Resor till Torrevieja

En resa till Torrevieja bjuder på vackra sandstränder, saltsjöar och ett stort utbud av restauranger såväl spanska som internationella. De traditionella saltutvinningssjöarna är numera omgjorda till naturreservat och utgör fina utflyktsmål. Boka din resa till Torrevieja med Escapeaway i dag!

Torrevieja ligger på Costa Blanca i den spanska regionen Alicante, ligger Torrevieja. En semester här bjuder på vackra sandstränder, saltsjöar och god mat, här kan du kan välja mellan både spanska och internationella restauranger.

Som ett populärt semesterresmål finns det naturligtvis ett stort utbud av både semesterlägenheter och hotell samt bra inköpsmöjligheter, vattenland, tre stycken 18-håls golfbanor och mycket, mycket mer av allt det man har behov av på en semester.

Stränder

Det ligger fyra sandstränder längs kusten vid Torrevieja, samt åtskilliga badvikar och naturliga klippbassänger. De störst stränderna servas av flera barer, restauranger och butiker, lekplatser och livräddare. Den långa promenaden förbinder Playa de los Naufragos stranden i söder med Playa de la Mata i norr.

El Cura stranden ligger vid centrum av staden, vilket gör den till en av de mest populära. Även här hittar du ett bra urval av barer och restauranger.

Aktiv semester

Det finns två vattenland i området, Aquopolis Torrevieja som ligger i centrum av stan och Aqua-Park Rojales som ligger omkring 3 kilometer utanför stan. Båda vattenlanden har ett stort antal vattenrutschkanor, barnbassänger och matställen.

Rio Safari Elche ligger omkring 20 kilometer bort och har attraktioner som reptilgrottan, krokodilgården och schimpansön. Här finns även shower, trampoliner, en gokart-bana och en pool med rutschkana.

Ön Tabarca som ligger precis utanför Alicantes kust är bara 1800 meter lång och 400 meter på det bredaste stället. Ön är ett intressant mål för en dagsutflykt. Här kan du njuta av en dag med kristallklart vatten, en målerisk hamn med fantastiska fiskrestauranger, bukter och stränder. Ön kan nås på en timmes båttur och båten avgår från Santa Pola hamnen 27 kilometer från Torrevieja.

Boka en billig resa till Torrevieja

Boka en resa till Torrevieja på Costa Blanca och bo på noga utvalda semesterbostäder som fått topprecensioner. Du kan själv välja om du endast vill boka boende genom oss och själv arrangera resan till Spanien, eller om du vill ha full trygghet och boka både flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer hos oss på samma gång.

Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Torrevieja, enbart de med fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Enkelt och flexibelt - så är det att boka semester med Escapeaway.

>> Läs även om resor till Benidorm
>> Läs om familjesemester i Spanien

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Torrevieja