Charterresor till Thailand

Trots avståndet till Sverige så är Thailand ett välbesökt resmål när svenskarna åker på chartersemester och speciellt på vintern. Det är numer inte bara vintern som är högsäsong och populärt för resor till Thailand, fler och fler väljer även att tillbringa sin sommarsemester i Thailand och njuta av hotellens höga standard, den billiga maten, den vackra naturen, den intressanta kulturen och de härliga stränderna. Och ej att förglömma lokalbefolkningen som är mycket gästvänlig i motsats till på många resmål i Europa som t.ex. Mallorca där man i viss mån är "trötta" på de många turisterna. Att Thailand skulle bli ett resmål för charterresor var det inte många som trodde om vi går 15-20 år tillbaka i tiden. På den tiden var Thailand en exotisk destination och inga charterflyg hade ännu ställt in kursen mot vare sig Phuket eller Krabi.

>>Knappa in i sökmotorn när du vill resa till Thailand, från vilken flygplats och i hur många dagar du vill ha semester. Tryck på "sök resa" och få en överblick över alla lediga resor till Thailand.

Observera att Escapeaway inte är en charterresebyrå och därför inte har egna charterflyg som flyger till Thailand. Däremot kan du resa med alla flygbolag och lågprisbolag. Flera av de hotell som du hittar i programmet erbjuds även av utvalda charterarrangörer men du kommer märka att det ofta är billigare att boka en paketresa som du själv sätter ihop och särskilt om du reser i högsäsongen. Vill du ha transfer, alltså transport från flygplatsen till ditt hotell så går det naturligtvis också bra när du bokar genom Escapeaway.

Charterferie Thailand

Foto: Phuket är det ställe som flest åker på charterresa till, här en av de många härliga stränderna på ön

Varför välja Thailand som resmål?

Det är inte konstigt att Thailand har blivit ett så populärt resmål bland svenskar. Med de två senaste kalla snövintrarna i minne och vetskapen om att Thailand kan bjuda på 30 gradig värme, är det som gjort för att se på charterresor till Thailand. Resorna har blivit billigare, och prisnivån i Thailand är betydligt lägre än här hemma; t.ex. kan en huvudrätt på en bra thairestaurang kosta under 50 kronor.

Thailand bjuder på många exotiska upplevelser; vad sägs om en tur på elefantryggen eller en åktur i en liten tuk-tuk taxi? Dessutom är befolkningen i det gamla kungadömet leende och tillmöteskommande.

Många hotell och semesterkomplex som erbjuds på charterresor till Thailand har traditionellt sett haft ett brett urval av erbjudanden för alla åldersgrupper. På senare år har dock fler kommit med erbjudanden som fokuserar på olika målgrupper. Därför är det idag möjligt för en familj att välja boende speciellt lämpat för familjer medan seniorer kan välja ett resmål i Thailand som är mer lugnt och stillsamt.

De mest besökta resmålen för charterflyg är PhuketKrabi och Hua Hin.

Individuell resa eller chartersemester?

Med detta i åtanke och med vissheten om att pris och kvalitet ofta följs åt är det en god ide att studera möjligheterna noggrant när man ser på charterresor till Thailand. På samma sätt ska man vara uppmärksam på att det kan vara stor skillnad på vad som är inkluderat i charterresans pris.

Glöm heller inte att se på sista-minuten resor från charterresebyråerna så du kan jämföra priserna mot om du själv sätter samman din resa här på vår sida för det finns ofta mycket pengar att spara på en charterresa om du kan resa inom några få veckor. Få mycket mer inspiration till din semester till Thailand i vår resguide och se alla resmål i Thailand du kan besöka med Escapeaway Resor.

Karta över Thailand

Populära hotell i Thailand

Thailand, Koh Samui, Chaweng
9,6
Fantastiskt
4143 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Phuket, Bangtao
9,6
Fantastiskt
280 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Thailand, Bangkok
8,7
Mycket bra
2426 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi