Weekendresor till Spanien

 

Hur låter det, att spendera en helg full med tapas och flamenco? Kanske ett besök på en sandstrand. Lite kulturella inslag i form av storslagen arkitektur och historiska platser? Det låter inte helt fel, eller hur? Allt detta kan du uppleva  i Spanien, landet vi svenskar har kommit att älska och som många av oss idag kallar för "sitt andra hem". Och att Spanien känns som hemma, är kanske inte så konstigt då dess invånare är ett av de mest öppna, levnadsglada och leende folkslagen i Europa. I Spanien tar man tillvara på livets små nöjen och njuter av vardagen på ett sätt som vi kanske ibland glömmer av att göra här hemma. Men misströsta inte, för du kan ta del av samma glädje under en weekendresa till Spanien.

 

En weekendresa till Spanien kan gå både till storstäder och solkuster. Eller varför inte till öar som Mallorca eller Gran Canaria? Med det stora utbudet flygresor mellan de svenska och spanska flygplatserna, är det lätt att hitta en weekendresa som passar just dina önskemål. Kombinera flygresan med ett av Escapeaway noga utvalda hotell och sätt ihop det i ett paket som täcks av resegaranti. Vi har lång erfarenhet av att välja ut precis rätt hotell i Spanien, vilka passar utmärkt till en kort eller lång helg i goda vänners lag eller tillsammans med din bättre hälft.

 

En weekendresa till Spanien är full av möjligheter

 

Palma de Mallorca, Madrid och inte minst den katalanska huvudstaden Barcelona tillhör de spanska städer vi älskar att åka på en weekendresa till. I många av de spanska städerna kan du kombinera stadens puls med lata dagar på stränderna, och förutom alla sevärdheter hittar du här också förstklassiga restauranger, stora shoppingstråk och ett never ending nattliv. Låt oss titta närmare på några av våra favoritdestinationer för en weekendresa till Spanien.

 

Barcelona

Med en flygtid på endast cirka 3 timmar, är Barcelona en perfekt destination för en weekendresa i Spanien. Väl framme kan du njuta av välsmakande tapas, vacker arkitektur – där bland annat Sagrada Familia och Gaduìs andra verk är framstående – spännande shopping och ett pulserande nattliv. Kombinera storstadslivet med sol och bad på sommarhalvåret – vad mer kan du begära av en weekendresa?

 

>> Läs mer om weekendresor till Barcelona här

 

Madrid

Trots att Madrid är Spaniens huvudstad, har staden nästan kommit lite i skymundan för Barcelona. Något som verkligen är synd, för Madrid är en fantastisk stad! Konstmuseum i världsklass, restauranger i alla kategorier och ett enormt kulturarv väntar dig på en weekendresa till Madrid – staden som är ett eldorado för varje upplevelsetörstande turist. Och som blir allt mer populärt.

 

>> Läs mer om weekendresor till Madrid här

 

Palma de Mallorca

Mallorca har genomgått ett uppsving de senaste åren – från att ha varit charterresenärernas favoritresmål, lockar ön idag gäster som vill uppleva mysiga städer, långa stränder, vacker natur och spännande sevärdheter. Huvudstaden på ön, Palma de Mallorca, är naturligtvis det stora dragningsplåstret och på en weekendresa till Mallorca hinner du med både storstadsliv och lata dagar på stranden.

 

>> Läs mer om weekendresor till Mallorca här

 

Gran Canaria
Det finns ett Gran Canaria bortom de stora turiststråken, All Inclusive-hotellen och souvenirbutikerna. Ett Gran Canaria som är fullt med vackra landskap, charmiga små landsorter, mysiga caféer och trevliga restauranger. Precis denna del kan du uppleva på en weekendresa till Gran Canaria – ett resmål du dessutom kan åka till året runt.

 

>> Läs mer om weekendresor till Gran Canaria här

 

Boka din weekendresa till Spanien med flyg och hotell inkluderade

 

På Escapeaway har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Spanien. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Spanien, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Hasta Luego!

 

>> Läs också om weekendresor till Italien här
>> Läs mer om billiga paketresor till Spanien här

>> Läs mer om weekendresor