekt för snorkling och dykning under säkra förhållanden.

Tjurfäktningsfestival

Om du vill uppleva den lokala kulturen lite närmare, arrangerar ön också sin helt egen, speciella tjurfäktningsfestival, Till skillnad mot traditionell tjurfäktning, dekorerar man här tjuren med band och guldmålade blad, och istället för spjuk, kastar heliga munka vigvatten på tjuren. Allt föregår under en trevlig och underhållande atmosfär.

Konstfestival och regatta

Reser du på en kulturresa till Koh Samui är den årliga konstfestivalen också ett måste. Denna hålls normalt sätt på några av öns bästa hotell, och har som mål att marknadsföra och visa upp lokalt konstverk från talanger från både Koh Samui och resten av Thailand. Dessutom arrangerar ön, som många andra thailändska öar, också sin egen regatta, där seglare från in- och utlandet strömmar till för att tävla. Båtar av alla möjliga olika slag är välkommen, och regattan är ofta mycket underhållande.

Avsluta Thailandresan på Koh Samui

Koh Samui är perfekt att besöka som avslutning på en rundresa i Thailand som går i kulturens tecken. Boka in dig på ett av alla de mindre hideaways som finns på ön, och insup alla de intryck du får på resan i avslappande miljöer. Läs mer om Koh Samui och andra resmål i Thailand som du hittar hos Signatours. Du kan också få inspiration till din resa i inlägg om mat och vin, natur, kultur, historia, sevärdheter och mycket mer. I bildgalleriet kan du se vackra foton från Koh Samui och andra områden i Thaildn.

Turistinformation

Det är alltid en bra idé att besöka turistbyråns hemsida för att få tips och råd inför din resa. Här kan du också läsa om event och händelser som tar plats när du är på resa.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här