Hideaways och boutique-hotell i Thailand

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Thailand lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Thailand när semestern ska ha lite extra krydda.

Med god mat, ett soligt, tropiskt klimat, en fascinerande kultur och inte minst fantastiska stränder, är Thailand på många sätt och vis ett idealt resmål. Därtill kommer naturligtvis den gästvänliga lokalbefolkningen, som välfötjänt har gett Thailand smeknamnet "Leendets Land", samt den låga prisnivån som ger möjlighet till en upplevelserik semester.

Den frodiga, norra delen av landet rymmer massor av möjligheter för den äventyrslystna som önskar utforska den autentiska delen av landet, med tempel och landsorter långt bort från massturismen. Här hittar du berömda resmål som Phuket, Krabi och Ko Samui, som bjuder på frodiga regnskogar och några av Asiens bästa badstränder. Denna del av Thailand rymmer dessuom en så bred variation, att du alltid kan hitta ett passande resmål, oavsett om du ska resa iväg med familjen, som par eller ensam.

För dig som ska åka på en familjeresa, är det framförallt det stora urvalet familjevänlia hotell och långa, sköna sandsstränder som gör en resa till Thailand attraktiv. Samtidigt finns det många andra, mer livliga destinationer för dig som gärna vill krydda strandlivet med nattliv, nöjen, spännande utflykter och shopping. Du kan, med andra ord nästan garanterat hitta ett resmål i Thailand som passar dina önskemål för semestern.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Thailand vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Hideaways i Thailand

 • Koh Samui
  12 hotell
  Thailands näst största ö Koh Samui är känd för sina vita sandstränder, små, trevliga fiskelägen och en frodig natur. Ön utgör den perfekta destinationen om du älskar vattenaktiviteter så som snorkling, dykning, paddleboarding samt att utforska ... havet i en havskajak. Läs mer
 • Gästrecensioner 6,8
  Phuket
  6 hotell
  Phuket är utan tvekan en av Thailands mest populära semesterdestinationer. Här finns både plats att slappa i solen, göra spännande utflykter, dansa i nattlivet samt vara aktiv på såväl land som vatten.
 • Bangkok
  5 hotell
  Bangkok är Thailands huvudstad och kontrasternas stad; gatukök och gourmetrestauranger. Överdådiga tempel och palats. Små, lokala marknader och enorma shoppingcenter. Liv och rörelse men även vackra, gröna ytor av parker. Här hittar du allt ... och lite av varje! Läs mer
 • Hua Hin
  4 hotell
  Breda, fina sandstränder, ett trevligt och livligt centrum i stan, massage på stranden samt skaldjur "ad libitum" är det som kännetecknar Thailands äldsta badort och som dessutom bara ligger 3 timmars körning från huvudstaden Bangkok.
 • Koh Samet
  3 hotell
  Paradisön Koh Samet är för dig som söker ett ställe där du kan leka "Robinson-Kruse", men samtidigt vill ha ett bra urval av vattenaktiviteter och restauranger.
 • Krabi
  2 hotell
  Krabi är mest känt för sina kritvita sandstränder, dramatiska kalkstensklippor och mangroveskogar. Hyr en havskajak och bege dig ut på upptäcktsfärd i någon av de många droppstensgrottorna eller njut av en färsk kokosnöt under de vajande, slanka palmerna.

Information och fakta

Här nedan har jag samlat en del information och fakta i en liten guide för dig som ska resa till Thailand.

Geografi, befolkning och styre

Thailand, som officiellt heter Kungariket Thailand - och tidigare var känt under namnet Siam - ligger i centrum av den sydostasiatiska halvön, med gräns mot Myanmar och Laos i norr, Laos och Cambodja i öst, Thailandbukten och Malaysia i söder och Andamanhavet i väst. Dess maritima gränser utgörs av Vietnam och Thailandbukten i sydöst och Indonesien och Indien vid Andamanhavet i sydväst.

Med en yta på drygt 500 000 km2 och över 68 miljoner invånare, är Thailand världens 50:e största land utifrån sin samlade area, och det 21:e mest befolkade landet i världen. Landets huvudstad och största stad är Bangkok, som har över 8 miljoner invånare, vilket motsvarar lite över 12 procent av Thailands befolkning.

Även om Thailand officiellt är en monarki och en parlamentarisk demokrati, har landet sedan den senaste militärkuppen år 2014 de facto varit en diktatur.

Historia

Thailand har, enligt arkeologiska undersökningar, varit bebott i mer än 20.000 år. De tidigaste bevisen för att ris odlades i området som idag kallas Thailand, dateras till 2000 f.Kr medan brons producerades för första gången i området under perioden 1250-1000 f.Kr, och järn runt år 500 f.Kr.

Två kinesiska källor omtalas först Thailändare på 600-talet f.Kr. Det finns många teorier om Thailändarnas ursprung. Historikern David K. Wyat har argument för, att Thai-folet kom från Biên Biên Phô området, som idag är nordvästra Vietnam, mellan 400- och 700-talet e.Kr. Andra teorier hävdar, att Thailändarna vandrade från sydvästra Kina till sydöstra Asien på 1000-talet, och det äldsta spåret från deras närvaro i regionen härstammar från 1100-talet.

Thailand fick tidigt i historian kontakt med européerna, som på 1400- och 1500-talen seglade ut i världen på upptäcktsresor. Den första dokumenterade kontakten mellan thailändare och européer dateras till 1511 då en diplimatisk mission från Portugal ankom till Ayutthaya som var en av stormakterna i regionen på den tidpunkten.

Sevärdheter

Thailand är mest känd för sina fantastiska stränder, sin tillmötesgående befolkning och sitt - för oss nordbor - behagliga, varma klimat som passar perfekt till en avslappnande, och ofta rätt billig, semester. Men landet har också ett överflöd av kulturella och historiska sevärdheter att erbjuda, så oavsett om du är på en sol- och badsemester, en aktiv semester full av vattensport eller vandringar, eller kommer hit för att åka iväg på sightseeing, så reser du inte förgäves till Thailand.

Bland landets mest kända och största sevärdheter och attraktioner, finns Phi Phi islands, som bjuder på fantastiska stränder, idylliska bukter, pittoreska landskap och fantastiska möjligheter för olika vattensporter. Kort sagt, det perfekta stället att slappna av på, på en sol- och badsemester i Thailand.

En annan av landets stora attraktioner, är det berömda, storslagna palatset, Grand Palace, som är ett komplex av byggnader som ligger i hjärtat av huvudstaden Bangkok. Palatset har historiskt varit den officiella retreaten för kungarna av Siam (och senare i Thailand) sedan 1782, och huserade kungen, hans domstol och hans kungliga regering fram tills 1925.

Den historiska staden Ayutthaya, är som regel också med på de flestas topp 10-lista över platser att besöka på en semester i Thailand. Ayutthaya ger en unik och fascinerande inblick i det gamla Thailand, då du som besökare har möjlighet att promenera runt mellan de romantiska ruinerna av landets före detta huvudstad. Efer Sukhothai-perioden var staden den mest betydelsefulla staden i Thailand, och de gamla palatsen och tempen står som vittnesbörd om denna betydelse än idag.

Mat och dryck

Det thailändska köket är känt för sina lätta och kryddstarka rätter, som med tiden blivit vardagsmat även för många euroéer. Thailändarna skiljer själva ofta mellan gem grundläggande smaker: sök, kryddat, surt, bittert och salt. De vanligaste ingredienserna, som används i det thailändska köket, inkluderar vitlök, chili, lime, citrongräs, koriander, palmsocker och fisksås (nam pla).

Men det är utan tvekan riset som är den viktigaste och mest utbredda ingrediensen i det thailändska köket - framförallt jasminvarianten (också känd som hom Mali-ris), som nästan alltid utgör en del av måltiderna i Thailand. Landet var också länge en av världens största exoirtörer av ris och thailändarna äter i snitt över 100 kg ris per person och år, och över 5000 sorter ris från Thailand finns nämnda i ris-genbanken i International Rice Research Institute (IRRI).