Resor till Khao Lak

Khao Lak är en underbar, omkring 25 kilometer lång kuststräcka på den vackra Andaman-kusten precis norr om Phuket. I jämförelse med den populära semesterön i söder är Khao Lak ett mer fridfullt område och därför ett perfekt resmål för familjer och andra som vill ha en mer lugn och ostörd semester. Här finns inte samma pulserande nattliv eller oändliga shoppingmöjligheter som i Patong men i gengäld är du omgiven av vacker ofördärvad natur där det väntar dig fantastiska upplevelser både på land och till havs.

För familjer och andra livsnjutare

Khao Lak ligger vid foten av berg som är täckta av tropiska regnskogar som rymmer kända nationalparker som Khao Sok Nationalpark. Uppe i detta frodiga inland finns det massor av möjligheter till trekking, river rafting, "duschar" under höga vattenfall och mycket annat. Precis utanför Khao Lak ligger dessutom Similanöarna och Surinöarna med sina idylliska stränder och färgrika korallrev som lockar snorklare och dykare.

Kuststräckan som under ett gemensamt namn är känd som Khao Lak består i verkligheten av en rad sammanhängande strandområden fördelade mellan flera olika semesterorter. Från söder till norr är de största av dessa semesterorter Bang La On (Nang Thong), Bang Niang och Khuk Khak. Egentligen hade ett mer rättvisande namn för området nog varit Nang Thong eftersom det är här den största koncentrationen av hotell och andra turistfaciliteter finns. Generellt sett tunnas det ut i antal hotell desto längre norrut du reser i Khao Lak.

Huvudattraktionen för de flesta som väljer att resa till Khao Lak är naturligtvis det avslappnade strandlivet på den fina gyllene sanden vid det klara havet. På denna mer fridfulla kuststräcka finns det till och med långa sträckor där du nästan kan ha stranden helt för dig själv och bara njuta av ljudet från vågorna som skvalpar mot stranden. Ett annat stort plus är att du på en resa hit får möjlighet att uppleva ett lite mer autentiskt, lokalt liv som inte uteslutande är centrerat runt turismen.

Trots den mer tillbakalutade atmosfären så finns det även i Khao Lak allt du kan tänkas behöva av restauranger, marknader och gatukök. Här kommer du uppleva en annan viktig anledning till att Khao Lak utöver sitt tropiska klimat och sina vackra stränder är ett så attraktivt resmål; de låga priserna. Det du betalar för en enda kopp kaffe här hemma kan du få en hel härlig måltid för i Khao Lak.

Boka din resa till Khao Lak här

Längtar du och din familj efter en avkopplande semester i ett exotiskt paradis? Använd då sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Khao Lak. I vår sökmotor hittar du även lätt din flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna vid Phuket eller Krabi. Du väljer själv om avresan ska ske från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Bokar du flyg och boende samtidigt så blir det en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Khao Lak